ΚΑΤΣΑΡΙΔΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

ΚΑΤΣΑΡΙΔΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Περιεχόμενα για την κατσαρίδα στο σπίτι

Κατσαρίδα στο σπίτι. Ακόμα και σε πεντακάθαρους χώρους, πιθανόν να βρείτε μια κατσαρίδα στο σπίτι σας. Μία κατσαρίδα θα έλεγε κανείς ότι είναι φυσιολογικό αν λάβουμε υπόψη ότι οι κατσαρίδες είναι ένα από τα πιο κοινά οικιακά παράσιτα. Αλλά όταν τα παράσιτα γίνονται επίμονα και αρχίζουν να φτιάχνουν το σπιτικό τους μέσα το σπίτι σας, τότε δημιουργούνται διάφορα προβλήματα, κάποια εκ των οποίων άπτονται της υγείας.

Κατσαρίδα στο σπίτι

Αν δε φροντίσετε να αντιμετωπίσετε έγκαιρα την κατσαρίδα που θα βρείτε στο σπίτι σας, θα μπορούσατε να καταλήξετε σε μεγάλη προσβολή. Οι κατσαρίδες έχουν την ικανότητα να πολλαπλασιάζονται γρήγορα. Και η αλήθεια είναι ότι οι κατσαρίδες, και συγκεκριμένα οι γερμανικές κατσαρίδες, δεν εμφανίζονται μόνο σε βρόμικα και ανθυγιεινά σπίτια.

Αν θέλετε να μάθετε γιατί έχετε κατσαρίδα ή κατσαρίδες στο σπίτι σας και πώς να τις ξεφορτωθείτε, διαβάστε αυτό το άρθρο. Έχουμε όλες τις χρήσιμες πληροφορίες που θα χρειαστείτε όταν πρόκειται για την καταπολέμηση κατσαρίδας.

Τι προσελκύει τις κατσαρίδες στο σπίτι σας;

 • Τα βρόμικα πιάτα στους πάγκους ή στο νεροχύτη είναι μία ανοιχτή πρόσκληση σε γεύμα για όλα τα είδη των κατσαρίδων και όχι μόνο.
 • Τα ψίχουλα που πέφτουν στο πάτωμα, στα έπιπλα ή στους πάγκους και δεν τα σκουπίζουμε και καθαρίζουμε.
 • Οι ανοιχτοί κάδοι σκουπιδιών ή οι όχι καλά κλεισμένοι εντός και εκτός του σπιτιού.
 • Υπολείμματα φαγητού σε ανοιχτά δοχεία ή κονσέρβες. Επίσης, τα σκεύη αποθήκευσης τροφίμων που δεν είναι ερμητικά κλειστά.
 • Στάσιμα νερά στην αυλή, όπως λακκούβες, ξεχασμένα δοχεία, ποτίστρες πουλιών και γλάστρες.
 • Τροφές κατοικίδιων εκτεθειμένες στο πάτωμα και ειδικά κατά τις νυχτερινές ώρες που οι κατσαρίδες κυκλοφορούν στο σπίτι

ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ - Κατσαρίδα στο σπίτι

Είτε έχετε μυρμήγκια, τρωκτικά ή κατσαρίδα στο σπίτι σας, ένα είναι σίγουρο, αυτά τα παράσιτα βρίσκουν τροφή και νερό. Έτσι, είναι λογικό ότι ακόμη και τα πιο καθαρά σπίτια θα μπορούσαν να έχουν μερικές κατσαρίδες.

Τέλος, οι κατσαρίδες ελκύονται από τον υγρό καιρό καθώς λατρεύουν την υπερβολική υγρασία. Επιπλέον, εάν έχετε διαρροές σωλήνων και βρυσών στα μπάνια, την κουζίνα ή το πλυσταριό σας, είναι πιθανό να εντοπίσετε μια κατσαρίδα κάποια στιγμή. Μία κατσαρίδα όμως που μπορεί να σημαίνει και πολλές που δεν φαίνονται.

