ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΚΑΤΣΑΡΙΔΑΣ

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΚΑΤΣΑΡΙΔΑΣ

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ. Οι κατσαρίδες είναι από τα πιο κοινά παράσιτα που προσβάλλουν σπίτια, διαμερίσματα και επαγγελματικούς χώρους. Είναι ιδιαίτερα ενοχλητικές εκεί όπου παρασκευάζεται φαγητό και απουσιάζει η υγιεινή και η καθαριότητα. Οι κατσαρίδες είναι απωθητικές για τους περισσότερους ανθρώπους απλώς και μόνο με την παρουσία τους. Μπορεί να μολύνουν τρόφιμα, μαγειρικά σκεύη και άλλα είδη οικιακής χρήσης και αφήνουν μια δυσάρεστη οσμή. Επειδή οι κατσαρίδες μετακινούνται ελεύθερα από τη βρωμιά στο φαγητό, μπορούν να μεταφέρουν παθογόνα μικρόβια που προκαλούν τροφική δηλητηρίαση και άλλες ασθένειες.

Πολλοί άνθρωποι είναι αλλεργικοί στα περιττώματα της κατσαρίδας αλλά και στα κομμάτια από το δέρμα τους όταν το απορρίπτουν. Τα αλλεργιογόνα που παράγονται από τις κατσαρίδες μπορεί να προκαλέσουν συμφόρηση, φτέρνισμα και υγρά μάτια, καθώς και κίνδυνο για τη ζωή όσων πάσχουν από βρογχική φλεγμονή (άσθμα) που χαρακτηρίζεται από επαναλαμβανόμενο βήχα, συριγμό και δυσκολία στην αναπνοή. Το άσθμα που προκαλείται από τις κατσαρίδες είναι ιδιαίτερα συχνό μεταξύ των παιδιών που ζουν σε πυκνοκατοικημένες συνθήκες στέγασης και οι προσβολές είναι συχνά σοβαρές.

Οι κατσαρίδες μολύνουν τα τρόφιμα και μπορούν να μεταδώσουν επιβλαβή παθογόνα. Εισέρχονται στα κτίρια με διάφορους τρόπους. Η πανταχού παρούσα γερμανική κατσαρίδα εισάγεται συχνά σε σακούλες παντοπωλείου, κουτιά ποτών ή έπιπλα. Η αμερικανική και η ανατολίτικη κατσαρίδα εισχωρούν επίσης από τα κενά γύρω από τα παράθυρα, τις πόρτες, τις οπές εξαερισμού και την καπνοδόχο του τζακιού. Σε πολυκατοικίες, οι κατσαρίδες ταξιδεύουν μεταξύ των διαμερισμάτων από τις μεσοτοιχίες, τα πατώματα και φυσικά τους αποχετευτικούς αγωγούς. Κατά συνέπεια, ενώ οι κατσαρίδες συνήθως ευδοκιμούν εκεί όπου η υγιεινή είναι κακή, ακόμη και τα καθαρά σπίτια μπορούν να μολυνθούν.

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ - ΥΓΕΙΑ

Απεντόμωση για κατσαρίδες

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ

Κατά κύριο λόγο, τα εστιατόρια και τα σπίτια προσβάλλονται από την ψιλή κατσαρίδα (Γερμανική). Σε αυτές τις περιπτώσεις χρησιμοποιούμε τζελ σε προσεκτικά επιλεγμένα σημεία στην κουζίνα και την τουαλέτα. Όταν όμως αντιμετωπίζουμε τη μαύρη (Ανατολική – Ασιατική) ή την Αμερικανική κατσαρίδα, απαιτείται ψεκασμός στα φρεάτια, στην αποχέτευσης και κυρίως στα σιφόνια, αλλά και σε εξωτερικούς χώρους όπως στα μπαλκόνια. Τα σκευάσματα που χρησιμοποιούμε είναι απολύτως ασφαλή για τους ανθρώπους, τα κατοικίδια αλλά και τα φυτά. Επίσης, είναι εγκεκριμένα από τον Ε.Ο.Φ. Από εσάς Θέλουμε απλώς να ανοίξετε τα παράθυρα κατά τη διάρκεια της απεντόμωσης για να αερίζεται ο χώρος στον οποίο υλοποιείται η εφαρμογή.

