ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΤΣΑΡΙΔΩΝ

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΤΣΑΡΙΔΩΝ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤHN ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΤΣΑΡΙΔΩΝ

ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ. Το όνομά της και μόνο αρκεί για να σας αναστατώσει. Δυστυχώς, είναι κοινά παράσιτα και μπορεί να είναι δύσκολο να απαλλαγούμε από αυτά. Εάν έχετε κατσαρίδες στο σπίτι ή το διαμέρισμά σας, σε χώρους όπως τα ντουλάπια της κουζίνας, τη σοφίτα ή το μπάνιο σας, είναι σημαντικό να τις ξεφορτωθείτε γρήγορα.

Στην ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ, βοηθάμε τους κατοίκους ακινήτων σε όλη την Αθήνα, και τα προάστιά της, να απαλλαγούν από τα παράσιτα. Η ομάδα μας προσφέρει  επαγγελματικές υπηρεσίες ελέγχου και απεντόμωσης κατσαρίδων για να ανακτήσετε τον χώρο σας και να επαναφέρετε τη ζωή σας στην κανονικότητα. Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε τους καλύτερους και ταχύτερους τρόπους για να απαλλαγείτε οριστικά από τις κατσαρίδες και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις διάφορες επιλογές σας.

Βασικά στοιχεία για τις ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ και την ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ τους

  • Οι κατσαρίδες είναι κοινά παράσιτα που μπορεί να είναι δύσκολο να απαλλαγούμε από αυτές. Αναπαράγονται γρήγορα και οι προσβολές τους εξαπλώνονται με ταχύ ρυθμό.
  • Οι κατσαρίδες θα μολύνουν περιοχές που τους προσφέρουν άφθονη τροφή, νερό και καταφύγιο. Όταν το κάνουν, μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες, και να μεταδώσουν ασθένειες.
  • Υπάρχουν αρκετές μέθοδοι με υλικά που ενδεχομένως έχετε ήδη στο σπίτι σας και μπορείτε να τις εφαρμόσετε μόνοι σας για να απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες. Τέτοια υλικά είναι γη διατόμων, η μαγειρική σόδα, το βορικό οξύ, τα εσπεριδοειδή, τα αιθέρια έλαια και ο βόρακας.
  • Εάν θέλετε να ακολουθήσετε μια πιο επιθετική προσέγγιση για την εξάλειψη των κατσαρίδων, οι παγίδες κόλλας, οι δολωματικοί σταθμοί και τα υγρά αποτρεπτικά συμπυκνώματα κατσαρίδων είναι όλα εξαιρετικές επιλογές. Οι σοβαρές όμως προσβολές απαιτούν τη βοήθεια από τις ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ.
ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ με φυσικούς τρόπους για ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ μέσα στο σπίτι

ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ – ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ

Υπάρχουν μερικές αποτελεσματικές σπιτικές μέθοδοι που θα αποτρέψουν ή θα εξολοθρεύσουν αυτά τις κατσαρίδες, πολλά εκ των οποίων δεν είναι επιβλαβή για τα παιδιά ή τα κατοικίδια ζώα. Παρακάτω είναι μερικά που προτείνουμε:

Γη διατόμων

Η γη διατόμων, είναι ένα φυσικό εντομοκτόνο. Αποτελούμενο από κονιοποιημένα, απολιθωμένα φύκια, τα σωματίδιά του είναι αιχμηρά και αφυδατώνουν. Όταν οι κατσαρίδες έρχονται σε επαφή με τη γη διατόμων, καταστρέφουν τους εξωσκελετούς τους και τους αφυδατώνουν μέχρι θανάτου.

Πασπαλίστε μια ελαφριά επικάλυψη σε οποιαδήποτε επιφάνεια έχετε παρατηρήσει δραστηριότητα κατσαρίδας.

Πλεονεκτήματα: Αποτελεσματικό, προσιτό, ασφαλές για παιδιά και κατοικίδια.
Μειονεκτήματα:  Ακατάστατο, απαιτεί εκ νέου εφαρμογή, θα πρέπει να εντοπίσετε και να απορρίψετε νεκρές κατσαρίδες μετά από κάθε εφαρμογή

Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ένας από τους πιο γρήγορους και ευκολότερους τρόπους για να απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες. Επίσης, είναι σχεδόν σίγουρο ότι την έχετε ήδη στο ντουλάπι σας. Για να φτιάξετε μόνοι σας ένα δόλωμα για κατσαρίδα, ψιλοκόψτε μια χούφτα κρεμμύδια και πασπαλίστε τα με μαγειρική σόδα.

