ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΚΑΤΣΑΡΙΔΩΝ

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΚΑΤΣΑΡΙΔΩΝ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤHN ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΤΣΑΡΙΔΩΝ

ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ. Οι κατσαρίδες είναι από τα πιο κοινά παράσιτα που προσβάλλουν σπίτια και διαμερίσματα. Είναι ιδιαίτερα ενοχλητικά όπου υπάρχει φαγητό και υπολείπεται η υγιεινή. Οι κατσαρίδες είναι απωθητικές και ανατριχιαστικές για τους περισσότερους ανθρώπους μόνο με την παρουσία τους. Μπορεί να μολύνουν τρόφιμα, μαγειρικά σκεύη και άλλα είδη οικιακής χρήσης και αφήνουν μια δυσάρεστη μυρωδιά. Επειδή οι κατσαρίδες μετακινούνται ελεύθερα από τη βρωμιά στο φαγητό, μπορούν να μεταφέρουν παθογόνα μικρόβια που προκαλούν τροφική δηλητηρίαση και άλλες ασθένειες. Πολλοί άνθρωποι είναι επίσης αλλεργικοί στα περιττώματα της κατσαρίδας και στο ξεφλουδισμένο δέρμα τους.

Οι κατσαρίδες εισέρχονται στα κτίρια με διάφορους τρόπους. Η πανταχού παρούσα γερμανική κατσαρίδα εισάγεται συχνά σε σακούλες παντοπωλείου, κουτιά ποτών ή έπιπλα. Είδη όπως η αμερικανική, η ανατολίτικη και η κατσαρίδα ξύλου εισχωρούν επίσης από τα κενά γύρω από τα παράθυρα, τις πόρτες, τους αεραγωγούς και στα καυσόξυλα. Στις πολυκατοικίες και στα διαμερίσματα, οι κατσαρίδες κινούνται επίσης μεταξύ μέσω κοινών τοίχων, ορόφων κ.λπ. Κατά συνέπεια, ενώ οι κατσαρίδες συνήθως ευδοκιμούν όπου η υγιεινή είναι κακή, ακόμη και τα καθαρά σπίτια μπορούν να μολυνθούν. Αυτή η δημοσίευση θα σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε τις κατσαρίδες και να μειώσετε τον κίνδυνο μελλοντικής εισβολής.

Σημάδια προσβολής από κατσαρίδες

ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ

Οι κατσαρίδες είναι κυρίως νυκτόβιες και τους αρέσει να κρύβονται σε μικρές ρωγμές και σχισμές κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό σημαίνει ότι μετά την αρχική εισβολή μπορούν να αναπαραχθούν και να πολλαπλασιαστούν εντελώς απαρατήρητες για αρκετό καιρό.

Οι κατσαρίδες παράγουν επίσης μια φερομόνη, η οποία είναι μια χημική ουσία που προσελκύει τις κατσαρίδες μεταξύ τους, Αυτή η λειτουργία τείνει να τις συγκεντρώνει μαζί σε ομάδες μέσα σε φωλιές, έτσι ώστε οι περισσότερες προσβολές να αποτελούνται από ομάδες.

Οι κατσαρίδες βρίσκονται συνήθως στην κουζίνα όπου υπάρχει φαγητό, αλλά συχνά βρίσκονται και σε μπάνια, ντουλάπια αερισμού, σαλόνια, υπνοδωμάτια ή οπουδήποτε υπάρχει ζεστασιά και φαγητό. Για να αναγνωρίσετε μια προσβολή, προσέξτε τα παρακάτω:

  • Ζωντανές κατσαρίδες – Χρησιμοποιώντας ένα φακό, εξετάστε προσεκτικά το σπίτι σας. Τα κοινά μέρη για να βρείτε κατσαρίδες είναι πίσω από το ψυγείο και τους καταψύκτες, όπου έλκονται από τη θερμότητα των κινητήρων, κάτω από τον νεροχύτη της κουζίνας και κάτω ή γύρω από συσκευές κουζίνας, όπως φούρνους μικροκυμάτων και βραστήρες. Εάν βρείτε μία κρυψώνα κατσαρίδων, θα ανακαλύψετε συχνά μια σειρά από κατσαρίδες διαφορετικών μεγεθών, όπως τα ενήλικα αρσενικά και θηλυκά, αλλά και τις νεαρές νύμφες που ποικίλλουν σε μέγεθος.
  • Νυχτερινές επιθεωρήσεις – Εάν εξετάσετε το ακίνητό σας τη νύχτα, είναι πιο πιθανό να δείτε κατσαρίδες να αναζητούν τροφή, καθώς αυτή είναι η στιγμή που βγαίνουν για εύρεση τροφής.
  • Περιττώματα κατσαρίδων – Ανάλογα με το τι έχουν τραφεί οι κατσαρίδες, τα περιττώματά τους μπορεί να είναι είτε υγρά είτε στερεά. Τα στερεά κόπρανα εμφανίζονται ως πολυάριθμα μικρά μαύρα περιττώματα, μεγέθους μικρότερου από 1 mm, και τα υγρά κόπρανα εμφανίζονται ως μικρά σκούρα σημάδια κηλίδων.
  • Μια δυσάρεστη και μη ανιχνεύσιμη μυρωδιά – Οι προσβολές από κατσαρίδες έχουν μια οσμή, αλλά αυτό είναι πραγματικά αισθητό μόνο όταν υπάρχουν μεγάλοι αριθμοί κατσαρίδων, επομένως πιθανότατα θα τις δείτε πριν τις μυρίσετε.
  • Ρίχνουν δέρματα και κάψουλες αυγών – Οι νύμφες κατσαρίδων αποβάλλουν τον εξωσκελετό τους καθώς μεγαλώνουν σε νύμφες μεγαλύτερου μεγέθους και θα υπάρχουν πολλά απορριφθέντα κομμάτια από δέρματα. Οι θηλυκές κατσαρίδες μεταφέρουν επίσης και ρίχνουν κάψουλες αυγών, γνωστές ως ωοθήκες, οι οποίες περιέχουν πολλά αυγά.
ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ

Πώς μπαίνουν οι κατσαρίδες στο σπίτι

ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ

Οι κατσαρίδες μπορούν να μπουν στους πιο καθαρούς χώρους διαβίωσης, επειδή στις περισσότερες περιπτώσεις, τις φέρνουμε εν αγνοία μας στο σπίτι. Κάποια μπορεί να τρύπωσε σε μια χάρτινη σακούλα παντοπωλείου ή να πήδηξε στον χαρτοφύλακά σας στη δουλειά. Ή θα μπορούσατε να έχετε αυγά κατσαρίδας στο νέο σας σπίτι χωρίς να το γνωρίζετε. Δεδομένου ότι τα πλάσματα έχουν νυχτερινές συνήθειες, μπορεί να μη συνειδητοποιήσετε ότι έχετε κάνει μερικούς φίλους με έξι πόδια πριν προσθέσουν πολλαπλές στο οικογενειακό τους δέντρο.

Οι κατσαρίδες μπορούν να μπουν στο σπίτι με διάφορους τρόπους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι κατσαρίδες εξαπλώνονται από γειτονικές ιδιοκτησίες και μπορούν να εισέλθουν από οποιεσδήποτε τρύπες στους τοίχους και τα δάπεδά σας, ιδιαίτερα μέσα από εκείνες γύρω από τους σωλήνες νερού, τις αποχετευτικές σωληνώσεις και τους αγωγούς που περνούν τα ηλεκτρικά καλώδια. Οι κατσαρίδες μπορούν εύκολα να μεταφερθούν στο σπίτι σε τρόφιμα και συσκευασίες που προμηθευτήκατε από χώρους που είχαν προσβληθεί, καθώς και σε μεταχειρισμένα είδη, ιδιαίτερα ηλεκτρικά είδη, που είχαν προηγουμένως βρεθεί σε μολυσμένο χώρο.

Οι κάψουλες αυγών της γερμανικής κατσαρίδας έχουν το μέγεθος ενός μικρού φασολιού αλλά μπορούν να περιέχουν έως και σαράντα αυγά και οι κατσαρίδες του πρώτου σταδίου είναι μικρότερες από ένα μυρμήγκι όταν εκκολάπτονται. Κατά συνέπεια, οι κατσαρίδες μπορούν να έρθουν στο σπίτι σας αόρατες και μπορεί να περάσουν απαρατήρητες για αρκετές εβδομάδες ή μήνες πριν ο αριθμός τους αρχίσει να πολλαπλασιάζεται.

ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥΣ – FAQ

Οι κατσαρίδες συνήθως απολαμβάνουν την υπαίθρια ζωή όπου μπορούν να κυκλοφορούν σε λύματα και σάπια υλικά, ωστόσο ένα φιλόξενο σπίτι που προσφέρει εύκολα ζαχαρούχο ή αμυλούχο γεύμα είναι ένα δυνατό κίνητρο για να ζήσουν μαζί σας.

Εάν έχετε κατσαρίδες, είναι πιθανό να φωλιάζουν σε μια ρωγμή ή σχισμή του σπιτιού σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να σφραγίσετε οποιαδήποτε τρύπα έχει το σπίτι σας, ώστε να αποφύγετε αυτά τα ανεπιθύμητα παράσιτα.

Οι κατσαρίδες θεωρούνται επικίνδυνες για πιθανή πρόκληση αλλεργιών και άσθματος. Μπορούν επίσης να μεταφέρουν ορισμένα βακτήρια που πιθανόν να προκαλέσουν ασθένειες εάν αφεθούν στα τρόφιμα.

Στην ακμαία τους γονιμότητα οι κατσαρίδες, μπορούν να γεννήσουν δύο αυγοθήκες σε μια εβδομάδα, και οι δύο θήκες μπορούν να περιέχουν έως και 30-40 αυγά. Αφού γεννηθεί ένα αυγό, θα εκκολαφτεί τις επόμενες 100 ημέρες.

ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ

Τι προσελκύει τις κατσαρίδες στο σπίτι

ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ

Ανεξάρτητα από το είδος του παρασίτου – είτε πρόκειται για κατσαρίδες, μυρμήγκια, τερμίτες ή τρωκτικά – όλοι πιθανότατα αναζητούν πηγές τροφής και νερού που μπορούν εύκολα να μπουν στο σπίτι σας αν δε λάβετε τα κατάλληλα μέτρα. Οι κατσαρίδες έλκονται από: 

Βρώμικα πιάτα στο νεροχύτη

Τα βρώμικα πιάτα στο νεροχύτη έχουν συχνά υπολείμματα φαγητού πάνω τους, αυτό ακριβώς που αναζητούν οι κατσαρίδες. Οι κατσαρίδες είτε βρίσκονται στο σπίτι σας για έναν από τους δύο λόγους: αναζητούν καταφύγιο ή θέλουν τροφή. Αν αφήνετε τα βρώμικα πιάτα να κάθονται στο νεροχύτη σας, δίνετε σε αυτά τα παράσιτα τροφή για να συνεχίσουν.

Ψίχουλα στα πατώματα ή στους πάγκους

Το να αφήνετε ψίχουλα στο πάτωμα ή τους πάγκους σας είναι μια άλλη πηγή τροφής που θα προσελκύσει τις κατσαρίδες. Ο στόχος είναι να κόψετε κάθε ευκαιρία για αυτά τα παράσιτα να βρουν τροφή στο σπίτι σας. Αυτό σημαίνει να σκουπίζετε τους πάγκους σας και να σκουπίζετε το πάτωμα όταν παρατηρείτε ψίχουλα. 

Σκουπίδια

Τα σκουπίδια είναι μια ακόμη πηγή τροφής, γι’ αυτό φροντίστε να βγάζετε τα σκουπίδια σας με συνέπεια και να διατηρείτε τον κάδο απορριμμάτων σας σφραγισμένο ώστε να μην υπάρχουν σημεία πρόσβασης. Μερικές σακούλες σκουπιδιών μάλιστα ισχυρίζονται ότι αναδίδουν μια μυρωδιά που διώχνει τα παράσιτα. 

Τροφές για κατοικίδια στο πάτωμα

Η τροφή για κατοικίδια στο πάτωμα είναι ένα μεγάλο αξιοθέατο για κατσαρίδες που συχνά παραβλέπεται. Εάν έχετε ένα κατοικίδιο ζώο που συχνά δεν τρώει όλο το φαγητό του και το αφήνει απλωμένο για αργότερα, ίσως ένα σφραγιζόμενο μπολ να είναι μία καλή λύση. 