Η διαδικασία της επαγγελματικής απεντόμωσης για κατσαρίδες

 • Έλεγχος. Διενεργείται έρευνα για την αναγνώριση του είδους της κατσαρίδας που έχει προσβάλλει το χώρο σας, υπολογίζεται το φορτίο εισβολής και εντοπίζονται τα σημεία που χρησιμοποιούν για κρυψώνες και φωλιές.
 • Σχέδιο αντιμετώπισης. Εξετάζουμε την κατάλληλη μέθοδο απεντόμωσης και τους τρόπους αντιμετώπισης ώστε να αποφασίσουμε τα σημεία στα οποία θα γίνει η εφαρμογή και με ποια τεχνική.
 • Εφαρμογή απεντόμωσης. Προγραμματίζουμε την ημερομηνία και ώρα της απεντόμωσης και σας ενημερώνουμε για την πιθανή προετοιμασία του χώρου που θα εφαρμοσθεί.
 • Διατήρηση αρχείου. Διατηρούμε στην καρτέλα σας όλες τις πληροφορίες για το είδος της κατσαρίδας, το φορτίο εισβολής, τα σημεία εφαρμογής και τα σκευάσματα που χρησιμοποιήσαμε. Αυτές οι πληροφορίες είναι πολύ χρήσιμες είτε θέλετε προληπτική ετήσια απεντόμωση είτε χρειασθεί επαναληπτική απεντόμωση είτε απαιτείται παρακολούθηση για κάποιο χρονικό διάστημα.
 • Υποστήριξη. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να γνωρίζετε ότι θα είμαστε κοντά σας είτε πριν την επέμβαση είτε κατά τη διάρκεια της απεντόμωσης είτε μετά το πέρας των εργασιών. Παρέχουμε συμβουλές, οδηγίες και απαντήσεις στις απορίες σας σε όλα τα στάδια της απεντόμωσης. Θα το διαπιστώσετε από την πρώτη σας κλήση στο τηλεφωνικό μας κέντρο.
ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ - ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ

Μέθοδοι Απεντόμωσης κατσαρίδας

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΜΕΣΑ

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ με ψεκασμό χαμηλής πίεσης

Το κατσαριδοκτόνο διάλυμα ψεκάζεται με μηχανισμό χαμηλής πίεσης οπουδήποτε θεωρεί, μετά από ενδελεχή έλεγχο, ο ειδικός τεχνικός απεντομώσεων ότι είναι πέρασμα ή σημείο διαβίωσης (συγκέντρωσης) κατσαρίδων. Εστίες μόλυνσης, γωνίες, σχισμές, πιθανές φωλιές ψεκάζονται με σκευάσματα υψηλής ποιότητας, τα οποία είναι πολύ αποτελεσματικά για την καταπολέμηση των κατσαρίδων. Τα κατσαριδοκτόνα αυτά σκευάσματα δεν βάζουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη υγεία, των παιδιών και των κατοικίδιων και δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον. Χρησιμοποιούμε διαφορετικά κατσαριδοκτόνα για εξωτερική χρήση και για εσωτερική χρήση.

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ με νεφελοψεκασμό

Ο Νεφελοψεκασμός (Fogging) πραγματοποιείται εκεί όπου ο ψεκασμός χαμηλής πίεσης δεν είναι αποτελεσματικός. Χρησιμοποιείται ειδική συσκευή η οποία μετατρέπει το κατσαριδοκτόνο σε πάρα πολύ μικρές σταγόνες (20 – 80 μm) έτσι ώστε η δραστική ουσία να διεισδύει σε δυσπρόσιτα σημεία και όχι απλά στις επιφάνειες. Έτσι φθάνουμε στη φωλιά της κατσαρίδας χωρίς να περιμένουμε να περάσει η κατσαρίδα από την επιφάνεια που έχει ψεκασθεί. Με τον νεφελοψεκασμό ο «κατσαριδοκτόνος καπνός» απλώνεται σε όλο το χώρο αποφέροντας άμεσα αποτελέσματα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ με gel

Το κατσαριδοκτόνο gel (μορφή γέλης) σκεύασμα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις κατσαρίδες των φρεατίων και το ψιλό κατσαριδάκι δελεάζοντάς τες για τροφή. Τοποθετείται σε συγκεκριμένα σημεία που επιλέγονται με προσοχή από τον ειδικό κατσαριδοκτονίας ώστε να είναι ασφαλή και αποτελεσματικά. Με αυτή τη μέθοδο δεν χρειάζεται να εκκενωθεί ο χώρος για την εφαρμογή της κατσαριδοκτονίας. Το Gel αυτό δεν είναι τοξικό για τον άνθρωπο, δεν αφήνει λεκέδες, δε χρειάζεται μετακίνηση επίπλων και είναι άοσμο.