Τοποθετήστε αυτό το ορεκτικό σε ένα ρηχό πιάτο οπουδήποτε έχετε παρατηρήσει δραστηριότητα κατσαρίδας. Όταν οι κατσαρίδες καταναλώνουν τη μαγειρική σόδα, δημιουργεί αέρια στο στομάχι των κατσαρίδων, με αποτέλεσμα να σκάνε.

Πλεονεκτήματα: Αποτελεσματικό, μη τοξικό, προσιτό.
Μειονεκτήματα:  Τα κατοικίδια ενδεχομένως να καταναλώσουν το μείγμα κρεμμυδιού (τα κρεμμύδια είναι τοξικά για τους σκύλους), ακατάστατο, απαιτεί να εντοπίσετε και να πετάξετε τις νεκρές κατσαρίδες.

Βορικό Οξύ

Το βορικό οξύ είναι μια φυσική ένωση. Ένα μείγμα νερού και βορίου, υπάρχει σε φρούτα και φυτά. Και ενώ είναι αβλαβές για τους ανθρώπους και τα κατοικίδια, είναι θανατηφόρο για τις κατσαρίδες. Όταν οι κατσαρίδες έρχονται σε επαφή με το βορικό οξύ, αυτό κολλάει στα πόδια και τα φτερά τους. Όταν καταπίνουν τη σκόνη, δρα στο νευρικό και πεπτικό σύστημα της κατσαρίδας, σκοτώνοντάς τη γρήγορα.

Για να χρησιμοποιήσετε βορικό οξύ για να απαλλαγείτε από κατσαρίδες, πασπαλίστε ένα ελαφρύ σκόνη σε ένα χάρτινο πιάτο. Βάλτε μια φλούδα πορτοκαλιού ή μια κουταλιά φυστικοβούτυρο στη μέση του πιάτου και τοποθετήστε το ολόκληρο οπουδήποτε έχετε παρατηρήσει δραστηριότητα κατσαρίδας.

Πλεονεκτήματα: Αποτελεσματικό, προσιτό, φυσικό, μη τοξικό, εύκολο.
Μειονεκτήματα: Μπορεί να προκαλέσει ακαταστασία, απαιτεί πολλές εφαρμογές ή θεραπείες, μπορεί να μην είναι ιδανικό για σπίτια με κατοικίδια ή μικρά παιδιά, απαιτεί από εσάς να εντοπίσετε και να απορρίψετε νεκρές κατσαρίδες 

Βόρακας

Ο βόρακας είναι ένα άμεσα διαθέσιμο προϊόν που μπορεί να χρησιμοποιείτε στο πλύσιμο ρούχων και το οποίο εξολοθρεύει τις κατσαρίδες. Για καλύτερα αποτελέσματα, αναμίξτε ίσα μέρη βόρακα και λευκής ζάχαρης. Πασπαλίστε το μείγμα σε οποιοδήποτε μέρος έχετε δει δραστηριότητα κατσαρίδας. Όταν οι κατσαρίδες καταναλώνουν τον βόρακα, θα τους αφυδατώσει και θα τους σκοτώσει γρήγορα.

Πλεονεκτήματα: Αποτελεσματικό, προσιτό, σκοτώνει τόσο τις ενήλικες κατσαρίδες όσο και μωρών.
Μειονεκτήματα: Μπορεί να προκαλέσει ακαταστασία, απαιτεί εκ νέου εφαρμογή, απαιτεί από εσάς να εντοπίσετε και να αφαιρέσετε νεκρά σώματα κατσαρίδας

Εσπεριδοειδή

Τα εσπεριδοειδή είναι μια νόστιμη απόλαυση για τον άνθρωπο, αλλά είναι απωθητικό για τις κατσαρίδες. Η μυρωδιά του λεμονιού, συγκεκριμένα, αποτρέπει τις κατσαρίδες. Προσθέστε μερικές σταγόνες λάδι λεμονιού στο νερό που χρησιμοποιείτε για να σκουπίζετε το δάπεδό σας. Το άρωμα δε θα είναι ανιχνεύσιμο στους ανθρώπους, αλλά θα αποτρέπει τις κατσαρίδες να εισέρχονται.

Πλεονεκτήματα: Αποτελεσματικό, προσιτό, ιδανικό για σπίτια με παιδιά και κατοικίδια.
Μειονεκτήματα: Δε σκοτώνει κατσαρίδες – μόνο τις αποτρέπει.

Αιθέρια Έλαια

Τα αιθέρια έλαια είναι ένα εξαιρετικό φυσικό απωθητικό της κατσαρίδας. Για καλύτερα αποτελέσματα, αγοράστε αιθέριο έλαιο μέντας ή λεμονόχορτου και ανακατέψτε το με λίγο νερό. Ψεκάστε το μείγμα οπουδήποτε έχετε δει κατσαρίδες.

Πλεονεκτήματα:  Αποτελεσματικό, προσιτό, ασφαλές για παιδιά και κατοικίδια, μη τοξικό.
Μειονεκτήματα:  Δε σκοτώνει τις κατσαρίδες, απλά τις απωθεί.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ με συμβατικές μεθόδους για ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ μέσα στο σπίτι

ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ – ΕΝΤΟΣ ΚΤΙΡΙΩΝ

Υπάρχουν συμβατικές επιλογές για να επιλύσετε το πρόβλημα με την κατσαρίδα. Δείτε παρακάτω μερικούς από τους πιο κλασσικούς τρόπους για να απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες:

Χρησιμοποιήστε παγίδες κόλλας για να εντοπίσετε προβληματικές περιοχές

Οι παγίδες κόλλας είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για τον εντοπισμό προβληματικών περιοχών των κατσαρίδων και την επίλυση των προσβολών. Η μυρωδιά της παγίδας δελεάζει τις κατσαρίδες και, μόλις πατήσουν τη λωρίδα, η κόλλα τους παγιδεύει. Για καλύτερα αποτελέσματα, τοποθετήστε λωρίδες κόλλας σε οποιοδήποτε μέρος έχετε παρατηρήσει δραστηριότητα κατσαρίδας, συμπεριλαμβανομένου του ψυγείου ή κάτω από το νεροχύτη.

Πλεονεκτήματα:  Αποτελεσματικό, ασφαλές για παιδιά και κατοικίδια (εφόσον είναι κρυμμένες οι λωρίδες), γρήγορης δράσης.
Μειονεκτήματα: Πρέπει να παρακολουθείτε τις ταινίες για μερικές ημέρες ή εβδομάδες, να τις αλλάζετε και να τις αντικαθιστάτε όταν γεμίσουν με νεκρές κατσαρίδες.

Δολωματικοί σταθμοί

Οι παγίδες κόλλας είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για τον εντοπισμό προβληματικών περιοχών των κατσαρίδων και την επίλυση των προσβολών. Η μυρωδιά της παγίδας δελεάζει τις κατσαρίδες και, μόλις πατήσουν τη λωρίδα, η κόλλα τους παγιδεύει. Για καλύτερα αποτελέσματα, τοποθετήστε λωρίδες κόλλας σε οποιοδήποτε μέρος έχετε παρατηρήσει δραστηριότητα κατσαρίδας, συμπεριλαμβανομένου του ψυγείου ή κάτω από το νεροχύτη.

Πλεονεκτήματα:  Αποτελεσματικό, ασφαλές για παιδιά και κατοικίδια (εφόσον είναι κρυμμένες οι λωρίδες), γρήγορης δράσης.
Μειονεκτήματα: Πρέπει να παρακολουθείτε τις ταινίες για μερικές ημέρες ή εβδομάδες, να τις αλλάζετε και να τις αντικαθιστάτε όταν γεμίσουν με νεκρές κατσαρίδες.

Οι δολωματικοί σταθμοί έρχονται σε ένα μακρύ σωλήνα και μπορούν να τοποθετηθούν οπουδήποτε έχετε παρατηρήσει δραστηριότητα κατσαρίδας. Η μυρωδιά του δολώματος προσελκύει κατσαρίδες που στη συνέχεια τρώνε το δηλητήριο. Όταν η κατσαρίδα επιστρέψει στη φωλιά και πεθάνει, οι άλλες κατσαρίδες θα τη φάνε, μεταφέροντας το δηλητήριο και στις υπόλοιπες.

Πλεονεκτήματα: Αποτελεσματικό, γρήγορης δράσης.
Μειονεκτήματα: Οι δολωματικοί σταθμοί δεν καλαίσθητοι σε ένα σπίτι, μπορεί να είναι τοξικοί για τα παιδιά και τα κατοικίδια ζώα, αφήνουν νεκρές κατσαρίδες οι οποίες μπορεί να καταναλωθούν από μη στοχευόμενα είδη όπως πτηνά δηλητηριάζοντάς τα επίσης.

Κλείστε όλα τα σημεία εισόδου

Ενώ οι λωρίδες κόλλας και οι δολωματικοί σταθμοί μπορούν να είναι αποτελεσματικοί για να απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες, δε θα κάνουν τελικά και πολύ καλό εάν εισέρχονται συνεχώς νέες κατσαρίδες στο σπίτι σας. Έχοντας αυτό υπόψη, χρησιμοποιήστε καλαφάτισμα για να σφραγίσετε κενά και πιθανά σημεία εισόδου. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα κενά μεταξύ των τοίχων ή των πλακιδίων και στις φθαρμένες στεγανοποιήσεις θυρών και παραθύρων.

Πλεονεκτήματα:  Αποτελεσματικό, ασφαλές, προσιτό.
Μειονεκτήματα: Το βούλωμα αυτό πιθανόν να φθείρεται με την πάροδο του χρόνου, επομένως πρέπει να ελέγχετε και να επανελέγχετε τα σημεία πρόσβασης τακτικά.

Χρησιμοποιήστε ένα υγρό συμπύκνωμα

Αγοράστε ένα υγρό αποτρεπτικό συμπύκνωμα κατσαρίδας το οποίο έχει σχεδιαστεί για να αραιώνεται και να ψεκάζεται σε ρωγμές και σχισμές όπου αρέσει στις κατσαρίδες να κρύβονται.

Εάν χρειάζεστε μια πιο ολοκληρωμένη λύση, μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγο από το συμπύκνωμα σε έναν κουβά σφουγγαρίστρας και να σφουγγαρίσετε τα δάπεδά σας με το διάλυμα. Αυτή η επιλογή θα αποτρέψει τους κατσαρίδες κατά τη διάρκεια της νύχτας και θα τις εμποδίσει να επιστρέψουν.

Πλεονεκτήματα: Αποτελεσματικό, γρήγορης δράσης, προσιτό.
Μειονεκτήματα: Περιέχει τοξικά συστατικά, δεν είναι ιδανικό για σπίτια με παιδιά και κατοικίδια. 

Καλέστε μας για να απεντομώσουμε το σπίτι αποτελεσματικά

Για καλύτερα αποτελέσματα, μπορείτε να μας καλέσετε τηλεφωνικά και η επαγγελματική ομάδα διαχείρισης κατσαρίδων της ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ θα σας απαλλάξει από την προσβολή κατσαρίδων άμεσα, εγγυημένα και οικονομικά. Οι επαγγελματίες τεχνικοί μας γνωρίζουν πώς να εντοπίζουν και να εξαλείφουν τις προσβολές από κατσαρίδες με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα, χωρίς να θέσουν σε κίνδυνο τα παιδιά, τα κατοικίδια ή το νοικοκυριό σας. Είναι αποτελεσματικό, ασφαλές, μακράς διαρκείας, μπορεί να αντιμετωπίσει τις προσβολές από κατσαρίδες τόσο εντός όσο και εκτός σπιτιού.

ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ KAI ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ – FAQ

Ο μύθος ότι η θανάτωση μιας κατσαρίδας θα εξαπλώσει τα αυγά της δεν είναι αληθινός, αλλά η θανάτωση μιας κατσαρίδας πατώντας την μπορεί να προσελκύσει περισσότερες. Βέβαια, αυτό μπορεί να είναι προς όφελός σας γιατί εάν προσελκύει άλλες κατσαρίδες σημαίνει ότι βγαίνουν από τις κρυψώνες τους, κάνουν την εμφάνισή τους, έτσι ώστε ένα σωστό πλάνο απεντόμωσης να τις εξαλείψει.

Φωλιές βρίσκονται συχνά πίσω από ψυγεία, σε ντουλάπια κουζίνας, χώρους ανίχνευσης, σε γωνίες και άλλα συμπαγή μέρη. Τα ενδεικτικά σημάδια μιας φωλιάς περιλαμβάνουν σωρό από την απόσπαση κελύφους των προνυμφών, θήκες αυγών, σκοτεινά σημεία ή επιχρίσματα και ζωντανές ή νεκρές κατσαρίδες. Μπορεί να βρεθούν θήκες αυγών ακόμη και στο κάτω μέρος των επίπλων.

Η κατσαρίδα ζει περίπου ένα χρόνο αλλά το κύριο πρόβλημα είναι τα αυγά της και η ταχύτητα αναπαραγωγής.

Μετά την απεντόμωση συνήθως πρέπει να μείνετε έξω από το σπίτι σας για περίπου 2-4 ώρες. Ωστόσο, αυτό μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με την εφαρμογή και να χρειάζεται περισσότερο χρόνο απουσίας. Το συνεργείο μας θα σας δώσει σαφείς οδηγίες ανάλογα με την κάθε περίπτωσή.

ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ για ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ έξω από το σπίτι

ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ – ΕΚΤΟΣ ΚΤΙΡΙΩΝ

Εάν θέλετε να αποτρέψετε τις κατσαρίδες στο σπίτι σας, πρέπει να ξεκινήσετε περιορίζοντας τον αριθμό τους έξω από το σπίτι σας. Δείτε πώς:

Καθαρισμός

Θυμηθείτε: οι κατσαρίδες χρειάζονται τρία πράγματα για να επιβιώσουν – τροφή, νερό και καταφύγιο. Αν και δεν μπορείτε να εξαλείψετε αυτά τα πράγματα στο εξωτερικό περιβάλλον των σπιτιών, μπορείτε να κάνετε τον εξωτερικό σας χώρο λιγότερο φιλόξενο για αυτούς. Ακολουθούν μερικές συμβουλές:

  • Αφαιρέστε τους σωρούς ξύλου, τους σωρούς φύλλων και το στάσιμο νερό
  • Κλείστε καλά τα καπάκια στους εξωτερικούς κάδους απορριμμάτων
  • Περιορίστε τις πηγές νερού αδειάζοντας το στάσιμο νερό από γλάστρες και τις ποτίστρες

Πλεονεκτήματα:  Αποτελεσματικό, προσιτό, κάνει τον εξωραϊσμό σας να φαίνεται όμορφος.
Μειονεκτήματα:  Δε σκοτώνει ούτε απαλείφει τις κατσαρίδες – κάνει μόνο τον εξωραϊσμό σας λιγότερο ελκυστικό για αυτές.

Χρησιμοποιήστε κολλώδεις παγίδες

Οι κολλώδεις παγίδες δεν προορίζονται μόνο για χρήση σε εσωτερικούς χώρους – μπορείτε να τις τοποθετήσετε και σε εξωτερικούς χώρους. Τοποθετήστε κολλώδεις παγίδες σε οποιοδήποτε μέρος βλέπετε κατσαρίδες να μπαίνουν στο σπίτι σας, όπως ρωγμές γύρω από πόρτες ή παράθυρα ή θεμέλια. Εάν δεν είστε σίγουροι από πού προέρχονται οι κατσαρίδες, τοποθετήστε τις παγίδες σε μερικές τοποθεσίες και ελέγχετε τις παγίδες καθημερινά για να εντοπίσετε διαδρομές υψηλής κυκλοφορίας.

Πλεονεκτήματα: Αποτελεσματικός τρόπος για τον εντοπισμό διαδρομών για κατσαρίδες.
Μειονεκτήματα: Αντιαισθητικό, χρονοβόρο.

Τοποθετήστε δολωματικούς σταθμούς

Για να μειώσετε τον αριθμό των κατσαρίδων που εισέρχονται στο σπίτι σας, σκοτώστε τις με δόλωμα πριν μπουν μέσα. Δεδομένου ότι στις κατσαρίδες αρέσει να κρατούν το πάνω μέρος ή το πλάι του σώματός τους πιεσμένο σε κάτι καθώς περπατούν, οι δολωματικοί σας σταθμοί θα είναι πιο αποτελεσματικοί όταν τοποθετούνται δίπλα σε βοηθητικά κτίρια, προεξοχές, γωνίες, φράχτες ή τα θεμέλια του σπιτιού σας.

Πλεονεκτήματα: Αποτελεσματική, γρήγορης δράσης, μακροπρόθεσμη λύση.
Μειονεκτήματα: Τοξικό, μπορεί να είναι επικίνδυνο για παιδιά, κατοικίδια και άλλα ζώα.

Ψεκάστε φυτοφάρμακο

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες είναι να ψεκάσετε ένα φυτοφάρμακο γύρω από την περίμετρο της αυλής και του σπιτιού σας. Αυτοί οι ψεκασμοί είναι μακράς δράσης και σκοτώνουν κατσαρίδες όταν έρθουν σε επαφή.

Πλεονεκτήματα : Αποτελεσματικό, μακράς δράσης.
Μειονεκτήματα : Τοξικό, μπορεί να είναι επικίνδυνο για παιδιά, κατοικίδια και άλλα ζώα.

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ

Πραγματοποιούμε ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ και ΜΥΟΚΤΟΝΙΕΣ σε όλους τους χώρους, για όλα τα έντομα και τα παράσιτα.