Υπερβολική υγρασία

Οι κατσαρίδες χρειάζονται υγρασία για να επιβιώσουν. Οι βρύσες που στάζουν ή οι ραγισμένες πόρτες ντους είναι μερικά από τα πιο συνηθισμένα πράγματα που προσελκύουν τις κατσαρίδες σε κατοικίες. Εάν έχετε μια πηγή υπερβολικής υγρασίας στο σπίτι σας, φροντίστε να τη μειώσετε!

Πώς να προφυλαχθείτε από τις κατσαρίδες

ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ

Για να απαλλαγείτε από μια προσβολή από κατσαρίδες, είναι καλύτερο να εστιάσετε τις προσπάθειές σας στη μείωση των συνθηκών που ευνοούν τις κατσαρίδες.

  • Σχολαστικός καθαρισμός: όχι μόνο ο σχολαστικός καθαρισμός θα βοηθήσει στην πρόληψη των κατσαρίδων, αλλά σίγουρα θα κάνει το σπίτι σας ιδιαίτερα υγιεινό. Οι κατσαρίδες μπορούν να αφήσουν πίσω τους σημάδια λίπους, σωματίδια δέρματος και κακώσεις – οπότε ας τα αφαιρέσουμε μαζί με τυχόν υπολείμματα τροφής που μπορεί να τις κρατούν στο σπίτι σας. Σκουπίστε πάνω κάτω την κουζίνα σας, καθαρίστε καλά το πάτωμα και μην αφήνετε ποτέ βρώμικα πιάτα στο νεροχύτη σας. Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν μεγάλη προσπάθεια, αλλά ένα καθαρό σπίτι σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κατσαρίδες
  • Σφράγιση ρωγμών: αν βρείτε μια μικρή τρύπα ή ρωγμή, σφραγίστε τη. Αν βρίσκετε κενά ανάμεσα στα ντουλάπια, τα σοβατεπί, τις πόρτες, τους τοίχους, αυτές οι μικρές δίοδοι είναι μια ορθάνοιχτη πόρτα για αυτά τα παράσιτα!
  • Αφαίρεση των πηγών της τροφής τους: βγάζετε τακτικά τους κάδους σας και μην αφήνετε τα τρόφιμα ανοιχτά πουθενά στο σπίτι σας. Είναι καλή πρακτική και σημαίνει ότι δε θα μοιράζεστε τα γεύματά σας με τις κατσαρίδες.
  • Διορθώστε τις διαρροές: Όπου υπάρχει διαρροή, καλό είναι να τη διορθώσετε για να κάνετε το ακίνητό σας ανθεκτικό στις κατσαρίδες. Στραγγίστε το στάσιμο νερό στους νεροχύτες σας και μην ποτίζετε υπερβολικά τα φυτά εσωτερικού χώρου σας καθώς δε θέλουμε να ενθαρρύνουμε την επιβίωση αυτών των παρασίτων.

Η αντιμετώπιση της προσβολής από κατσαρίδες χωρίς τη βοήθεια επαγγελματικής υπηρεσίας απεντομώσεων δεν είναι εύκολη. Οι προσβολές από κατσαρίδες αποτελούνται από πολλά καταφύγια, μερικά από τα οποία μπορεί να είναι πολύ βαθιά, γεγονός που καθιστά δύσκολο για εσάς να τα εντοπίσετε και να τα εξαλείψετε. Οι προσβολές από κατσαρίδες μπορεί να είναι ανθεκτικές σε μεθόδους που δεν είναι 100% αποτελεσματικές, όπως τα χημικά σπρέι του εμπορίου, κάτι που σημαίνει ότι η προσβολή θα ανακάμψει καθώς τα αυγά εκκολάπτονται και οι κατσαρίδες αναπαράγονται.

Η καλύτερη μέθοδος είναι να ακολουθήσετε τα παραπάνω βήματα για να βοηθήσετε στην πρόληψη των κατσαρίδων ενώ ταυτόχρονα να μας καλέσετε για απεντόμωση κατσαρίδων ώστε να διασφαλίσετε ότι θα εξαλειφθούν οριστικά.

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ

Πραγματοποιούμε ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ και ΜΥΟΚΤΟΝΙΕΣ σε όλους τους χώρους, για όλα τα έντομα και τα παράσιτα.