Ο τρόπος δράσης της ουσίας βασίζεται στη μεταφορά του δηλητηρίου στη φωλιά των κατσαρίδων μέσω της διαδικασίας του κανιβαλισμού των κατσαρίδων όπου οι ζωντανές τρώνε τις νεκρές. Με τη μέθοδο αυτή δημιουργείται μία συνεχής ροή θανάτου και πραγματοποιείται η εξόντωση όλων των υπαρχόντων κατσαρίδων αλλά και εκείνων που θα προέρχονταν από τα αυγά τους.

Οι ιδιαίτερες ικανότητες της κατσαρίδας

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ – ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιού γνωρίζουν τους κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια που συνδέονται με τις προσβολές από κατσαρίδες, συμπεριλαμβανομένων των αλλεργιών και του άσθματος που προκαλούνται από τα αλλεργιογόνα της κατσαρίδας και των μικροβίων και βακτηρίων που είναι γνωστό ότι μεταδίδουν. Αυτό που μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστό είναι το γεγονός ότι οι κατσαρίδες είναι ένα πολύ ενδιαφέρον και ανθεκτικό παράσιτο που επιδεικνύει μερικές πολύ περίεργες συμπεριφορές και τακτικές επιβίωσης. Για παράδειγμα, οι κατσαρίδες ξεκουράζονται κατά το 75% του χρόνου τους και αντέχουν σε θερμοκρασίες τόσο κρύες όσο 0 βαθμούς Κελσίου!

10 εντυπωσιακά γεγονότα για την κατσαρίδα

Μια κατσαρίδα μπορεί να ζήσει για μια εβδομάδα χωρίς το κεφάλι της

Λόγω του ανοιχτού κυκλοφορικού τους συστήματος και του γεγονότος ότι αναπνέουν μέσα από μικρές τρύπες σε κάθε τμήμα του σώματός τους, δεν εξαρτώνται από το στόμα ή το κεφάλι για να αναπνεύσουν. Η κατσαρίδα πεθαίνει μόνο γιατί χωρίς στόμα δεν μπορεί να πιει νερό και πεθαίνει από τη δίψα.

Μια κατσαρίδα μπορεί να κρατήσει την αναπνοή της για 40 λεπτά

Αυτά τα παράσιτα μπορούν να επιβιώσουν ακόμη και βυθισμένα κάτω από το νερό για μισή ώρα. Κρατούν την αναπνοή τους συχνά για να βοηθήσουν στη ρύθμιση της απώλειας νερού.

Μπορούν να διανύσουν έως και 5 χιλιόμετρα σε μια ώρα

Αν και αυτό μπορεί να φαίνεται σαν μια εντυπωσιακή αθλητική ικανότητα, αυτό που πραγματικά σημαίνει είναι ότι μπορούν να μεταδώσουν μικρόβια και βακτήρια σε ένα σπίτι πολύ γρήγορα.

Οι νεογέννητες γερμανικές κατσαρίδες γίνονται ενήλικες σε μόλις 36 ημέρες

Στην πραγματικότητα, η γερμανική κατσαρίδα είναι η πιο κοινή από τις κατσαρίδες και έχει εμπλακεί σε κρούσματα ασθενειών και αλλεργικές αντιδράσεις σε πολλούς ανθρώπους.

Μια κατσαρίδα μιας ημέρας μπορεί να τρέξει σχεδόν τόσο γρήγορα όσο οι γονείς της

Τα μωρά της κατσαρίδας έχουν περίπου το μέγεθος ενός κόκκου σκόνης! Έτσι, όχι μόνο είναι γρήγορα, αλλά είναι και άπιαστα, κάτι που είναι ένας επικίνδυνος συνδυασμός για ένα παράσιτο που είναι γνωστό ότι μεταδίδει διάφορες ασθένειες.

Η αμερικανική κατσαρίδα έχει δείξει μια έλξη στο αλκοόλ

Παρόμοια με άλλα παράσιτα, αυτό το είδος κατσαρίδας ελκύεται από ορισμένα αλκοολούχα ποτά, ειδικά τη μπύρα. Πιθανότατα έλκονται από τον λυκίσκο και τη ζάχαρη που υπάρχουν στο ποτό.

