ΜΥΡΜΗΓΚΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΜΥΡΜΗΓΚΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΥΡΜΗΓΚΙ

ΜΥΡΜΗΓΚΙ. Τα μυρμήγκια είναι συναρπαστικά πλάσματα που διαφέρουν πολύ από άλλα είδη εντόμων. Σχηματίζουν στενά δεμένες αποικίες που επικοινωνούν τόσο αποτελεσματικά ώστε συχνά αναφέρονται ως υπεροργανισμοί. Τα μυρμήγκια είναι τόσο διαδεδομένα σε όλο τον κόσμο που ορισμένες εκτιμήσεις δείχνουν ότι το συνολικό βάρος όλων των μυρμηγκιών στη γη μπορεί να υπερβαίνει αυτό των ανθρώπων.

Ενώ τα μυρμήγκια είναι ενδιαφέροντα πλάσματα σε ένα εξωτερικό περιβάλλον, είναι συνήθως ανεπιθύμητοι εισβολείς στο σπίτι. Αν ψάχνετε για λύσεις ελέγχου μυρμηγκιών στο σπίτι σας, βοηθάει αρκετά το να ξεκινήσετε με την αναγνώριση μυρμηγκιών. Η εξέταση των χαρακτηριστικών των μυρμηγκιών θα σας βοηθήσει να καταλάβετε με τι είδος έχετε να κάνετε.

Τα μυρμήγκια είναι ένα απίστευτα ποικιλόμορφο είδος εντόμου. Υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 22.000 είδη μυρμηγκιών σε όλο τον κόσμο, αν και μόλις 12.000 είδη έχουν ταξινομηθεί μέχρι σήμερα. Τα μυρμήγκια ζουν σε όλες τις ηπείρους της γης εκτός από την Ανταρκτική. Έχουν τροποποιήσει τη συμπεριφορά και τα φυσικά χαρακτηριστικά τους ώστε να υπάρχουν σε μια ποικιλία οικοτόπων, έτσι τα περισσότερα χαρακτηριστικά των μυρμηγκιών μπορεί να διαφέρουν πολύ μεταξύ των ειδών.

Εντυπωσιακά στοιχεία για το ΜΥΡΜΗΓΚΙ

12.000 είδη μυρμηγκιών είναι καταγεγραμμένα παγκοσμίως

Από το κλασικό μυρμήγκι που βλέπουμε στο πάρκο ή στο σπίτι μας μέχρι τα μυρμήγκια που χτίζουν υπόγεια φρούρια σε τροπικό δάσος, αλλά και ιπτάμενα μυρμήγκια.

Το μυρμήγκι bullet (σφαίρα) λέγεται ότι έχει το πιο οδυνηρό τσίμπημα στον κόσμο

Ζει σε υγρές συνθήκες ζούγκλας, όπως ο Αμαζόνιος, και το τσίμπημά του συγκρίνεται με το χτύπημα σφαίρας!

Τα κόκκινα μυρμήγκια (μυρμήγκια της φωτιάς) προκαλούν μεγάλες οικονομικές ζημιές

Το κόκκινο μυρμήγκι της φωτιάς στη Βόρεια Αμερική μπορεί να είναι μικρό, αλλά παρά το μικρό του μέγεθος έχει ένα οδυνηρό δάγκωμα που προκαλεί στους ανθρώπους αίσθηση καψίματος, εκ του οποίου και το όνομα μυρμήγκι της φωτιάς. Στις ΗΠΑ προκαλεί μεγάλα οικονομικά προβλήματα σε κτηνιατρικά και ιατρικά θέματα κάθε χρόνο, αλλά προκαλεί επίσης και μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες των αγροτών.

Το ΜΥΡΜΗΓΚΙ είναι το μακροβιότερο έντομο

Αντίθετα, με άλλα ζωύφια που ζουν μόνο για μια ημέρα ή ώρες, η βασίλισσα μυρμήγκι και συγκεκριμένα του είδους Pogonomyrmex Owyhee, μπορεί να ζήσει έως και 30 χρόνια!

