ΚΑΚΑ ΚΑΤΣΑΡΙΔΑΣ

ΚΑΚΑ ΚΑΤΣΑΡΙΔΑΣ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΚΑΤΣΑΡΙΔΑΣ

ΚΑΚΑ ΚΑΤΣΑΡΙΔΑΣ. Η εύρεση περιττωμάτων κατσαρίδας είναι μια εργασία που όλοι απευχόμαστε να χρειαστεί να γίνει, όμως αν χρειαστεί είναι μια εργασία βοηθητική για την αποτροπή ασθενειών αλλά και προσβολής από αυτό το παράσιτο. Είναι βέβαιο πως όπου υπάρχουν περιττώματα κατσαρίδας, υπάρχει και ο πληθυσμός τους. Αυτός ο εντοπισμός μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο αυτού του παρασίτου.

Σε αυτό το άρθρο θα εξηγήσουμε πώς είναι τα περιττώματα των κατσαρίδων, γιατί υπάρχουν στο σπίτι σας αλλά και πώς θα απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες και τα περιττώματά τους.

ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ - ΚΑΚΑ ΚΑΤΣΑΡΙΔΑΣ

Τι περιλαμβάνουν τα περιττώματα της κατσαρίδας

ΚΑΚΑ ΚΑΤΣΑΡΙΔΑΣ – ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τα περιττώματα των κατσαρίδων περιλαμβάνουν ουσίες από τις τροφές που τρώνε, όπως: νεκρά έντομα, σάπια τροφή από τα σκουπίδια, υπολείμματα φαγητού από τους πάγκους της κουζίνας, τα συρτάρια και τα ντουλάπια σας. Τα περιττώματά τους ποικίλλουν σε εμφάνιση ανάλογα με το μέγεθος, το είδος και την ηλικία της κατσαρίδας. Ακόμα μια πληροφορία για τις κατσαρίδες είναι ότι δεν κατουράνε.

Πώς μοιάζουν τα ΚΑΚΑ ΚΑΤΣΑΡΙΔΑΣ

Τα περιττώματα κατσαρίδας είναι μαύρα ή σκούρα καφέ σφαιρίδια. Έχουν σχήμα οβάλ ή στρογγυλό. Ωστόσο, εάν η προσβολή στο σπίτι σας είναι ελάχιστη, θα παρατηρήσετε μόνο λεκέδες στην επιφάνεια που σέρνονται. Εάν η προσβολή είναι μεγάλη, τότε σίγουρα θα παρατηρήσετε τα περιττώματα καθώς και τα νεκρά τμήματα του σώματος της κατσαρίδας, τις θήκες από τα αυγά της και τα τσόφλια. Τα ενδεικτικά σημάδια που αφήνουν οι κατσαρίδες είναι τα ακόλουθα:

Μεγάλα περιττώματα κατσαρίδας

Οι μεγάλες κατσαρίδες αφήνουν μεγάλα περιττώματα που έχουν μήκος περίπου 2,5 εκατοστά. Το σχήμα τους είναι κυλινδρικό και συμπαγές. Αν τα παρατηρήσετε με προσοχή θα ξεχωρίσετε τις ραβδώσεις που έχουν από τη μια άκρη ώς την άλλη και αυτό τα κάνει να μοιάζουν με τους σπόρους του μάραθου. Ίσως να πάει το μυαλό σας σε περιττώματα ποντικιών, όμως τα δικά τους περιττώματα μοιάζουν με κόκκο ρυζιού, δηλαδή οι άκρες είναι μυτερές και έχουν λεία επιφάνεια.

Μικρά περιττώματα κατσαρίδας

Όταν η κατσαρίδα είναι μικρή τα περιττώματά της είναι διαφορετικά σε μέγεθος και σχήμα. Έχουν τη μορφή μαύρης κηλίδας ή ενός λεκέ και μπορεί να μοιάζουν με κόκκους μαύρου πιπεριού ή αλεσμένου καφέ. Οι λεκέδες που αφήνουν πίσω τους οι κατσαρίδες, ανασηκώνονται και γίνονται σαν μελάνι.

Βρεφικά ΚΑΚΑ ΚΑΤΣΑΡΙΔΑΣ

Τα μωρά κατσαρίδες που είναι γνωστά ως νύμφες, εκκρίνουν περιττώματα που μοιάζουν με της ενήλικης κατσαρίδας, όμως είναι μικρότερα σε μέγεθος. Οι μεγάλες νύμφες κατσαρίδων εκκρίνουν μικρά και στρογγυλά περιττώματα με ραβδώσεις, ενώ οι μικρές νύμφες εκκρίνουν μικρές μαύρες ή καφέ κηλίδες.