Σημάδια προσβολής από κατσαρίδα στο σπίτι

Κατσαρίδα στο σπίτι – Ενδείξεις εισβολής

Το να έχεις προσβολή από παράσιτα οποιουδήποτε είδους δεν είναι ποτέ ευχάριστο, αλλά πώς μπορείτε να καταλάβετε αν στο σπίτι σας κρύβονται κατσαρίδες; Αν και οι κατσαρίδες είναι αρκετά ύπουλες, τείνουν να αφήνουν πολύ ξεκάθαρα σημάδια όταν κυκλοφορούν στο χώρο σας χωρίς πρόθεση να φύγουν. Ευτυχώς, υπάρχουν γενικά πρώιμα προειδοποιητικά σημάδια ότι μπορεί να έχετε πρόβλημα με κατσαρίδες. Αυτές οι ενδείξεις θα σας βοηθήσουν να ελέγξετε τα παράσιτα πολύ πριν γίνουν μαζική προσβολή, οπότε δώστε προσοχή εάν δείτε ή αντιμετωπίσετε κάποιο από τα παρακάτω.

Συμπτώματα αλλεργίας

Πολλοί άνθρωποι είναι αλλεργικοί στα πράγματα που αφήνουν πίσω οι κατσαρίδες, συμπεριλαμβανομένων των εξωσκελετών και των κοπράνων. Εάν εμφανίζετε ξαφνικά συμπτώματα αλλεργίας αφού βρίσκεστε σε ορισμένα δωμάτια του σπιτιού σας ή έχετε αλλεργίες για πρώτη φορά ενώ βρίσκεστε σε εσωτερικό χώρο, είναι καλή ιδέα να παρακολουθείτε για κατσαρίδες σε εκείνες τις περιοχές όπου αντιμετωπίζετε προβλήματα.

Ασυνήθιστες μυρωδιές

Όλοι λίγο πολύ ξέρουμε πώς μυρίζουν τα σπίτια μας. Τα παλιά σπίτια έχουν συχνά ασυνήθιστες μυρωδιές από την παλαιότητα των οικοδομικών υλικών, αλλά η μυρωδιά της προσβολής από κατσαρίδες είναι διαφορετική. Εάν παρατηρήσετε μια νέα υγρή μυρωδιά μούχλας, μπορεί να έχετε κατσαρίδες.

Περίεργες κηλίδες

Οι «κηλίδες» κατσαρίδων είναι συχνά κόκκινες-καφέ ή με καφέ ραβδώσεις ή κηλίδες που εμφανίζονται σε επιφάνειες όπου η κατσαρίδα σέρνεται στο σπίτι. Καθαρίζονται πολύ δύσκολα και μπορεί εύκολα να συγχέονται με λεκέδες φαγητού. Κατά κάποιο τρόπο, είναι κάπως λεκέδες φαγητού, αλλά αυτό το φαγητό πέρασε πρώτα από μια κατσαρίδα. Αν παρατηρήσετε περίεργες κηλίδες σε επιφάνειες που δυσκολεύεστε να καθαρίσετε, είναι σημάδι μεγαλύτερου προβλήματος.

Περιττώματα

Μαζί με τους λεκέδες που αφήνουν στις επιφάνειες όπου περνούν, οι κατσαρίδες αφήνουν επίσης τακτικά περιττώματα (κακά) που είναι πιο ξηρά. Επειδή αυτά τα παράσιτα είναι μικρά, τα περιττώματά τους είναι επίσης μικροσκοπικά και συχνά μοιάζουν με κατακάθι καφέ ή συστάδες σκούρων κηλίδων. Μπορεί να τα βρείτε σε σκοτεινές περιοχές όπως τα ντουλάπια, αλλά μπορούν επίσης να τα βρείτε σε εκτεθειμένες επιφάνειες όπου οι κατσαρίδες συνηθίζουν να κυκλοφορούν τη νύχτα.