Το μυρμήγκι είναι ένα από τα πιο δυνατά όντα του κόσμου σε σύγκριση με το μέγεθός του

Μόνο ένα μυρμήγκι σηκώνει 50 φορές το σωματικό του βάρος και γενικότερα τα μυρμήγκια συνεργάζονται για να μετακινούν μεγάλα αντικείμενα σαν ομάδα.

Το ΜΥΡΜΗΓΚΙ κατέχει το ρεκόρ της ταχύτερης κίνησης στο ζωικό βασίλειο

Το είδος μυρμηγκιών, που εύστοχα ονομάζεται μυρμήγκια σιαγόνες παγίδας, έχει την ικανότητα να κλείσει τα σαγόνια του με ταχύτητα 225 χλμ. / ώρα. Χρησιμοποιεί τα σαγόνια του για να σκοτώσει τη λεία του ή για να τραυματίσει αρπακτικά.

Το ΜΥΡΜΗΓΚΙ είναι κοινωνικό έντομο που ζει σε αποικίες

Η αποικία των μυρμηγκιών αποτελείται από μία ή περισσότερες βασίλισσες που γεννούν αυγά και ένα μεγάλο μέρος θηλυκού πληθυσμού μυρμηγκιών εργάτριες, οι οποίες προσέχουν τη βασίλισσα, συντηρούν και χτίζουν τη φωλιά, ψάχνουν για τροφή και φροντίζουν τα μικρά μυρμήγκια. Τα αρσενικά μυρμήγκια έχουν φτερά και η μόνη τους εργασία είναι να ζευγαρώνουν με τη βασίλισσα.

Τα μυρμήγκια δεν έχουν αυτιά, και μερικά από αυτά δεν έχουν μάτια

Τα μυρμήγκια «ακούνε» νιώθοντας δονήσεις από το έδαφος μέσω των ποδιών τους και τα μυρμήγκια χωρίς μάτια, όπως το είδος μυρμηγκιών οδηγών, μπορούν να επικοινωνήσουν χρησιμοποιώντας τις κεραίες τους! Επιπλέον, μπορούν να στείλουν χημικά σήματα (που ονομάζονται φερομόνες) οι οποίες απελευθερώνονται μέσω του σώματός τους σε άλλα μυρμήγκια! Στέλνουν προειδοποιήσεις όταν πλησιάζει ο κίνδυνος, αφήνουν ίχνη φερομονών που οδηγούν σε πηγές τροφής και τις χρησιμοποιούν ακόμη και για να προσελκύσουν έναν σύντροφο.

Τα μυρμήγκια δεν έχουν αυτιά, και μερικά από αυτά δεν έχουν μάτια

Τα μυρμήγκια «ακούνε» νιώθοντας δονήσεις από το έδαφος μέσω των ποδιών τους και τα μυρμήγκια χωρίς μάτια, όπως το είδος μυρμηγκιών οδηγών, μπορούν να επικοινωνήσουν χρησιμοποιώντας τις κεραίες τους! Επιπλέον, μπορούν να στείλουν χημικά σήματα (που ονομάζονται φερομόνες) οι οποίες απελευθερώνονται μέσω του σώματός τους σε άλλα μυρμήγκια! Στέλνουν προειδοποιήσεις όταν πλησιάζει ο κίνδυνος, αφήνουν ίχνη φερομονών που οδηγούν σε πηγές τροφής και τις χρησιμοποιούν ακόμη και για να προσελκύσουν έναν σύντροφο.

Η μεγαλύτερη φωλιά μυρμηγκιού που βρέθηκε ποτέ είχε μήκος πάνω από 6.000 χιλιόμετρα

Βρέθηκε στην Αργεντινή το 2000, η ​​τεράστια αποικία στέγασε 33 πληθυσμούς μυρμηγκιών που είχαν συγχωνευθεί σε μια γιγάντια υπεραποικία, με εκατομμύρια φωλιές και δισεκατομμύρια εργάτες!

ΜΥΡΜΗΓΚΙ

Γενικά χαρακτηριστικά των μυρμηγκιών

ΜΥΡΜΗΓΚΙ – ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σχηματισμός Σώματος

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά γνωρίσματα ενός μυρμηγκιού είναι το σχήμα του σώματός του. Αν και τα μυρμήγκια διαφέρουν πολύ σε μέγεθος και χρώμα, όλα έχουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  • Έξι πόδια με τρεις αρθρώσεις το καθένα και ένα αγκιστρωμένο νύχι για αναρρίχηση.
  • Μεγάλα κεφάλια με σύνθετα μάτια.
  • Κεραίες.
  • Μια στένωση που ονομάζεται μίσχος μεταξύ της κοιλιάς και του θώρακα.
  • Ένας σκληρός εξωσκελετός που καλύπτει το σώμα.
  • Ισχυρές γνάθους.
  • Αδένες που εκκρίνουν ένα αντιβιοτικό υγρό.

Μέγεθος

Τα μυρμήγκια συνήθως κυμαίνονται από περίπου 0,2 έως 2,5 εκατοστά σε μήκος. 

Χρώμα

Τα περισσότερα μυρμήγκια έχουν μαύρο, καφέ ή κόκκινο χρώμα. Ωστόσο, μερικά είδη έχουν μεταλλική λάμψη και πράσινη απόχρωση. Τα μυρμήγκια ακροβάτες, τα μυρμήγκια της Αργεντινής και τα μυρμήγκια του πεζοδρομίου έχουν όλα καφέ χρώμα. Τα οικιακά μυρμήγκια και τα τρελά μυρμήγκια είναι καφέ ή μαύρα. Τα μεγαλοκέφαλα μυρμήγκια, τα τρελά μυρμήγκια της Καραϊβικής και τα μυρμήγκια της φωτιάς έχουν μια κόκκινη απόχρωση. Τα μυρμήγκια ξυλουργών μπορούν να βρεθούν σε σχεδόν οποιαδήποτε απόχρωση, συμπεριλαμβανομένου του καφέ, του μαύρου και του κόκκινου.

Βιότοπος και ΜΥΡΜΗΓΚΙ

Τα μυρμήγκια ζουν σε δομημένες κοινότητες. Μπορούν να φτιάξουν τις φωλιές τους σε πολλά διαφορετικά μέρη, ανάλογα με το είδος. Μπορεί να τα βρείτε να κατοικούν υπόγεια, σε σάπια ξύλα, σε φυτά και δέντρα ή μέσα σε αναχώματα χτισμένα στο επίπεδο του εδάφους. Τα μυρμήγκια μπορούν επίσης να κατοικήσουν στο σπίτι σας. Μπορεί να φωλιάσουν στους τοίχους ή να περάσουν σε σήραγγα σε σάπιο ξύλο, αν έχετε σανίδες, κουφώματα πόρτας ή άλλες περιοχές που έχουν σάπια ξύλα. Μερικά είδη μυρμηγκιών μεταναστεύουν από το ένα σπίτι στο άλλο. Τα μυρμήγκια του στρατού είναι ένα τέτοιο είδος, καθώς δεν διατηρούν μόνιμη κατοικία.

Τροφές για ΜΥΡΜΗΓΚΙ

Τα μυρμήγκια μπορούν να επιβιώσουν από πολλές διαφορετικές πηγές τροφής. Ορισμένα είδη έχουν μια προτιμώμενη πηγή τροφής, η οποία μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τον τύπο του μυρμηγκιού με το οποίο έρχεστε αντιμέτωποι αν έχετε προσβολή. Τα μυρμήγκια μπορεί να τρώνε νέκταρ, σπόρους, μύκητες και άλλα έντομα.

Τα μυρμήγκια της φωτιάς, τα μυρμήγκια του πεζοδρομίου και τα μυρμήγκια του φαραώ δεν είναι πολύ διορατικά και θα φάνε σχεδόν τα πάντα. Τα μυρμήγκια ζάχαρης προτιμούν τις ζαχαρούχες ουσίες, αλλά θα φάνε όποια άλλη τροφή βρουν. Τα μυρμήγκια κλέφτες προτιμούν το λίπος, το λάδι και το κρέας. Παρά το όνομά τους τα μυρμήγκια ξυλουργών δεν τρώνε ξύλο. Απλώς περνούν μέσα από αυτό. Τα μυρμήγκια ξυλουργών προτιμούν να τρέφονται με μελίτωμα από αφίδες ή με άλλα έντομα.

Τα μυρμήγκια του στρατού μπορεί ακόμη και να κυνηγούν μεγαλύτερα θηράματα όπως πουλιά, ερπετά ή μικρά θηλαστικά. Το είδος μυρμηγκιών του Αμαζονίου Allomerus decemarticulatus χτίζει παγίδες με μια σειρά από μικρές τρύπες στην κορυφή. Όταν ένα έντομο περπατά πάνω από την παγίδα, τα μυρμήγκια που κρύβονται από κάτω φτάνουν μέχρι να το αρπάξουν με τα σαγόνια τους.

ΜΥΡΜΗΓΚΙA

Το ΜΥΡΜΗΓΚΙ και οι αποικίες του

ΜΥΡΜΗΓΚΙ – ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τα μυρμήγκια ανήκουν στην οικογένεια Formicidae, γεγονός που δείχνει ότι είναι κοινωνικά έντομα. Μέσα σε αυτή την οικογένεια, τα μυρμήγκια είναι της τάξης των υμενόπτερων. Τα έντομα αυτής της σειράς συχνά ζουν σε μεγάλες αποικίες που έχουν πολύπλοκη κοινωνική οργάνωση. Άλλα έντομα που ανήκουν στην τάξη των υμενόπτερων είναι οι μέλισσες και οι σφήκες.

Μια αποικία μυρμηγκιών μπορεί να περιέχει έως και 50 εκατομμύρια μυρμήγκια. Μέσα στην αποικία μυρμηγκιών, υπάρχουν τρεις τύποι ενηλίκων.

  • Βασίλισσα μυρμήγκι:  Υπεύθυνη για την ωοτοκία, η βασίλισσα μυρμήγκι είναι η κεντρική φιγούρα στην αποικία μυρμηγκιών. Τα άλλα μυρμήγκια επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στην προστασία, τη διατροφή και τη φροντίδα της. Η βασίλισσα είναι το μεγαλύτερο μυρμήγκι της αποικίας, ικανό να ζήσει έως και 30 χρόνια. Μερικές αποικίες έχουν ένα μόνο μυρμήγκι βασίλισσα ενώ άλλες έχουν αρκετές.
  • Μυρμήγκια εργάτες:  Γνωστά και ως μυρμήγκια στρατιώτες, είναι υπεύθυνα για την εύρεση τροφής, την προστασία της αποικίας, τη φροντίδα των αυγών και των προνυμφών και την κατασκευή ή την επισκευή της φωλιάς. Αυτά είναι στείρα θηλυκά μυρμήγκια. Τα περισσότερα μυρμήγκια που φαίνονται έξω από τη φωλιά είναι μυρμήγκια εργάτες. Οι εργαζόμενοι συνήθως ζουν από ένα έως τρία χρόνια.
  • Κηφήνες:  Οι κηφήνες είναι αρσενικά μυρμήγκια. Ο μοναδικός τους σκοπός είναι να ζευγαρώσουν με τη βασίλισσα. Οι κηφήνες ζουν συνήθως λιγότερο από δύο εβδομάδες.

Πρόσθετες πληροφορίες για το ΜΥΡΜΗΓΚΙ

Τα μυρμήγκια επικοινωνούν μέσω φερομονών. Εκκρίνουν αυτές τις ξεχωριστές χημικές ουσίες όλη την ημέρα και χρησιμοποιούν διαφορετικές φόρμουλες για να μεταφέρουν διαφορετικά μηνύματα. Ένα μυρμήγκι που ψάχνει για τροφή θα αφήσει πίσω του διαφορετικές φερομόνες για να υποδηλώνουν τροφή παρά για να προειδοποιήσει για κίνδυνο. Για αυτόν τον λόγο, μπορείτε συχνά να αντιμετωπίσετε ένα πρόβλημα εισβολής μυρμηγκιών απλώς διαταράσσοντας τα ίχνη φερομόνης που αφήνουν πίσω τους τα μυρμήγκια. Το πλύσιμο του δαπέδου με σαπούνι και νερό ή η εφαρμογή αποτρεπτικού όπως χυμός λεμονιού ή ξύδι μπορεί να εμποδίσει τα ίχνη των μυρμηγκιών να εισέλθουν στο σπίτι σας.

Κάθε φορά που αντιμετωπίζετε ανεπιθύμητα μυρμήγκια στο σπίτι σας, το πρώτο βήμα θα πρέπει να είναι μια προσεκτική ανάλυση των χαρακτηριστικών των μυρμηγκιών για να προσδιορίσετε με ποιο είδος έχετε να κάνετε. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε τη φωλιά, να επιλέξετε το σωστό δόλωμα και να χειριστείτε σωστά το πρόβλημα.

Ένας έμπειρος εξολοθρευτής μπορεί να σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε αμέσως τα μυρμήγκια στο σπίτι σας εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με μια προσβολή. Ενώ τα μυρμήγκια είναι ωφέλιμα όταν βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους στο φυσικό τους περιβάλλον, μπορεί να είναι καταστροφικά, ανθυγιεινά και ακόμη και επικίνδυνα στο σπίτι.

ΜΥΡΜΗΓΚΙ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΥΡΜΗΓΚΙ – FAQ

Τα μυρμήγκια είναι παρόμοια με πολλά άλλα έντομα στο ότι διαθέτουν αισθήσεις όπως ακοή, αφή και όσφρηση. Αν και η ακοή είναι πολύ διαφορετική στα μυρμήγκια από τα ζώα που έχουν συνήθως αυτιά, τα μυρμήγκια έχουν την ικανότητα να ακούν παρά το ότι δεν έχουν αυτιά.

Τα περισσότερα μυρμήγκια έχουν οπτικό εύρος περίπου 60 εκατοστά. Μερικά είδη μυρμηγκιών που ζουν υπόγεια είναι εντελώς τυφλά. Αυτό συμβαίνει επειδή τα μυρμήγκια χρησιμοποιούν τις κεραίες τους πολύ περισσότερο από ότι χρησιμοποιούν τα μάτια τους ως αισθητήρια όργανα.

Τα μυρμήγκια κοιμούνται μέσω μικρών ύπνων. Δυστυχώς, αυτό σημαίνει επίσης ότι μπορούν να εισβάλουν στο σπίτι οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ή της νύχτας. Μια πρόσφατη μελέτη για τον κύκλο ύπνου των μυρμηγκιών διαπίστωσε ότι το μέσο μυρμήγκι εργάτης παίρνει περίπου 250 υπνάκους κάθε μέρα, με τον καθένα να διαρκεί λίγο περισσότερο από ένα λεπτό.

Ο εγκέφαλος κάθε μυρμηγκιού είναι απλός, περιέχει περίπου 250.000 νευρώνες, σε σύγκριση με τα δισεκατομμύρια ενός ανθρώπου. Ωστόσο, μια αποικία μυρμηγκιών έχει έναν συλλογικό εγκέφαλο τόσο μεγάλο όσο πολλά θηλαστικά. Υπάρχουν υποθέσεις ότι μια ολόκληρη αποικία θα μπορούσε να έχει συναισθήματα.

ΜΥΡΜΗΓΚΙ ΦΑΡΑΩ

Το ΜΥΡΜΗΓΚΙ Φαραώ

ΜΥΡΜΗΓΚΙ ΦΑΡΑΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αν είχατε ποτέ προσβολή από μυρμήγκια στο σπίτι σας, τότε ξέρετε πόσο ενοχλητικά μπορεί να είναι αυτά τα μικροσκοπικά παράσιτα. Ωστόσο, υπάρχει ένας τύπος προσβολής από μυρμήγκια που δεν είναι καθόλου ευχάριστος, η προσβολή από μυρμήγκια Φαραώ. Τα μυρμήγκια Φαραώ είναι μικροσκοπικά κίτρινα μυρμήγκια που τους αρέσει να μπαίνουν στα σπίτια των ανθρώπων και όταν το κάνουν, μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο να αφαιρεθούν.

Κάθε ιδιοκτήτης σπιτιού που θέλει να προστατευτεί από την προσβολή από μυρμήγκια Φαραώ πρέπει να μάθει για αυτά τα μυρμήγκια και γιατί είναι τόσο δύσκολο να τα βγάλετε από το σπίτι σας. Τα μυρμήγκια Φαραώ μπορούν να μολύνουν σχεδόν κάθε χώρο του σπιτιού σας, αλλά τους αρέσει ιδιαίτερα η κουζίνα. Αυτό συμβαίνει επειδή τα μυρμήγκια Φαραώ βρίσκουν σχεδόν ακαταμάχητα τα ζαχαρούχα και λιπαρά τρόφιμα. Εάν τα τρόφιμα μείνουν έξω μπορούν εύκολα να προσελκύσουν αυτό τον τύπο μυρμηγκιών, τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν ολόκληρη αποικία αν εντοπίσουν άφθονη πηγή τροφής.

Άλλοι χώροι του σπιτιού σας που υπόκεινται σε προσβολές από μυρμήγκια Φαραώ είναι τα κενά στους τοίχους ή στα ντουλάπια σας, πίσω από τις σανίδες βάσης και στη μόνωση του ψυγείου σας. Είναι επίσης εξαιρετικά συνηθισμένο για τα μυρμήγκια του Φαραώ να δημιουργούν φωλιές ακριβώς έξω από τα κτίρια, δίνοντάς τους εύκολη πρόσβαση σε τροφή και νερό.

Επεκτεινόμενες φωλιές και αποικίες

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιού φοβούνται να βιώσουν την προσβολή από μυρμήγκια Φαραώ γιατί είναι απίστευτα δύσκολο να εξαλειφθούν. Σε αντίθεση με άλλους τύπους μυρμηγκιών, που γενικά έχουν μόνο μία αποικία, τα μυρμήγκια Φαραώ μπορούν να έχουν πολλές φωλιές. Μια βασίλισσα των μυρμηγκιών Φαραώ συχνά δημιουργεί πολλές αποικίες σε μικρότερο χρονικό διάστημα. Για παράδειγμα, η τυπική βασίλισσα των Φαραώ μπορεί να γεννήσει έως και 12 αυγά σε μια παρτίδα και αυτά τα αυγά χρειάζονται μόνο 45 ημέρες για να ωριμάσουν πλήρως.

Μόλις δημιουργηθεί μια φωλιά μυρμηγκιών Φαραώ στο σπίτι σας, είναι πιθανό να ακολουθήσουν κι άλλες. Αν υποψιάζεστε μια μόλυνση, είναι σημαντικό να την καταπολεμήσετε το συντομότερο δυνατό για να περιορίσετε τον αριθμό των εστιών που μπορούν να δημιουργηθούν.

Αποφύγετε τα φυτοφάρμακα

Όταν εμφανίζεται μια προσβολή από μυρμήγκια Φαραώ, είναι σύνηθες οι ιδιοκτήτες σπιτιού να τρέχουν στο κατάστημα για φυτοφάρμακα. Ωστόσο, η χρήση φυτοφαρμάκων στα μυρμήγκια Φαραώ κάνει πολύ περισσότερο κακό παρά καλό. Όταν μια φωλιά μυρμηγκιών Φαραώ δέχεται επίθεση με φυτοφάρμακο, τα μυρμήγκια απλώς θα σκορπίσουν και θα σχηματίσουν νέες φωλιές, αυξάνοντας τη σοβαρότητα της προσβολής.

Αντί για φυτοφάρμακα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε παγίδες δολώματος μυρμηγκιών. Αυτές οι παγίδες θα περιλαμβάνουν ένα είδος τροφής που θα προσελκύσει το μυρμήγκι Φαραώ και ένα εντομοκτόνο. Όταν ένα μυρμήγκι παίρνει τροφή από την παγίδα και επιστρέψει στη φωλιά του, θα μολύνει άλλα μυρμήγκια, οδηγώντας τελικά στην καταστροφή όλων των φωλιών στο σπίτι σας. Η επιλογή των σωστών εργαλείων θα σας διευκολύνει πολύ να εξαλείψετε τα μυρμήγκια Φαραώ από το σπίτι σας. Καλέστε μας για πληροφορίες σχετικά με την εξόντωση μυρμηγκιών Φαραώ.

Λάβετε βοήθεια για το ΜΥΡΜΗΓΚΙ Φαραώ

Ως ιδιοκτήτης σπιτιού, δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα πιο απογοητευτικό από μια προσβολή μυρμηγκιών που δεν μπορείτε να εμποδίσετε. Οι προσβολές από τα μυρμήγκια του Φαραώ είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντιμετωπιστούν, γι’ αυτό καλό είναι να επικοινωνήσετε με την ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ και να μιλήσετε με επαγγελματία απεντομώσεων αν παρατηρήσετε αυτό το είδος μυρμηγκιών στο σπίτι σας.

Εκτός από το να σας δώσουμε συμβουλές για την εξάλειψη των μυρμηγκιών Φαραώ στο σπίτι σας, θα εξετάσουμε το σπίτι σας και θα σας βοηθήσουμε να οργανωθεί ένα σχέδιο για την πρόληψη μελλοντικών προσβολών.

ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

ΜΥΡΜΗΓΚΙ και άνθρωποι

ΜΥΡΜΗΓΚΙ – ΚΟΙΝΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

Τα μυρμήγκια είναι μερικά από τα πιο αναγνωρίσιμα παράσιτα που μπορείτε να αντιμετωπίσετε στο σπίτι σας. Ωστόσο, εκτός από ενοχλητικά, τα μυρμήγκια μπορεί να είναι και εξαιρετικά ενδιαφέροντα. Για παράδειγμα, αν έχετε παρατηρήσει ποτέ μυρμήγκια, τότε μπορεί να έχετε δει ένα ή περισσότερα μυρμήγκια να παλεύουν, κάτι που οδηγεί στο ερώτημα: Γιατί ακριβώς πολεμούν τα μυρμήγκια;

Όπως και οι άνθρωποι, τα μυρμήγκια παλεύουν για διάφορους λόγους, κάτι που τα κάνει ένα τόσο συναρπαστικό έντομο. Εάν θέλετε να κατανοήσετε καλύτερα τα μυρμήγκια που διεισδύουν στο σπίτι σας, μπορεί να είναι καλή ιδέα να μάθετε για μερικούς από τους διαφορετικούς λόγους που τσακώνονται μεταξύ τους.

Ένα από τα πράγματα που γνωρίζουν οι περισσότεροι για τα μυρμήγκια είναι ότι οι αποικίες τους έχουν μια βασίλισσα η οποία γεννά αυγά. Εδώ και καιρό εικάζεται ότι ένας από τους λόγους που τα μυρμήγκια πολεμούν στις δικές τους αποικίες είναι για να προστατεύσουν το καθεστώς της βασίλισσάς τους όταν ένα άλλο θηλυκό αρχίζει να γεννά αυγά. Ωστόσο, πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους τα μυρμήγκια πολεμούν είναι για να διατηρήσουν την αποικία τους υγιή.