Η μεγαλύτερη κατσαρίδα του κόσμου έχει μήκος 15 εκατοστά

Βρίσκεται μόνο στη Νότια Αμερική, αυτό το είδος έχει επίσης άνοιγμα φτερών 30 εκατοστών. Το μέσο μήκος κατσαρίδας είναι από 1,5 – 3 εκατοστά.

Οι κατσαρίδες είναι ένα από τα αρχαιότερα όντα στη Γη

Οι κατσαρίδες θεωρείται ότι προήλθαν πριν από περισσότερα από 280 εκατομμύρια χρόνια.

Υπάρχουν περισσότερα από 4.000 διαφορετικά είδη κατσαρίδων παγκοσμίως

Το πιο κοινά είδη είναι η γερμανική κατσαρίδα, η καστανή κατσαρίδα, η αμερικανική κατσαρίδα και η ανατολίτικη κατσαρίδα.

Οι κατσαρίδες μπορούν να ζήσουν χωρίς φαγητό για έναν μήνα

Οι κατσαρίδες μπορούν να μένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς διατροφή επειδή είναι ψυχρόαιμα έντομα. Ωστόσο, μπορούν να επιβιώσουν μόνο για μία εβδομάδα χωρίς νερό, γι’ αυτό και βρίσκονται συνήθως σε χώρους με υγρασία ή υψηλή υγρασία γύρω από το σπίτι, όπως υπόγεια και μπάνια.

Αυτά τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι οι κατσαρίδες είναι μερικά από τα πιο προσαρμοστικά πλάσματα στη γη, γεγονός που καθιστά τον έλεγχο και την εξάλειψη της προσβολής από κατσαρίδες ακόμη πιο δύσκολο. Για να απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες στο σπίτι σας, οι ειδικοί προτείνουν να διατηρείτε τα τρόφιμα σφραγισμένα και να αποθηκεύονται σωστά, ιδιαίτερα στην κουζίνα, η οποία πρέπει να καθαρίζεται καθημερινά για να αποφευχθεί η συσσώρευση ψίχουλων και σκουπιδιών. Τα σκουπίδια πρέπει να απορρίπτονται τακτικά και να αποθηκεύονται σε σφραγισμένα δοχεία. Οι ιδιοκτήτες σπιτιού θα πρέπει να αναζητήσουν και να σφραγίσουν όλες τις ρωγμές και τις τρύπες στα σπίτια, συμπεριλαμβανομένων των σημείων εισόδου για υπηρεσίες κοινής ωφέλειας και σωλήνων, καθώς αυτά μπορούν να χρησιμεύσουν ως είσοδοι για το παράσιτο. Επιπλέον, τα υπόγεια και οι χώροι ανίχνευσης πρέπει να διατηρούνται καλά αεριζόμενοι και στεγνοί.

Συχνές ερωτήσεις για κατσαρίδες – FAQ

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ – ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ

Οι κατσαρίδες μπορεί να έρχονται από εξωτερικούς χώρους, από τον αποχετευτικό αγωγό ή να μεταφέρονται μέσω ενός μολυσμένου αντικειμένου. Αν δείτε μία κατσαρίδα δεν υποδηλώνει απαραίτητα ότι υπάρχει πρόβλημα. Αν όμως βρείτε πολλές τότε σχεδόν σίγουρα υπάρχει πρόβλημα! Γενικότερα, τα είδη παρασίτων αναπαράγονται μαζικά κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες.

΄Όσο περισσότερες κατσαρίδες μοιράζεστε τον χώρο διαβίωσής σας τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα για ασθένειες και άλλες ιατρικές επιπλοκές. Γενικά, οι κατσαρίδες δεν είναι επικίνδυνες. Δεν θα δαγκώσουν ούτε θα τσιμπήσουν. Ορισμένα είδη κατσαρίδας σε κάποιες χώρες διατηρούνται ως κατοικίδια και χρησιμοποιούνται ως ζωοτροφές για οικόσιτα ζώα όπως τα ερπετά. Ωστόσο, οι κατσαρίδες έχουν συνδεθεί με κρούσματα ασθενειών όπως η δηλητηρίαση από σαλμονέλα και μπορούν να προκαλέσουν κρίσεις άσθματος σε αλλεργικά άτομα. Οι κατσαρίδες που ευδοκιμούν στα ανθρώπινα απόβλητα και τα σκουπίδια συχνά μεταφέρουν διάφορα βακτήρια και παθογόνα μικρόβια στο σώμα τους και τα εναποθέτουν στα κόπρανα τους. Αυτά με τη σειρά τους θα μολύνουν εύκολα τις τροφές και του χώρους προετοιμασίας φαγητού που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε τροφική δηλητηρίαση, διάρροια ή δυσεντερία.