Μικρά κομμάτια από αποφλοιωμένο δέρμα

Οι κατσαρίδες δεν έχουν κόκαλα, αντίθετα βασίζονται σε μια σκληρή θήκη για να συγκρατούν το εσωτερικό τους. Καθώς οι κατσαρίδες μεγαλώνουν, αυτό το εξωτερικό κέλυφος πρέπει να απορριφθεί διαφορετικά θα πεθάνουν. Όμως, καθώς οι κατσαρίδες δεν νοιάζονται για το τι θα συμβεί στους εξωσκελετούς τους, όταν ξεκινά μια προσβολή, μπορεί να αρχίσετε να βλέπετε ξεφλουδισμένα δέρματα σε σκοτεινά, υγρά μέρη του σπιτιού σας.

Αυγοθήκες

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη κατσαρίδων και εξαιτίας αυτού, έχουν πολλές διαφορετικά μεγάθη για τα αυγά τους. Κάποιες κουβαλούν μαζί τους τις αυγοθήκες τους, άλλες αφήνουν τις αυγοθήκες μέχρι να εκκολαφθούν. Αν παρατηρήσετε μια στενόμακρη, καφέ ή κόκκινη θήκη, ή πολλά από αυτά, είναι πολύ σημαντικό σημάδι ότι έχετε μια κοινότητα αναπαραγωγής κατσαρίδων.

Σημάδια Σίτισης

Οι κατσαρίδες τρώνε εξαιρετικά αδιάκριτα και θα καταναλώσουν ό,τι μπορούν, ακόμη και την πάστα ταπετσαρίας. Ωστόσο, εάν μπορούν να φτάσουν σε πραγματικά τρόφιμα, τα ζωύφια είναι πολύ πιο πιθανό να μασήσουν μέσα από συσκευασίες τροφίμων στα ντουλάπια, να καταναλώσουν τροφές για κατοικίδια που αφήνονται έξω και να τρώνε από βρόμικα πιάτα στο νεροχύτη. Οποιαδήποτε σημάδια σίτισης, συμπεριλαμβανομένων των πραγμάτων που έχουν μείνει πίσω, όπως θήκες αυγών ή περιττώματα, θα πρέπει να λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψη.

Ζωντανές (ή νεκρές) κατσαρίδες

Το απόλυτο σημάδι ότι έχετε προσβληθεί από κατσαρίδες είναι να βλέπετε κατσαρίδες. Ωστόσο, το να βλέπετε μόνο μια κατσαρίδα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχετε προσβολή, καθώς υπάρχουν κάποιες κατσαρίδες που στην πραγματικότητα δεν εισβάλλουν στα σπίτια. Αυτές οι μάλλον μεγάλες κατσαρίδες (αμερικανική κατσαρίδα) καταλήγουν τυχαία μέσα και δεν αναπαράγονται σε εσωτερικούς χώρους. Αλλά αν δείτε μικρότερα, κοινά οικιακά παράσιτα όπως οι γερμανικές κατσαρίδες (ψιλή ή μικρή κατσαρίδα), είναι σίγουρα καιρός να ασχοληθείτε με το θέμα.

Από που μπαίνει η κατσαρίδα και άλλα παράσιτα στο σπίτι

Κατσαρίδα στο σπίτι – Infographic

Από που μπαίνει η κατσαρίδα και άλλα παράσιτα στο σπίτι - Infographic

Πώς να απαλλαγείτε από την κατσαρίδα στο σπίτι σας

Κατσαρίδα στο σπίτι – Συμβουλές

Κρατήστε το σπίτι καθαρό

Μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά η διατήρηση ενός καθαρού σπιτιού θα εξαλείψει πολλά από τα παράσιτα που έρχονται στο σπίτι σας. Αυτό συμβαίνει επειδή όσο λιγότερη τροφή και νερό έχετε άμεσα διαθέσιμα, τόσο λιγότερο πιθανό είναι οποιοδήποτε είδος παρασίτου, συμπεριλαμβανομένης της κατσαρίδας, να θέλει να παραμείνει στο σπίτι.

