ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ (ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ)

Το θέαμα με τις ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ στο μέγεθος ενός ανθρώπινου αντίχειρα που σέρνονται στο σιφώνι του μπάνιου και τρέχουν στο νεροχύτη ή τη μπανιέρα είναι αρκετά αποκρουστικό. Στην Ελλάδα μεγάλη κατσαρίδα εννοείται κυρίως το είδος της ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΑΣ.

Οι ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ εισέρχονται στο σπίτι από υπονόμους μέσω των υδραυλικών εγκαταστάσεων και από δέντρα ή θάμνους που βρίσκονται δίπλα σε κτίρια ή από τα κλαδιά που κρέμονται στις στέγες. Βρίσκονται κυρίως σε υπόγεια, υπονόμους και αποχετευτικά συστήματα. Η μεγάλη (αμερικανική) κατσαρίδα βρίσκεται συνήθως σε κατοικίες μετά από δυνατή βροχή και συναντάται συχνότερα σε εμπορικά και μεγάλα κτίρια όπως εστιατόρια, παντοπωλεία, αρτοποιεία και οπουδήποτε υπάρχει φαγητό, παρασκευάζεται και αποθηκεύεται.

Η βρωμιά στην οποία ζουν αλλά και τα παθογόνα μικρόβια που μεταφέρουν μπορούν γρήγορα να εξαπλωθούν σε όλη την επιχείρηση ή το σπίτι σας, να μολύνουν τρόφιμα και να προκαλέσουν ασθένειες. Οι ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ μολύνουν τα τρόφιμα και προκαλούν αλλεργίες, ακόμη και άσθμα. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), είναι αποδεδειγμένοι ή ύποπτοι φορείς των οργανισμών που προκαλούν διάρροια και δυσεντερία. Η συσχέτισή τους με τα ανθρώπινα απόβλητα και τις ασθένειες και η ικανότητά τους να μετακινούνται από τους υπονόμους στα σπίτια και τις πειχειρήσεις καθιστούν τις αμερικανικές κατσαρίδες πρόβλημα δημόσιας υγείας.

Εκτός από το ότι προκαλούν ανατριχίλα, οι αμερικανικές κατσαρίδες (ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ) μεταφέρουν μικρόβια στις επιφάνειες τροφής και φαγητού που έχουν μαζέψει με τα πόδια και το σώμα τους καθώς αναζητούν τροφή μέσα από σάπια ύλη και λύματα. Λερώνουν τα αντικείμενα με τα περιττώματα αλλά και την παλινδρόμησή τους από το στόμα!

Πώς μοιάζουν οι αμερικανικές κατσαρίδες;

ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ

Εκτός από τον τρόπο που τρέχουν στο πάτωμα όταν ανάβει ένα φως, η αμερικανική κατσαρίδα είναι εύκολο να αναγνωριστεί.

 • Χρώμα: Οι ενήλικες κατσαρίδες έχουν κοκκινοκαφέ και σκούρο καφέ σώμα και μια κίτρινη κηλίδα πίσω από το κεφάλι τους. Οι νεότερες αμερικανικές κατσαρίδες, γνωστές ως νύμφες, παρουσιάζουν ένα γκριζοκαφέ χρώμα.
 • Σχήμα: Οι αμερικανικές κατσαρίδες διατηρούν ένα οβάλ και επίπεδο σχήμα.
 • Φτερά: Αν και οι ενήλικες αμερικανικές κατσαρίδες έχουν φτερά, σπάνια πετούν. Σε σπάνιες περιπτώσεις, οι ενήλικες μπορεί να πετάξουν σε μικρή απόσταση. Προτιμούν την ολίσθηση και σέρνονται για να πάνε από μέρος σε μέρος. Κατά τη διάρκεια του σταδίου της νύμφης, οι αμερικανικές κατσαρίδες είναι χωρίς φτερά και ανίκανες να πετάξουν.
 • Κεραίες: Η αμερικανική κατσαρίδα έχει μια μακριά κεραία ίσο σε μήκος με το υπόλοιπο σώμα της. Οι κεραίες έχουν μήκος περίπου 4 εκατοστά τις οποίες χρησιμοποιεί ως γενικούς αισθητήρες αφής και επίσης ως αίσθηση όσφρησης. Καθαρίζουν συχνά τις κεραίες τους με το στόμα τους.
 • Πώς μοιάζουν οι αμερικανικές κατσαρίδες;

