ΜΙΚΡΗ ΚΑΤΣΑΡΙΔΑ

ΜΙΚΡΗ ΚΑΤΣΑΡΙΔΑ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΚΑΤΣΑΡΙΔΑ (ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ)

ΜΙΚΡΗ ΚΑΤΣΑΡΙΔΑ – ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ. Η μικρή κατσαρίδα (γερμανική ή ψιλή κατσαρίδα ή ψιλό κατσαριδάκι) είναι το πιο κοινό είδος κατσαρίδας που συναντάται παγκοσμίως. Ενώ οι προσβολές από τη ΜΙΚΡΗ ΚΑΤΣΑΡΙΔΑ συμβαίνουν σε ποικίλους χώρους στους οποίους διαβιώνουν οι άνθρωποι, περισσότερο συνδέονται με εστιατόρια, εγκαταστάσεις επεξεργασίας τροφίμων, ξενοδοχεία, οίκους ευγηρίας και άλλες τέτοιες παρεμφερείς εγκαταστάσεις. Μάθετε παρακάτω περισσότερα στοιχεία σχετικά με την διαχείριση της μικρής κατσαρίδας.

ΜΙΚΡΗ ΚΑΤΣΑΡΙΔΑ (ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ)

Αν και η «κατσαρίδα» δημιουργεί μια αποκρουστική εικόνα, οι περισσότεροι άνθρωποι συνδέουν τις κατσαρίδες με τις μεγάλες κατσαρίδες που τρέχουν συχνά από έξω από το σπίτι. Ωστόσο, οι μικρές κατσαρίδες, ιδιαίτερα οι γερμανικές κατσαρίδες, είναι που προκαλούν τα περισσότερα προβλήματα και μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθούν.

Τα μικρά είδη κατσαρίδων, όπως οι γερμανικές και οι καστανές κατσαρίδες, ζουν μέσα σε κτίρια. Το μικρό τους μέγεθος και ο γρήγορος κύκλος αναπαραγωγής τους τα καθιστούν ιδανικά για να εκμεταλλευτούν κάθε γωνιά στο σπίτι σας και να δημιουργήσουν έναν σημαντικό πληθυσμό, πριν ακόμη καταλάβετε ότι έχετε πρόβλημα!

Συχνά οι γερμανικές κατσαρίδες καταφέρνουν να μπουν σε κτίρια κρυμμένες μέσα σε κουτιά από χαρτόνι (οπότε ελέγξτε τυχόν εισερχόμενα κουτιά!). Ενώ τους αρέσουν τα χαρτόκουτα, θα προσπαθήσουν επίσης να βρουν ένα ζεστό κρυψώνα, κοντά σε φαγητό και νερό. Μπορούν να εκμεταλλευτούν μια μεγάλη ποικιλία από κρυψώνες και αν δεν εντοπίσετε όλες αυτές τις φωλιές και δεν σκοτώσετε όλες τις κατσαρίδες που κρύβονται εκεί, ο πληθυσμός θα ανακάμψει και το πρόβλημα θα επιστρέψει.

Πως μοιάζουν οι Γερμανικές κατσαρίδες ;

ΜΙΚΡΗ ΚΑΤΣΑΡΙΔΑ

 • Η ενήλικη ΜΙΚΡΗ ΚΑΤΣΑΡΙΔΑ έχει μήκος μόνο 1,5 εκατοστό και οι νεαρές (νύμφες) ξεκινούν από μόλις 3 χιλιοστά! Αυτό το μικρό μέγεθος σημαίνει ότι μπορούν να εκμεταλλευτούν πολύ μικρούς χώρους και στην πραγματικότητα μερικοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν καν ότι είναι κατσαρίδες, απλά έχουν αυτά τα «μικρά, καφέ σκαθάρια»!
 • Οι ενήλικες γερμανικές κατσαρίδες αναγνωρίζονται από το ανοιχτό καφέ έως καστανό χρώμα τους με δύο σκούρες, σχεδόν παράλληλες ρίγες, που βρίσκονται στην πλάτη τους. 
 • Οι θηλυκές γερμανικές κατσαρίδες τείνουν να είναι πιο σκούρες από τις αρσενικές.
 • Οι νύμφες των γερμανικών κατσαρίδων είναι σκούρο καφέ έως μαύρο. Οι γερμανικές κατσαρίδες έχουν φτερά, αλλά πετούν σπάνια.
ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΣΑΡΙΔΑ

Συνήθειες γερμανικής κατσαρίδας

 • Οι γερμανικές κατσαρίδες δείχνουν προτίμηση στα ζεστά) και υγρά μέρη. Συνήθως βρίσκονται σε οικιακές και εμπορικές κουζίνες και δευτερευόντως σε μπάνια. Ωστόσο, μια προσβολή από γερμανική κατσαρίδα μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε περιοχή όπου οι άνθρωποι τρώνε και πίνουν. Στα σπίτια, αυτό περιλαμβάνει τραπεζαρίες, σαλόνια, σπίτια και υπνοδωμάτια.
 • Οποιαδήποτε ρωγμή που βρίσκεται κοντά σε πηγή τροφής ή/και νερού μπορεί να φιλοξενήσει κατσαρίδες. Οι γερμανικές κατσαρίδες μπορούν να χωρέσουν σε ένα άνοιγμα πλάτους ενός εκατοστού.
 • Οι γερμανικές κατσαρίδες είναι καλοί ταξιδιώτες και συχνά βρίσκουν το δρόμο τους σε νέες δομές κάνοντας μια βόλτα σε τσάντες παντοπωλείου, χαρτόκουτα, χαρτοκιβώτια ποτών και μεταχειρισμένες συσκευές όπως ψυγεία, τηλεοράσεις, φούρνους μικροκυμάτων κ.λπ. Έχει παρατηρηθεί ότι μεταναστεύουν από κτίριο σε κτίριο τα ζεστά βράδια. Αν και ασυνήθιστο, μπορούν να επιβιώσουν σε εξωτερικούς χώρους τους ζεστούς μήνες.
 • Οι γερμανικές κατσαρίδες τρέφονται με σχεδόν οτιδήποτε έχει διατροφική αξία συμπεριλαμβανομένων όλων των ειδών τροφίμων, ακόμα και σαπούνι, κόλλα και οδοντόκρεμα.
 • Οι περίοδοι δραστηριότητας για τις γερμανικές κατσαρίδες ποικίλλουν σημαντικά ανάλογα με το περιβάλλον, την ηλικία και τη φυσική τους κατάσταση. Για παράδειγμα, τα αναπαραγωγικά θηλυκά είναι αρκετά ενεργά, ενώ τα αρσενικά περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους στη φωλιά ακόμα και τη νύχτα.

Σημάδια προσβολής από την ΜΙΚΡΗ ΚΑΤΣΑΡΙΔΑ (γερμανική) 

ΜΙΚΡΗ ΚΑΤΣΑΡΙΔΑ – ΤΑ ΙΧΝΗ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ

 • Δραστηριότητα κατσαρίδων κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι κατσαρίδες κυκλοφορούν τη νύχτα, οπότε αν τις δείτε στο πάτωμά σας κατά τη διάρκεια της ημέρας, είναι πιθανό να έχετε προσβολή από κατσαρίδες στο σπίτι σας.
 • Μυρωδιά μούχλας. Οι γερμανικές κατσαρίδες εκκρίνουν μια ποικιλία από δύσοσμες χημικές ουσίες. Έτσι, αν παρατηρήσετε μια μυρωδιά μούχλας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αντιμετωπίζετε προσβολή από γερμανική κατσαρίδα.
 • Περιττώματα κατσαρίδων. Μπορείτε να αναγνωρίσετε τα περιττώματα της γερμανικής κατσαρίδας πολύ εύκολα επειδή μοιάζουν με αλεσμένο πιπέρι ή καφέ και βρίσκονται συνήθως σε συρτάρια ή σε πάγκους. Τα περιττώματά τους μπορεί ακόμη και να προκαλέσουν σκούρους λεκέδες στις γωνίες των δωματίων του σπιτιού σας.
 • Νεκρές κατσαρίδες. Εάν βρείτε μια νεκρή γερμανική κατσαρίδα, είναι πολύ πιθανό οι φίλοι της να είναι κοντά, ζωντανοί και να φωλιάζουν το σπίτι σας. Μια νεκρή κατσαρίδα δεν είναι το μόνο προφανές σημάδι αλλά ακόμη και ένα ξεραμένο δέρμα που αποδομείται από κατσαρίδα μπορεί να υποδηλώνει προσβολή!
Κατσαρίδα στο σπίτι - κόπρανα - ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΣΑΡΙΔΑ - ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ
ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΣΑΡΙΔΑ – ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ

Σημεία που αρέσουν στη ΜΙΚΡΗ ΚΑΤΣΑΡΙΔΑ

Οι γερμανικές κατσαρίδες τείνουν να στήνουν το αγαπημένο τους χώρο στην κουζίνα, τα μπάνια και τα πλυντήρια. Εδώ είναι τα βασικά μέρη για να κοιτάξετε.