Οι γερμανικές κατσαρίδες συνήθως κρύβονται στις κουζίνες, καθώς υπάρχει πολύ νερό και φαγητό εκεί. Αλλά γενικά, οι κατσαρίδες θα πάνε οπουδήποτε στο σπίτι σας μπορούν να βρουν τροφή.

Ακολουθούν ορισμένες πρακτικές καθαριότητας που πρέπει να ακολουθήσετε:

 • Πετάξτε τα σκουπίδια μόλις γεμίσουν οι κάδοι.
 • Καθαρίστε τα ψίχουλα και τα χυμένα τρόφιμα αμέσως.
 • Αφαιρέστε το λίπος και άλλα σημεία φαγητού από τους πάγκους.
 • Πλένετε τα πιάτα μετά από κάθε γεύμα.
 • Καθαρίστε με ηλεκτρική σκούπα, σκουπίζετε και σφουγγαρίζετε τακτικά.
 • Κλείστε όλα τα τρόφιμα σε αεροστεγή δοχεία

Όχι στην υπερβολική ακαταστασία

Εκτός από το να διατηρείτε το σπίτι σας απαλλαγμένο από εύκολα προσβάσιμες τροφές και νερό που θα προσελκύσουν τις κατσαρίδες, καλό θα είναι να σφουγγαρίζετε τακτικά. Όσο περισσότερη ακαταστασία έχετε στο σπίτι σας, τόσο περισσότερες κρυψώνες βρίσκουν οι κατσαρίδες. Αν εμποδίσετε την κατσαρίδα στο σπίτι σας να νιώθει ασφαλής και να αναζητά τροφή και νερό, θα φύγει.

Κλείστε τις εύκολες εισόδους για την κατσαρίδα στο σπίτι

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να κρατήσετε τις κατσαρίδες έξω από το σπίτι σας είναι να κλείσετε τυχόν εισόδους από τρύπες και ρωγμές που τυχόν υπάρχουν στο σπίτι σας. Για να μην εισχωρήσει η κατσαρίδα στο σπίτι, κλείστε όλα τα πιθανά σημεία εισόδου με καλαφάτισμα. Για παράδειγμα, τα κενά μεταξύ των τοίχων ή των πλακιδίων, οι οπές εισόδου και οι μικρές ρωγμές πρέπει να κλείνονται.

Εάν τα κενά είναι μεγάλα, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε αφρό πολυουρεθάνης για να τα γεμίσετε. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο γύρω από τους σωλήνες, που είναι ένας εύκολος τρόπος για να μπουν οι κατσαρίδες μέσα απαρατήρητες. Αν βρείτε κατσαρίδες να μπαίνουν μέσα από τους αεραγωγούς της καμινάδας ή της σοφίτας, μια επιλογή είναι να δημιουργήσετε ένα φράγμα χρησιμοποιώντας συρμάτινο πλέγμα, αν βάλετε ατσάλινο θα εμποδίσει και τα ποντίκια μπουν σπίτι. Τέλος, φροντίστε να μην υπάρχουν ρωγμές και τρύπες στις πόρτες και τα παράθυρά σας.

Επισκεύαστε όλες τις διαρροές νερού

Αν και η διόρθωση μιας διαρροής νερού θα πρέπει ήδη να αποτελεί προτεραιότητα για εσάς καθώς η ζημιά από το νερό είναι επικίνδυνη όχι μόνο για την εισβολή παρασίτων αλλά και για το κτίριο!. Θυμηθείτε, δεν είναι μόνο το καλοκαίρι που προσελκύει τις κατσαρίδες μέσα προς εύρεση νερού. Οι κατσαρίδες είναι εξαιρετικές στο να βρίσκουν όλες τις πηγές νερού χωρίς καν να το συνειδητοποιούν οι άνθρωποι. Για παράδειγμα, μία κατσαρίδα μπορεί να βρει διαρροή ψυγείου, νεροχύτη, βρύσης ή πλυντηρίου πολύ γρήγορα. Και μόλις οι άλλες κατσαρίδες συνειδητοποιήσουν ότι η πηγή του νερού είναι σταθερή, θα υπάρξει μια προσβολή πριν το καταλάβετε.

Αποφύγετε τις παραπεταμένες χαρτόκουτες και τις εφημερίδες

Οι κατσαρίδες λατρεύουν τα χαρτόκουτα και τις εφημερίδες. Τους αρέσει να κρύβονται μέσα τους και, ακόμη χειρότερα, να αναπαράγονται μέσα τους. Εάν έχετε ένα μάτσο εφημερίδες ή χάρτινες κούτες μέσα στο σπίτι σας, στο υπόστεγο της αυλής σας ή στο γκαράζ, ήρθε η ώρα να τα καθαρίσετε. Μην περιμένετε μέχρι να κάνετε έναν σοβαρό καθαρισμό αυτού του είδους ακαταστασίας. Έτσι βοηθάτε στην δημιουργίας μόνιμης κατοικίας για την κατσαρίδα μέσα στο σπίτι.

Χρησιμοποιείστε σαπουνόνερο

Ο οικολογικός έλεγχος παρασίτων είναι κάτι με το οποίο όλοι οι άνθρωποι πρέπει να ασχολούνται. Ευτυχώς, μερικές φορές το μόνο που χρειάζεστε για να σταματήσετε μια κατσαρίδα στο σπίτι σας είναι ένα μείγμα υγρού σαπουνιού και νερού σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Όταν δείτε την κατσαρίδα να εμφανίζεται, ψεκάστε τη και μέσα σε ένα λεπτό περίπου θα πεθάνει.

Αν και η κατσαρίδα θα τρέξει μακριά μόλις την ρίξετε με το σαπουνόνερο, θα πεθάνει επειδή το μείγμα σαπουνιού δημιουργεί μια μεμβράνη πάνω από τους αναπνευστικούς πόρους της. Το τελικό αποτέλεσμα είναι να πεθάνει η κατσαρίδα από ασφυξία. Απλώς φροντίστε να πιάσετε την κατσαρίδα και να την πετάξετε. Υπάρχει πάντα η πιθανότητα να φθαρεί το μείγμα με το σαπούνι και να ανακάμψει η κατσαρίδα. Οι κατσαρίδες είναι γνωστό ότι μπορούν να κρατάνε την αναπνοή τους για έως και 40 λεπτά. Σε τελική ανάλυση, υπάρχει ένας λόγος που οι άνθρωποι πιστεύουν ότι οι κατσαρίδες θα είναι το τελευταίο ζωντανό πλάσμα στη γη.

Χρησιμοποιείστε εμπορικά μέσα αντιμετώπισης για την κατσαρίδα στο σπίτι

ήρθε η ώρα να αγοράσετε μερικά επαγγελματικά προϊόντα για να βοηθήσετε. Εδώ είναι μερικές από τις καλύτερες επιλογές σας:

 • Λωρίδες κόλλας: Αυτή η λύση θα σας επιτρέψει να συλλάβετε περισσότερες κατσαρίδες ταυτόχρονα. Ωστόσο, μπορεί να είναι κάπως αντιαισθητικό να φαίνονται ένα σωρό κατσαρίδες κολλημένες σε μια εκτεθειμένη λωρίδα κόλλας ή και επικίνδυνο για παιδιά και κατοικίδια.
 • Σκόνη βορικού οξέος: το βορικό οξύ βρίσκεται σε πράγματα όπως η οδοντόκρεμα και το απορρυπαντικό ρούχων. Επιπλέον, τυχαίνει να είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να σκοτώσετε μια κατσαρίδα στο σπίτι σας. Το πρόβλημα είναι ότι αν δεν είστε προσεκτικοί, η σκόνη μπορεί να φυσήξει γύρω από το σπίτι σας και να έρθει σε επαφή με ευάλωτα άτομα και κατοικίδια. Αν και γενικά είναι χαμηλής τοξικότητας, η σκόνη βορικού οξέος μπορεί να μην είναι κάτι που θέλετε να υπάρχει μέσα στο σπίτι σας, ακόμα και αόρατο.

Αναλαμβάνουμε να εξολοθρεύσουμε ολοκληρωτικά οποιαδήποτε κατσαρίδα στο σπίτι

Εάν πιστεύετε ότι δυσκολεύεστε να διαχειριστείτε την εισβολή από κατσαρίδες στο σπίτι, είμαστε εδώ για να το αναλάβουμε με τις υπηρεσίες ελέγχου και εξόντωσης κατσαρίδων που προσφέρουμε. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σήμερα για βοήθεια με το πρόβλημα των παρασίτων σας.

Προσπαθούμε να ακολουθήσουμε την πιο προληπτική και αποτελεσματική προσέγγιση για να απαλλαχθείτε από την κατσαρίδα στο σπίτι σας. Όχι μόνο μπορούμε να απαλλαγούμε από τις κατσαρίδες στο σπίτι σας αμέσως, αλλά μπορούμε επίσης να παρέχουμε τον τύπο των μακροχρόνιων αποτελεσμάτων ελέγχου παρασίτων που περιμένετε από μια κορυφαία εταιρεία ελέγχου παρασίτων.

Συχνές ερωτήσεις για κατσαρίδα στο σπίτι – FAQ

Τις κατσαρίδες προσελκύουν τα ζεστά και υγρά κλίματα όπως επίσης και τα:

 • Βρόμικα πιάτα στο νεροχύτη.
 • Ψίχουλα στα πατώματα ή τους πάγκους.
 • Σκουπίδια.
 • Τροφές για κατοικίδια στο πάτωμα.
 • Υπερβολική υγρασία.
 • Υπολείμματα από φαγητό σε άδεια κουτιά ή δοχεία.

Οι κατσαρίδες συνδέουν τον άνθρωπο με φαγητό, οπότε μπορούν να εισέλθουν σε οποιαδήποτε σακούλα, τσάντα ή βαλίτσα χωρίς να χάσουν καθόλου χρόνο. Ανεξάρτητα από το αν είναι από το διπλανό σπίτι ή από ένα ξενοδοχείο στην άλλη πλευρά του κόσμου, είναι δυνατό για τους ανθρώπους να φέρουν κατσαρίδες σπίτι από οποιοδήποτε άλλο μέρος.

Μετά την απεντόμωση συνήθως πρέπει να μείνετε έξω από το σπίτι σας για περίπου 2-4 ώρες. Ωστόσο, αυτό μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με την εφαρμογή και να χρειάζεται περισσότερο χρόνο απουσίας. Το συνεργείο μας θα σας δώσει σαφείς οδηγίες ανάλογα με την κάθε περίπτωσή.

Οι κατσαρίδες προσελκύονται σε εύκολα προσβάσιμες πηγές τροφίμων είτε πρόκειται για ανθρώπινη τροφή, για κατοικίδια είτε για χαρτόνι, κόλλα και σαπούνι. Οι κατσαρίδες αγαπούν επίσης τα ζεστά και υγρά περιβάλλοντα, γι’ αυτό τις βρίσκουμε συνήθως σε κουζίνες και μπάνια. Ελέγξτε γύρω από νεροχύτες και αποχετεύσεις για διαρροές νερού.

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ

Πραγματοποιούμε ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ και ΜΥΟΚΤΟΝΙΕΣ σε όλους τους χώρους, για όλα τα έντομα και τα παράσιτα.