Σημάδια προσβολής από ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ

ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ

Τους ψυχρότερους μήνες του έτους, οι ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ (αμερικανικές κατσαρίδες) εισχωρούν στις κατοικίες μέσω συνδέσεων αποχέτευσης, υδραυλικών εγκαταστάσεων και αεραγωγών, αναζητώντας ζεστασιά και εύκολα διαθέσιμη τροφή. Γενικά, όσο πιο γρήγορα οι ειδικοί ελέγχου παρασίτων και διαχείρισης παρασίτων μπορούν να αρχίσουν να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, τόσο πιο γρήγορα μπορεί να καταπολεμηθεί η προσβολή των κατσαρίδων. 

Αν τα δείτε ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΣΑΡΙΔΑ πιθανόν έχετε και άλλες

Η πρώτη και πιο προφανής ένδειξη μόλυνσης από την αμερικανική κατσαρίδα εμφανίζεται τη στιγμή που ένας ιδιοκτήτης σπιτιού εντοπίζει κάποια να τρέχει από το ένα μέρος στο άλλο. Δεδομένου ότι είναι νυκτόβια έντομα, συνήθως τρέχει να κρυφτεί μόλις ανάψει ένα φως. Ένα σίγουρο σημάδι ότι ενδεχομένως έχει αρχίσει μία προσβολή είναι αν δείτε κατσαρίδα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό συνήθως υποδηλώνει έλλειψη πηγών τροφής, κάτι που τους αναγκάζει να αντέχουν το φως και είναι μια άμεση κλήση στους ειδικούς μας για την καταπολέμηση κατσαρίδων και για άμεση δράση.

Περιττώματα κατσαρίδων σε συνήθεις τοποθεσίες

Αν παρατηρήσετε μεγάλη ποσότητα περιττωμάτων σε τοποθεσίες, όπως πίσω από την κουζίνα και το ψυγείο, αυτό είναι μια σαφής ένδειξη μιας ζώνης υψηλής κυκλοφορίας και μιας μεγάλης προσβολής από κατσαρίδες. Άλλοι χώροι στο σπίτι μπορεί να περιλαμβάνουν: νεροχύτες, εσωτερικές αποχετεύσεις δαπέδου, κάτω από λαστιχένια χαλάκια και μέσα σε ρωγμές στους τοίχους,, ντουλάπια και άλλους χώρους αποθήκευσης τροφίμων στο σπίτι. Έξω από ένα σπίτι, οι ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ (αμερικανικές κατσαρίδες) περιπλανώνται μέσα από σάπια φύλλα, ξύλα και παρτέρια.

Κατσαρίδα στο σπίτι - Αυγοθήκες
Ωοθήκες και περιττώματα κατσαρίδας

Αυγά κατσαρίδας

Ένα άλλο σημάδι προσβολής είναι η παρουσία ωοθηκών. Συχνά βρίσκονται πίσω από έπιπλα και σε άλλες κρυφές τοποθεσίες, όπως οι χώροι ανάμεσα στα βιβλία. Αυτές οι αυγοθήκες έχουν μήκος περίπου 0,9 εκατοστά, καφέ χρώμα και μακρόστενο σχήμα. Ένα θηλυκό μπορεί να δημιουργήσει έως και 90 θήκες αυγών στη διάρκεια της ζωής της και τις μεταφέρει για μια περίοδο που κυμαίνεται από μερικές ώρες έως μερικές ημέρες μέχρι να είναι έτοιμη να τις εναποθέσει σε μια ασφαλή τοποθεσία.

Μια μυρωδιά μούχλας

Οι αμερικανικές κατσαρίδες παράγουν μια πικάντικη μυρωδιά μούχλας που επιδεινώνεται με την πυκνότητα της προσβολής. Αυτή η λιπαρή μυρωδιά συνήθως συνοδεύεται από μεγάλους αριθμούς κατσαρίδων και μπορεί να παραμείνει στον αέρα και να επηρεάσει ακόμα και τη γεύση του φαγητού.

Πρόληψη, Υγιεινή και Αποκλεισμός

ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ

Οι διαδικασίες υγιεινής και αποκλεισμού είναι τα πρώτα πράγματα που απαιτούνται για αυτόν τον τύπο κατσαρίδας. Εάν εξαλείψετε τις πηγές τροφής, την υγρασία ή τις κρυψώνες τους, θα ασκήσετε πίεση στον πληθυσμό των κατσαρίδων, οδηγώντας σε καλύτερα αποτελέσματα με τα επαγγελματικά μέτρα ελέγχου κατσαρίδων.

Αποκλεισμός

Αν και η αμερικανική κατσαρίδα έχει πολλά μέρη για βιότοπο έξω, θα μπει στο σπίτι αν υπάρχει σημείο εισόδου.

 • Σφραγίστε όσο το δυνατόν περισσότερο τις ρωγμές και τρύπες στο εξωτερικό του σπιτιού.
 • Καλαφατίστε όλες τις διεισδύσεις μέσω των τοίχων στο επίπεδο του εδάφους. Καλαφατίστε και επισκευάστε τρύπες γύρω από πόρτες, παράθυρα, σωλήνες νερού και σανίδες.
 • Τοποθετήστε διχτυωτές σήτες στα παράθυρα, αποχετεύσεις δαπέδου και αεραγωγούς. Σφραγίστε τυχόν ρωγμές ή τρύπες που οδηγούν σε εσωτερικούς χώρους με καλαφάτισμα ή άλλα στεγανοποιητικά. Αυτά τα μέρη χρησιμεύουν ως κρυψώνες για κατσαρίδες.
 • Βεβαιωθείτε ότι οι πόρτες και τα παράθυρα εφαρμόζουν με ασφάλεια μέσα στα κουφώματα, για να αποφύγετε την είσοδο από τις χαραμάδες.
ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ

Υγιεινή και επισκευές σπιτιού

 • Αποθηκεύστε τα καυσόξυλα όσο πιο μακριά μπορείτε από το σπίτι. Εάν είναι ελαφρώς ανασηκωμένα από το έδαφος, θα βοηθήσει στην εξάλειψη των περιοχών που χρησιμοποιούν για κρυψώνες.
 • Πετάξτε παλιές χαρτόκουτες και σωρούς χαρτιών όπου μπορούν να κρυφτούν οι κατσαρίδες.
 • Κλείνετε καλά τον κάδο απορριμμάτων σας.
 • Απομακρύνετε τους κάδους σκουπιδιών από υγρά μέρη.
 • Καθαρίστε καλά την κουζίνα για να εξαλείψετε τις πηγές τροφής.
 • Μην αφήνετε τις τροφές για κατοικίδια εκτεθειμένα τη νύχτα στους εσωτερικούς χώρους. Για κατοικίδια σε εξωτερικούς χώρους, να μαζεύετε το φαγητό αφού τελειώσουν.

Ενδιαφέροντα στοιχεία για τις ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ

ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ

Οι κάτωθι πληροφορίες για τις αμερικανικές κατσαρίδες μπορεί να μην είναι πολύ γνωστές στον μέσο ιδιοκτήτη σπιτιού και μπορεί κάλλιστα να εμπίπτουν στην κατηγορία των «υπερβολικών πληροφοριών». Ωστόσο, καλό είναι να τις γνωρίζετε. 

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ είναι πολύ γρήγοροι δρομείς

Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΣΑΡΙΔΑ μπορεί να κινηθεί με ταχύτητα έως και 50 φορές το μήκος του σώματός της ανά δευτερόλεπτο. Η αμερικάνικη κατσαρίδα μπορεί να τρέξει με ταχύτητα 5,4 km/h, η οποία θα μπορούσε να συγκριθεί με έναν άνθρωπο που τρέχει με 330 km/h.

Οι αμερικανικές κατσαρίδες είναι το μεγαλύτερο κοινό είδος

Διαφέρουν σε μέγεθος από 2,5 έως 5 εκατοστά σε μήκος. Οι ενήλικες μπορεί μερικές φορές να ξεπεράσουν τα 5 εκατοστά και η διάρκεια ζωής τους των 700 ημερών θεωρείται η μεγαλύτερη μεταξύ των ειδών κατσαρίδας.

Οι ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ μπορούν να κρατήσουν την αναπνοή τους έως και 40 λεπτά

Όπως συμβαίνει με πολλά άλλα έντομα, οι κατσαρίδες εισπνέουν αέρα μέσω των οπών στο σώμα τους που ονομάζονται σπειροειδή. Έχουν την ικανότητα, ωστόσο, μερικές φορές να κλείνουν αυτές τις τρύπες τόσο για να αποτρέψουν την απώλεια νερού όσο και την απορρόφηση υπερβολικού οξυγόνου. Οι κατσαρίδες μπορούν να κρατήσουν τα σπειροειδή τους κλειστά για έως και σαράντα λεπτά όταν βρίσκονται στο νερό, κάτι που χρησιμεύει ως αποτελεσματικό μέτρο διαφυγής.

Οι ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ μπορούν να πετάξουν

Στο στάδιο της ανώριμης (νύμφης), οι αμερικανικές κατσαρίδες δεν έχουν φτερά, αλλά ως ενήλικες τόσο οι αρσενικές όσο και οι θηλυκές κατσαρίδες έχουν φτερά και μπορούν να πετάξουν μικρές αποστάσεις. Πετούν όμως σπάνια!

Οι Αμερικάνικες κατσαρίδες προτιμούν να ζουν σε ομάδες

Μπορεί να τα δείτε αυτά τα ανατριχιαστικά πλάσματα ένα-ένα, αλλά υπάρχουν πάντα αμέτρητα άλλα που περιμένουν την ευκαιρία τους να αφοδεύσουν και να αφήσουν πίσω τους χημικές ουσίες που επιτρέπουν σε άλλες να καταλάβουν ότι ήταν εκεί. Παράγουν μια χημική ουσία γνωστή ως «φερομόνη», η μυρωδιά της οποίας κάνει τις κατσαρίδες να παραμένουν μαζί σε ομάδες. Μερικοί περιγράφουν τη μυρωδιά ως μούχλα και καθώς ο πληθυσμός αυξάνεται, οι άνθρωποι με ευαίσθητες μύτες μπορεί να βρίσκουν το περιβάλλον ως πιο άβολο.

Όταν είναι σε ομάδες, εξερευνούν το περιβάλλον τους αναζητώντας φαγητό. Μόλις βρουν φαγητό, στέλνουν σήματα σε άλλες. Το να κρατάτε τις αΜΕΓΑΛΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ έξω από το σπίτι είναι και πρέπει να είναι μια συνεχής διαδικασία. Κάθε σπίτι και κάθε προσβολή είναι μοναδική περίπτωση και απαιτεί ένα προσαρμοσμένο πρόγραμμα από επαγγελματίες για την αντιμετώπισή τους.

Οι ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ θα φάνε οτιδήποτε

ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Εκτός από την κατανάλωση ανθρώπινης τροφής, οι αμερικανικές κατσαρίδες θα καταναλώσουν κάθε είδους οργανική ύλη. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει μια αποκρουστική διατροφή με: νεκρά έντομα, χαρτί, ύφασμα, σαπούνι, ξύλο, κόλλα, μαλλιά και περιττώματα. Ακόμη πιο ενοχλητικό είναι η συνειδητοποίηση ότι, παρόλο που οι αμερικανικές κατσαρίδες προτιμούν γλυκά, αμυλούχα τρόφιμα και κρέατα, δεν θα ξεμείνουν ποτέ από φαγητό.

Για να γίνει ακόμη χειρότερη η κατάσταση, αυτά τα πλάσματα μπορούν να ζήσουν για εβδομάδες χωρίς τροφή. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι ψυχρόαιμα πλάσματα και μπορούν να διατηρήσουν χαμηλούς μεταβολισμούς. Ωστόσο, οι κατσαρίδες δεν μπορούν να ζήσουν περισσότερο από δύο εβδομάδες χωρίς νερό και πιο συχνά πεθαίνουν από δίψα.

Οι αμερικανικές κατσαρίδες μπορούν να συμπιεστούν σε μικροσκοπικούς χώρους

ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ

Αυτές οι κατσαρίδες όχι μόνο μπορούν να στριμώξουν τον εαυτό τους για να μπουν σε ρωγμές 2,5 χιλιοστών, αλλά μόλις βρεθούν μέσα, μπορούν να τρέξουν με μεγάλη ταχύτητα. Επιπλέον, όταν ταξιδεύουν σε ρωγμές, οι κατσαρίδες μπορούν να αντέξουν δυνάμεις 900 φορές το βάρος του σώματός τους χωρίς τραυματισμό!

Οι ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ βρίσκονται συχνά σε υπονόμους 

Σε αυτές τις κατσαρίδες αρέσει να βρίσκονται κοντά στο νερό. Εάν είναι απαραίτητο, μπορούν να επιβιώσουν για 2 εβδομάδες χωρίς αυτό, αλλά προτιμούν να βρίσκονται τουλάχιστον κοντά σε μια πηγή. Αυτός είναι ο λόγος που βρίσκονται συχνά κοντά σε αποχετεύσεις και υπονόμους.

Οι κατσαρίδες είναι παλαιότερες από τους δεινόσαυρους

Οι κατσαρίδες υπήρχαν πριν από τους ανθρώπους και οι πρόγονοί μας δεν είχαν καν το πλεονέκτημα του ψεκασμού για ζωύφια. Πρόσφατες μελέτες τοποθετούν την προέλευσή τους πριν από 359 εκατομμύρια χρόνια.

Ειδικευόμαστε στον έλεγχο και στην εξολόθρευση κατσαρίδων

ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ

Οι καλύτερες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ελέγχου και διαχείρισης κατσαρίδων εκτελούνται από την εξειδικευμένη ομάδα μας στην «ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ» Γιατί; Επειδή βρισκόμαστε σε συνεχή λειτουργία εδώ και δεκαετίες και οι προληπτικές προσεγγίσεις μας συνεπάγονται εκτενή και ενδελεχή εξέταση οποιουδήποτε προσβεβλημένου σπιτιού ή εγκατάστασης.

Χρησιμοποιούμε μόνο τα ασφαλέστερα προϊόντα υψηλής ποιότητας για να εξολοθρεύσουμε τις κατσαρίδες και να σας προστατεύσουμε από όλων των ειδών τις παρασιτώσεις, ακόμα κι αν το σπίτι σας είναι ένας “μαγνήτης παρασίτων”. Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με κατσαρίδες, επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα!

Κάθε προσβολή είναι μοναδική και δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στην προσαρμογή των μεθόδων μας κατά περίπτωση. Οι τεχνικοί μας είναι καταρτισμένοι και άρτια εκπαιδευμένοι για να είναι πάντα μερικά βήματα μπροστά από αυτά τα ανατριχιαστικά πλάσματα που μπορούν να καταστρέψουν τόσο μια κατοικία όσο και την αξία κάθε εμπορικής επιχείρησης. Το πιο σημαντικό είναι ότι ενσωματώνουμε μια πολιτική αποκλεισμού κατσαρίδων, η οποία είναι και η πιο σημαντική γραμμή άμυνας έναντι των προσβολών.

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ

Πραγματοποιούμε ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ και ΜΥΟΚΤΟΝΙΕΣ σε όλους τους χώρους, για όλα τα έντομα και τα παράσιτα.