 • Ντουλάπια – κοιτάξτε στις γωνίες και τους μεντεσέδες των ντουλαπιών.
 • Φούρνος / Γκριλ – κάτω και πίσω από το φούρνο / γκριλ
 • Ψυγείο / Καταψύκτης – κάτω και πίσω από το ψυγείο (στο ζεστό ηλεκτροκινητήρα)
 • Φούρνος μικροκυμάτων – Κάτω και στο πίσω μέρος του φούρνου μικροκυμάτων
 • Πλυντήριο πιάτων – από κάτω, μέσα και στα πίσω ηλεκτρικά
 • Τηλεόραση – Μέσα στην τηλεόραση – ναι, μέσα στην τηλεόραση!
 • Κάτω από νεροχύτες, νιπτήρες

Πώς να αποτρέψετε από το σπίτι την ΜΙΚΡΗ ΚΑΤΣΑΡΙΔΑ

ΜΙΚΡΗ ΚΑΤΣΑΡΙΔΑ – ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ

Έχετε παρατηρήσει πολλά σημάδια προσβολής στο σπίτι σας; Αν ναι, πρέπει να ενεργήσετε γρήγορα γιατί οι πληθυσμοί των γερμανικών κατσαρίδων αυξάνονται γρήγορα! Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να εξαλείψετε το πρόβλημα των παρασίτων σας:

 • Διατηρήστε την κουζίνα και το μπάνιο σας καθαρά και στεγνά. Δεδομένου ότι οι γερμανικές κατσαρίδες λατρεύουν να κυκλοφορούν σε κουζίνες και μπάνια, μπορείτε να τις διώξετε αφαιρώντας οποιονδήποτε λόγο για να ζήσουν εκεί. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να εξαλείψετε την υγρασία και τα ψίχουλα φαγητού και να αποθηκεύσετε το σαπούνι σας μακριά από αυτές. Σκουπίστε συχνά με ηλεκτρική σκούπα για να εξαλειφθούν τα οποιαδήποτε υπολείμματα φαγητών από το πάτωμα. επίσης, μην αφήνετε τα βρώμικα πιάτα έξω όλη τη νύχτα.
 • Αδειάστε τυχόν δοχεία τροφής για κατοικίδια. Οι κατσαρίδες είναι δραστήριες τη νύχτα και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τραφούν με την τροφή του κατοικίδιου ζώου σας. Βεβαιωθείτε ότι τα δοχεία τροφής του κατοικίδιου ζώου σας είναι άδεια και καθαρά κάθε βράδυ πριν πάτε για ύπνο.
 • Χρησιμοποιήστε έναν αφυγραντήρα στο σπίτι σας. Οι κατσαρίδες ευδοκιμούν σε υγρά περιβάλλοντα, επομένως χρησιμοποιώντας έναν αφυγραντήρα είναι ένας καλός τρόπος να τις στείλετε προς αναζήτηση ενός πιο υγρού μέρους για να ζήσουν. Εάν χρησιμοποιείτε έναν αφυγραντήρα σε μια μεγάλη περιοχή όπως ένα υπόγειο, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει έναν που είναι ειδικά κατασκευασμένος για να καλύπτει τα τετραγωνικά του συγκεκριμένου χώρου.
 • Καθαρίστε τα ντουλάπια της κουζίνας σας. Θυμήσου – αυτό που είναι σκουπίδι για σένα είναι γιορτή για την ΜΙΚΡΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΣΑΡΙΔΑ! Ακόμα και τα πιο μικρά ψίχουλα μπορούν να φέρουν μια βρώμικη κατσαρίδα στην κουζίνα σας. Επομένως, φροντίστε να καθαρίζετε τα ντουλάπια σας σχολαστικά για να εξαλείψετε τυχόν υπολείμματα από εκτεθειμένες πηγές τροφής.
 • Μην αφήνετε τα σκουπίδια εκτεθειμένα. Στις κατσαρίδες αρέσει να μπαίνουν στα σκουπίδια, γι’ αυτό αποφύγετε να τις αφήσετε να τραφούν! Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι όλοι οι κάδοι απορριμμάτων σας είναι ερμητικά σφραγισμένοι, ώστε να μην μπορούν να μπουν κρυφά κατσαρίδες μέσα τους.
 • Διατηρείτε τα τρόφιμα σφραγισμένα. Αν είστε το είδος του ατόμου που τυλίγει το επάνω μέρος μιας σακούλας πατατάκια και το αφήνει στο ντουλάπι, ίσως πρέπει να αλλάξετε τις συνήθειές σας. Γιατί; Επειδή κάνοντας αυτό δίνει σε μια κατσαρίδα εύκολη πρόσβαση στο φαγητό σας! Αντίθετα, βάλτε ανοιγμένες σακούλες με τρόφιμα σε ερμητικά σφραγισμένα πλαστικά δοχεία. Με αυτόν τον τρόπο, κανένα παράσιτο δεν μπορεί να ούτε να προσελκυστεί ούτε να εισέλθει.
 • Κρατήστε τα πάντα όσο πιο στεγνά γίνεται. Πριν πάτε για ύπνο το βράδυ, αφιερώστε λίγο χρόνο για να στεγνώσετε όλους τους νεροχύτες, τις μπανιέρες και τα ντους. Κάνοντας αυτό, μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι οι κατσαρίδες δεν έχουν ένα υγρό περιβάλλον για να ευδοκιμήσουν. Διορθώστε τυχόν διαρροές / περιοχές υγρασίας.
ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ
ΤΑ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΦΑΓΗΤΩΝ ΠΡΟΣΕΛΚΥΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ

Πώς να σκοτώσετε τις γερμανικές κατσαρίδες

ΜΙΚΡΗ ΚΑΤΣΑΡΙΔΑ – ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΗΣ

Είδαμε μερικούς τρόπους για να απαλλαγείτε από τις γερμανικές κατσαρίδες, κόβοντας τις επιλογές τους για φαγητό, νερό και καταφύγιο. Τώρα, θα δούμε μερικές επιλογές που έχετε για να τις σκοτώσετε.

Σπιτική καταπολέμηση παρασίτων με μαγειρική σόδα

Για να χρησιμοποιήσετε αυτή τη μέθοδο, ανακατέψτε ένα μέρος ζάχαρης με ένα μέρος μαγειρικής σόδας και αφήστε το μείγμα έξω σε ένα πλαστικό πιάτο που είναι εύκολα προσβάσιμο για τις κατσαρίδες. Φροντίστε να αφήσετε και λίγο νερό κοντά. Οι κατσαρίδες αγαπούν τη ζάχαρη, επομένως θα προσελκύονται από το πιάτο αμέσως. Ωστόσο, όταν μια Γερμανική κατσαρίδα φάει το μείγμα (σε συνδυασμό με νερό), το στομάχι της θα εκραγεί λόγω μιας αντίδρασης που προκαλείται από τη μαγειρική σόδα!

Δημιουργήστε τη δική σας παγίδα

Για να φτιάξετε μια παγίδα κατσαρίδας μόνοι σας, θα χρειαστείτε απλώς μερικά μπολ, βαζελίνη και φαγητό (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζάχαρη, αμυλούχα τρόφιμα ή σχεδόν οτιδήποτε – οι κατσαρίδες δεν είναι επιλεκτικές!). Βάλτε μια παχιά στρώση βαζελίνη σε όλο το εσωτερικό του μπολ και βάλτε λίγο φαγητό στον πάτο του μπολ για να δελεάσουν τις κατσαρίδες. Όταν μια γερμανική κατσαρίδα έρθει στο μπολ για να φάει, θα κολλήσει στη βαζελίνη. Στη συνέχεια, μπορείτε να την πετάξετε.

Χημικές μέθοδοι

Εάν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χημικά σπρέι για να σκοτώσετε κατσαρίδες όταν έρθουν σε επαφή. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε χημικές σκόνες ή παγίδες για να απαλλαγείτε από αυτές. Απλώς να θυμάστε ότι, εάν το κάνετε αυτό, θα χρειαστεί να παραλάβετε τα υπολείμματα κατσαρίδας και να τα πετάξετε αμέσως!

Δολώματα τζελ κατσαρίδας

Τα δολώματα με τζελ χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση των προσβολών από γερμανικές κατσαρίδες. Καθώς οι κρυψώνες για τις γερμανικές κατσαρίδες είναι δύσκολο να βρεθούν, η χρήση μικρών σταγόνων δολώματος gel που τοποθετούνται γύρω από την κουζίνα, δεν χρειάζεται να βρείτε τις κρυψώνες τους, οι κατσαρίδες θα βρουν το δόλωμα!

Τοποθετήστε τα δολώματα σε περιοχές όπου έχετε δει κατσαρίδες ενεργές ή γνωρίζετε ότι κρύβονται. Τοποθέτηση μικρές κουκκίδες δολώματος μεγέθους μπιζελιού στις γωνίες των ντουλαπιών, στους μεντεσέδες της πόρτας και κάτω από το νεροχύτη, τα πλυντήρια πιάτων, την κουζίνα και το ψυγείο.

Θα βγουν από τις κρυψώνες τους και θα τραφούν με το δόλωμα. Τα δολώματα δεν δρουν άμεσα. Οι κατσαρίδες έχουν τότε την ευκαιρία να επιστρέψουν στην κρυψώνα τους και να μοιραστούν το δόλωμα, σκοτώνοντας άλλες κατσαρίδες όπου κρύβονται. Λάβετε υπόψη ότι η απόδοση του δολώματος εξαρτάται από το πόσο ελκυστική είναι η σύνθεση και τον τύπο του εντομοκτόνου που περιέχει, επομένως δεν έχουν όλα τα δολώματα την ίδια απόδοση.

Κατσαριδοκτόνο Σπρέι

Τα σπρέι είναι χρήσιμα για τη στόχευση γνωστών κρυψώνων, την άμεση επεξεργασία γωνιών ντουλαπιών, κάτω από συσκευές και σε άλλες ρωγμές και ρωγμές. Οι ψεκασμοί με ακροφύσιο για να μπουν σε μικρές περιοχές κάνουν τη δουλειά πολύ πιο εύκολη.

Καλέστε μας για επαγγελματική εξόντωση κατσαρίδων

ΜΙΚΡΗ ΚΑΤΣΑΡΙΔΑ – ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Επειδή αυτά τα παράσιτα αναπαράγονται τόσο γρήγορα, μπορεί να είναι δύσκολο για να απαλλαγούμε. Η απεντομωτική μας ομάδα παρασίτων μπορεί να σας απαλλαξεί οριστικά από τις γερμανικές κατσαρίδες στο σπίτι ή τον επαγγελματικό σας χώρο!

Χρησιμοποιούμε μόνο τα ασφαλέστερα προϊόντα υψηλής ποιότητας για να εξολοθρεύσουμε τις κατσαρίδες και να σας προστατεύσουμε από όλων των ειδών τις παρασιτώσεις, ακόμα κι αν το σπίτι σας είναι ένας “μαγνήτης παρασίτων”. Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με κατσαρίδες, επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα!

Απειλές υγείας από τις γερμανικές κατσαρίδες

ΜΙΚΡΗ ΚΑΤΣΑΡΙΔΑ – ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΛΛΕΡΓΙΚΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ

Περισσότερο από μια απλή ενόχληση, οι γερμανικές κατσαρίδες έχουν ενοχοποιηθεί ως εστίες ασθενειών και πρόκληση αλλεργικών αντιδράσεων. Οι κατσαρίδες έχουν αναφερθεί ότι εξαπλώνουν τουλάχιστον 33 είδη βακτηρίων και επτά άλλα είδη ανθρώπινων παθογόνων. Μπορούν να συλλάβουν μικρόβια στα πόδια και το σώμα τους καθώς σέρνονται μέσα από σάπια ύλη ή λύματα και στη συνέχεια τα μεταφέρουν στα τρόφιμα ή στις επιφάνειες των εσωτερικών χώρων.

Ιατρικές μελέτες έχουν δείξει ότι η γερμανική κατσαρίδα αλλεργιογόνα προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις οι οποίες μπορούν να επιδεινώσουν τις κρίσεις άσθματος, ειδικά στα παιδιά. Αυτό κάνει τον έλεγχο της γερμανικής κατσαρίδας ζωτικής σημασίας.

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ

Πραγματοποιούμε ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ και ΜΥΟΚΤΟΝΙΕΣ σε όλους τους χώρους, για όλα τα έντομα και τα παράσιτα.