Τα είδη που μολύνουν τις κτιριακές δομές μας συχνά ευδοκιμούν σε περιοχές κακής καθαριότητας. Η επαγρύπνηση σχετικά με τον καθαρισμό των βρόμικων πιάτων, την απομάκρυνση όλων των διάσπαρτων ψίχουλων φαγητού και τη διατήρηση της καθαριότητας των χώρων απορριμμάτων θα βοηθήσει. Το να απαλλαγούμε από τις κατσαρίδες είναι κάτι σχετικά δύσκολο λόγω της νυχτερινής φύσης τους και της ικανότητάς τους να επιβιώνουν κάτω από δύσκολες συνθήκες. Γι’ αυτό οι κατάλληλα εκπαιδευμένοι τεχνικοί μας βρίσκουν και εξαλείφουν αποτελεσματικά τις προσβολές από κατσαρίδες χρησιμοποιώντας τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες και σκευάσματα υψηλής ποιότητας τα οποία είναι ακίνδυνα για τον άνθρωπο και τα κατοικίδια.

Άμεσα και το εννοούμε. Μόλις μας καλέσετε στο 210 76 22 111 ενεργοποιείται ο μηχανισμός μας. Ο ειδικός που θα μιλήσετε στο τηλεφωνικό μας κέντρο θα σας κατατοπίσει πλήρως και θα σας δώσει τις πρώτες οδηγίες.

Στις “ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ” χρησιμοποιούμε μια ποικιλία προϊόντων και μεθόδων για τον έλεγχο των προβλημάτων με τις κατσαρίδες, συμπεριλαμβανομένων, σε πολλές περιπτώσεις, μη τοξικών μεθόδων. Όλα τα εντομοκτόνα που χρησιμοποιούμε έχουν υποβληθεί σε αυστηρές δοκιμές και έχουν εγκριθεί από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για χρήση κατά αυτών των παρασίτων. Γενικά, τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται κατά των κατσαρίδων σε εσωτερικούς χώρους είναι ελάχιστα τοξικά και δεν δημιουργούν προβλήματα στην υγεία και την ασφάλεια. Μη διστάσετε να μας ρωτήσετε οτιδήποτε σχετικά με τη απεντόμωση κατσαρίδας. Η υγεία και η ασφάλειά σας αποτελούν πάντα την πρώτη προτεραιότητα για εμάς!

Η καλύτερη πρακτική για την πρόληψη των κατσαρίδων για εστιατόρια είναι ο έλεγχος της υγιεινής. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να καθαρίζετε όλα τα υπολείμματα φαγητού πολλές φορές την ημέρα, να επιθεωρείτε τα νέα προϊόντα πριν τα φέρουν στο χώρο σας. Να θυμάστε πάντα να καθαρίζετε πίσω και κάτω από τον εξοπλισμό. Αν δεν μπορείτε να δείτε τα υπολείμματα, δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν.

Φωλιές βρίσκονται συχνά πίσω από ψυγεία, σε ντουλάπια κουζίνας, χώρους ανίχνευσης, σε γωνίες και άλλα συμπαγή μέρη. Τα ενδεικτικά σημάδια μιας φωλιάς περιλαμβάνουν σωρό από την απόσπαση κελύφους των προνυμφών, θήκες αυγών, σκοτεινά σημεία ή επιχρίσματα και ζωντανές ή νεκρές κατσαρίδες. Μπορεί να βρεθούν θήκες αυγών ακόμη και στο κάτω μέρος των επίπλων.

Τις κατσαρίδες προσελκύουν τα ζεστά και υγρά κλίματα όπως επίσης και τα:

 • Βρόμικα πιάτα στο νεροχύτη.
 • Ψίχουλα στα πατώματα ή τους πάγκους.
 • Σκουπίδια.
 • Τροφές για κατοικίδια στο πάτωμα.
 • Υπερβολική υγρασία.
 • Υπολείμματα από φαγητό σε άδεια κουτιά ή δοχεία.