Όταν μια αποικία μυρμηγκιών μεγαλώσει πολύ, μπορεί να προκαλέσει έλλειψη τροφής, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία της αποικίας. Υπάρχουν ενδείξεις ότι τα μυρμήγκια πολεμούν και σκοτώνουν άλλα μυρμήγκια προκειμένου να διατηρήσουν ένα βιώσιμο μέγεθος αποικίας.

Πόροι για επιβίωση

Τα μυρμήγκια μοιάζουν με τους ανθρώπους με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένων των λόγων σύγκρουσής τους. Όταν δύο αποικίες μυρμηγκιών πηγαίνουν σε πόλεμο, είναι για λόγους που θα έπρεπε να είναι οικείοι στους ανθρώπους, οι πόροι για την επιβίωσή τους.

Εάν δύο μεγάλες αποικίες μυρμηγκιών βρίσκονται στην ίδια περιοχή, σημαίνει ότι θα ανταγωνίζονται για πόρους – κυρίως για φαγητό. Όπως θα περίμενε κανείς, αυτό οδηγεί εύκολα σε σύγκρουση μεταξύ αποικιών και συνήθως σε πλήρη πόλεμο. Οι αποικίες μυρμηγκιών απαιτούν μεγάλη ποσότητα τροφής για να επιβιώσουν και θα πολεμήσουν για να αποκτήσουν αυτή την τροφή.

Προστασία

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο τα μυρμήγκια μοιάζουν με τους ανθρώπους είναι ότι είναι έχουν υψηλό το αίσθημα της ιδιοκτησίας σε ό,τι έχει σχέση με την εδαφική κυριαρχία, και αυτός είναι ένας άλλος λόγος που τα μυρμήγκια πολεμούν. Εάν μια αποικία πιστεύει ότι δέχεται εισβολή από άλλη ομάδα μυρμηγκιών, θα πολεμήσουν μέχρι θανάτου για να προστατεύσουν την αποικία τους. Συνήθως, τα μυρμήγκια παλεύουν με σμήνη, που συμβαίνει όταν πολλά μυρμήγκια περιβάλλουν και επιτίθενται σε ένα μόνο μυρμήγκι.

Ενώ τα μυρμήγκια πολεμούν συνήθως για να προστατεύσουν την αποικία τους από άλλα είδη μυρμηγκιών, θα συνεργαστούν επίσης για να υπερασπιστούν το σπίτι τους ενάντια σε άλλα χωροκατακτητικά είδη. Έτσι, όπως και οι άνθρωποι, τα μυρμήγκια θα πολεμήσουν όσο το δυνατόν πιο σκληρά για να προστατεύσουν το σπίτι τους.

Προστατέψτε το σπίτι σας από τα μυρμήγκια

Εάν έχετε παρατηρήσει πολλά μυρμήγκια στο σπίτι σας να σωρεύουν γύρω από ένα μόνο μυρμήγκι, τότε το πιθανότερο είναι ότι έχετε δει μυρμήγκια να τσακώνονται. Όταν τα μυρμήγκια τσακώνονται στο σπίτι σας, συνήθως σημαίνει ότι αγωνίζονται για μια άφθονη πηγή τροφής, πράγμα που σημαίνει ότι ο νικητής θα μείνει στο σπίτι σας όσο υπάρχει φαγητό. Για να βεβαιωθείτε ότι το σπίτι σας είναι απαλλαγμένο από μια ενοχλητική προσβολή από μυρμήγκια, είναι σημαντικό να λάβετε βοήθεια από την ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ καθώς διαθέτουμε επαγγελματίες ελέγχου παρασίτων και απεντόμωσης. Η εταιρεία μας θα είναι σε θέση να προσδιορίσει πώς τα μυρμήγκια εισέρχονται στο σπίτι σας και να σας δώσει συμβουλές για την πρόληψη μελλοντικών προσβολών.

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ

Πραγματοποιούμε ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ και ΜΥΟΚΤΟΝΙΕΣ σε όλους τους χώρους, για όλα τα έντομα και τα παράσιτα.