Διαφορές περιττωμάτων κατσαρίδας και ποντικών

Σε περίπτωση που στο σπίτι σας έχετε εισβολή και από ποντίκια, σίγουρα θα αναρωτιέστε πώς θα μπορέσετε να καταλάβετε πού ανήκουν τα περιττώματα που έχετε ανακαλύψει. Μπορείτε να ανατρέξετε σε πληροφορίες στο διαδίκτυο για να δείτε σε φωτογραφίες τις διαφορές και αυτό θα είναι αρκετά βοηθητικό. Τα περιττώματα των κατσαρίδων είναι πιο μικρά από αυτά των ποντικών και είναι τραχιά με ραβδώσεις, ενώ των ποντικών είναι λεία.

ΚΑΚΑ ΚΑΤΣΑΡΙΔΑΣ - ΠΟΝΤΙΚΟΥ

Επίσης μια άλλη διαφορά είναι πως τα περιττώματα του ποντικιού είναι στραμμένα και στις δύο άκρες, μοιάζουν δηλαδή με τον κόκκο ρυζιού, ενώ τα περιττώματα των κατσαρίδων έχουν αμβλύ σχήμα. Μερικές φορές τα περιττώματα των ποντικών έχουν κολλημένες τρίχες από το σώμα τους, κάτι που δεν συμβαίνει στα περιττώματα των κατσαρίδων.

Τα ΚΑΚΑ ΚΑΤΣΑΡΙΔΑΣ μυρίζουν

Όπως όλα τα περιττώματα, έτσι και των κατσαρίδων έχουν μια έντονη μυρωδιά, η οποία είναι απωθητική για τους ανθρώπους αλλά ελκυστική για τις άλλες κατσαρίδες. Είναι ένας τρόπος για να ακολουθήσουν το μονοπάτι της αγέλης τους.

Πού να ψάξετε για περιττώματα από κατσαρίδες

Οι κατσαρίδες αφήνουν τα περιττώματά τους οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή. Δεν έχουν συγκεκριμένα μέρη όπως οι άνθρωποι, αλλά υπάρχουν μερικά σημεία που είναι πιο πιθανό να αφοδεύσουν. Οι κατσαρίδες αφήνουν τα περιττώματά τους σε σημεία με κυκλοφοριακή συμφόρηση, στις φωλιές τους, αλλά και στα σημεία που τρέφονται.

Μπορεί να αφήσουν περιττώματα και στο δικό σας φαγητό, καθώς είναι μια πηγή τροφής για αυτές. Αυτό σημαίνει αυτόματα μόλυνση του φαγητού και κίνδυνο για εξάπλωση ασθενειών. Περιττώματα υπάρχουν παντού, όπου δηλαδή κινούνται. Τα πιο συνηθισμένα σημεία που θα βρείτε περιττώματα είναι τα ακόλουθα:

  • Σε ντουλάπια, ράφια, πόρτες και άλλα ψηλά σημεία που παρέχουν κρυφό πέρασμα.
  • Σε γωνίες και σανίδες σε ένα δωμάτιο.
  • Σε παιδικές κούτες παιχνιδιών.
  • Σε ρωγμές τοίχων και δάπεδα.
  • Σε αποθηκευτικούς χώρους γενικότερα, π.χ. κουτιά ή συρτάρια.
  • Πίσω και κάτω από σόμπες, στεγνωτήρια, νεροχύτες, πλυντήρια και ψυγεία.

Είναι δυνατόν να βρούμε ΚΑΚΑ ΚΑΤΣΑΡΙΔΑΣ αλλά όχι κατσαρίδες;

Η απάντηση είναι ναι. Μπορεί να βρείτε περιττώματα από κατσαρίδες που κάποτε ζούσαν στο σπίτι σας αλλά τώρα είναι νεκρές ή πήγαν σε νέα τοποθεσία. Αν δεν καθαρίσετε τα περιττώματα ή τα φάει άλλη κατσαρίδα, απλά θα αποσυντεθεί αργά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ένας τρόπος για να διαπιστώσετε αν υπάρχει στο σπίτι σας προσβολή από κατσαρίδες, είναι να καθαρίσετε καλά όλα τα περιττώματα που θα παρατηρήσετε και να ελέγχετε συχνά αν εμφανιστούν κι άλλα. Εάν το σπίτι σας παραμένει χωρίς περιττώματα, τότε μάλλον δεν έχετε προσβολή. Ωστόσο, αν παρατηρήσετε περισσότερα περιττώματα, σημαίνει ότι έχετε κατσαρίδες που πρέπει να εξοντώσετε.

ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Γιατί να αναζητήσετε περιττώματα κατσαρίδας

ΚΑΚΑ ΚΑΤΣΑΡΙΔΑΣ. – ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΑΣΘΜΑ

Όλα όσα αφορούν την κατσαρίδα, δηλαδή τα περιττώματα, το σάλιο της, και τα μέρη του σώματός της, είναι πηγές πυροδότησης του άσθματος στους ανθρώπους και αυξάνουν επίσης και τη σοβαρότητα του άσθματος σε ανθρώπους που ήδη πάσχουν από άσθμα. Επίσης όλα όσα αφορούν τις κατσαρίδες, από περιττώματα έως τμήματα του σώματός της, προσελκύουν νέες κατσαρίδες με τη μυρωδιά.

Οι επαγγελματίες έναντι των παρασίτων γνωρίζουν ακριβώς πώς να χρησιμοποιήσουν τις συνήθειες των κατσαρίδων για να τις εξοντώσουν. Τοποθετούν δολώματα σε σημεία που είναι κοντά στα περιττώματα των κατσαρίδων για να προσελκύσουν τις επόμενες και να τις δηλητηριάσουν. Μόλις οι κατσαρίδες ανταποκριθούν στη φερομόνη, πεθαίνουν. Επίσης δεν πρέπει να διακινδυνεύσετε να έρθουν σε επαφή τα παιδιά σας ή τα κατοικίδια ζώα σας με περιττώματα κατσαρίδας.

ΚΑΚΑ ΚΑΤΣΑΡΙΔΑΣ

Πώς να απαλλαγείτε από τα περιττώματα των κατσαρίδων

ΚΑΚΑ ΚΑΤΣΑΡΙΔΑΣ

Σίγουρα δεν είναι μια ευχάριστη διαδικασία ο καθαρισμός των περιττωμάτων των κατσαρίδων, όμως είναι απαραίτητη για την ασφάλεια όλης της οικογένειας. Ο επιφανειακός καθαρισμός των περιττωμάτων με σκούπισμα και σφουγγάρισμα με χλώριο θα αφαιρέσει μόνο την έντονη μυρωδιά. Όμως θα πρέπει να έχετε υπόψη σας πως είναι και τα δύσβατα σημεία που πρέπει να καθαριστούν όπως π.χ. οι σχισμές των τοίχων. Θα σας δώσουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για το καθάρισμα των περιττωμάτων των κατσαρίδων.

Φορέστε προστατευτικά ρούχα

Χρησιμοποιείστε παλιά ρούχα με μακρύ μανίκι και παντελόνι μακρύ, καθώς και προστατευτικά γάντια για τα χέρια σας. Για να μην έρθετε σε επαφή με αλλεργιογόνες ουσίες των κατσαρίδων, φορέστε μάσκα προσώπου.

Σκουπίστε όλες τις επιφάνειες του σπιτιού σας με ηλεκτρική σκούπα 

Σκουπίστε καλά σε όλα τα σημεία του σπιτιού με την ηλεκτρική σκούπα για να αφαιρέσετε όλα τα ξηρά περιττώματα των κατσαρίδων. Η σκούπα σας καλό είναι να έχει φίλτρο το οποίο συγκρατεί τα αλλεργιογόνα συστατικά. Αν δεν περιλαμβάνει, τότε μουλιάστε τα περιττώματα με απολυμαντικό και μετά μαζέψτε τα με χαρτί και πετάξτε τα.

Μέθοδοι καθαρισμού περιττωμάτων

Κάθε σημείο του σπιτιού θα χρειαστεί διαφορετική προσέγγιση καθαριότητας. Όπως:

  • Τοίχοι, δάπεδα, ντουλάπια και πλακάκια. Επιλέξτε ένα απολυμαντικό που είναι ασφαλές για την περιοχή που καθαρίζετε. Ψεκάστε την επιφάνεια και τρίψτε καλά από τα περιττώματα.
  • Χαλί. Για ένα χαλί, πρέπει πρώτα να χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρική σκούπα με το ειδικό φίλτρο και μετά να το πλύνετε με το αντίστοιχο απορρυπαντικό χαλιών. Μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε διάλυμα με ξύδι, υγρό σαπούνι πιάτων και νερό για το πλύσιμο του χαλιού. Μόλις στεγνώσει καλά το χαλί, επαναλάβετε το σκούπισμα με την ηλεκτρική σκούπα.
  • Ρούχα. Αν βρείτε περιττώματα κατσαρίδων στα ρούχα σας, ξύστε το σημείο για να τα απορρίψετε και πλύνετε μετά τα ρούχα με ζεστό νερό και σαπούνι.
  • Στρώμα. Ακριβώς όπως με τα ρούχα σας, το πρώτο βήμα είναι να ξύσετε τα περιττώματα, να ψεκάσετε τη λεκιασμένη περιοχή με ένα μείγμα σαπουνιού, ζεστού νερού και απολυμαντικού και να τρίψετε με ένα τραχύ σφουγγάρι. Ψεκάστε με καθαρό νερό και ξεπλύνετε τον αφρό. Τέλος, στεγνώστε το στρώμα σας καλά ή με πιστολάκι ή με τον εξωτερικό αερισμό.

Απόρριψη περιττωμάτων κατσαρίδων

Δεδομένου ότι τα περιττώματα κατσαρίδας είναι ανθυγιεινά, θα πρέπει να απαλλαγείτε από ότι έχετε χρησιμοποιήσει για να τα καθαρίσετε. Έτσι, μόλις τελειώσετε με την καθαριότητα, πετάξτε τα ρούχα που χρησιμοποιήσατε, τα γάντια, τα πανιά, τη σακούλα της ηλεκτρικής σκούπας σε μια σακούλα απορριμμάτων την οποία θα έχετε σφραγίσει καλά πριν τη ρίξετε στον κάδο.

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ

Πραγματοποιούμε ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ και ΜΥΟΚΤΟΝΙΕΣ σε όλους τους χώρους, για όλα τα έντομα και τα παράσιτα.

Πως να αποτρέψετε την προσβολή από κατσαρίδες

ΚΑΚΑ ΚΑΤΣΑΡΙΔΑΣ – ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗΣ

Τα περιττώματα των κατσαρίδων δεν είναι καλό να βρίσκονται στο σπίτι σας, ακόμα και αν η μόλυνση δεν είναι πλήρης. Μπορούν να μεταδώσουν ασθένειες και επίσης μπορούν να προσκαλέσουν και άλλες κατσαρίδες.

Η καλύτερη αντιμετώπιση για προσβολή από κατσαρίδες είναι να καλέσετε συνεργείο απεντομώσεων για να γίνει αποτελεσματική θεραπεία και οριστική απαλλαγή από αυτά τα παράσιτα. Έτσι δε θα έχετε πολλαπλασιασμό και θα είστε απόλυτα ασφαλής. Είμαστε ειδικοί στις απεντομώσεις και έτοιμοι να σας βοηθήσουμε ανά πάσα στιγμή. Απλά καλέστε μας.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Επιθεώρηση

Ο ειδικός μας για τον έλεγχο των κατσαρίδων θα επιθεωρήσει προσεκτικά την ιδιοκτησία σας για να προσδιορίσει πόσο προχωρημένη είναι η προσβολή από κατσαρίδες και ποια δωμάτια επηρεάζονται. Στη συνέχεια θα καθορίσει το είδος της θεραπείας.

Απεντόμωση

Στην πρώτη επίσκεψη απεντόμωσης, ο ελεγκτής κατσαρίδων θα χρησιμοποιήσει ένα εξειδικευμένο εντομοκτόνο με ισχυρό αποτέλεσμα και οι κατσαρίδες θα πεθάνουν. Η δεύτερη επίσκεψη είναι για να εξοντωθεί η αποικία.

Επανέλεγχος

Εάν επιλέξετε μία ολοκληρωμένη αντιμετώπιση (η οποία συνιστάται ιδιαίτερα), ο τεχνικός θα επιστρέψει 2 εβδομάδες μετά την αρχική διαδικασία ελέγχου κατσαρίδων για να ελέγξει τα αποτελέσματα. Εάν εξακολουθούν να υπάρχουν σημάδια προσβολής από κατσαρίδες, ο τεχνικός θα πραγματοποιήσει μια δεύτερη απεντόμωση.

Πρόληψη

Ο ειδικοί μας τεχνικοί εξολόθρευσης παρασίτων θα σας παράσχει μια λεπτομερή αναφορά σχετικά με την ολοκληρωμένη υπηρεσία. Θα σας προσφέρει επίσης συμβουλές για την πρόληψη μελλοντικών προσβολών από κατσαρίδες.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΨΥΛΛΩΝ