ΚΟΥΝΟΥΠΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΚΟΥΝΟΥΠΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙ

ΚΟΥΝΟΥΠΙ. Τα κουνούπια μπορεί να γίνουν επικίνδυνα καθώς ενδέχεται να μεταδώσουν κάποια ασθένεια μόνο με ένα μικρό τσίμπημα. Υπάρχουν πολλές ασθένειες που μεταδίδονται από τα κουνούπια. Το κουνούπι είναι δίπτερο έντομο της οικογένειας Culicidae με 3.500 περίπου είδη ανά τον κόσμο. Θεωρείται, ως ζώο, ο νούμερο ένα φονέας ανθρώπων παγκοσμίως. Το λεπτό και μακρύ σώμα του ενήλικου κουνουπιού καλύπτεται με λέπια και έχει μακριά, πολύ λεπτά πόδια που του επιτρέπουν μόνο να στηρίζεται. Τα φτερά του είναι μεμβρανώδη. Χαρακτηριστικό του είναι μία επιμήκης προβοσκίδα που βγαίνει από τη στοματική του κοιλότητα.

Εντυπωσιακά στοιχεία για το ΚΟΥΝΟΥΠΙ

Μόνο τα θηλυκά κουνούπια τσιμπάνε

Γνωρίζετε το γεγονός ότι το αίμα σας βοηθά στην αναπαραγωγή των κουνουπιών; Επίσης, πρέπει να ξέρετε ότι μόνο τα θηλυκά κουνούπια τσιμπάνε. Το αίμα σας περιέχει την πρωτεΐνη που χρειάζονται τα αυγά των κουνουπιών για να αναπτυχθούν.

Υπάρχουν περισσότερα από 3.500 είδη κουνουπιών

Από τα 3.500 είδη κουνουπιών, μόλις τα 80 μας τσιμπούν και τουλάχιστον ένα είδος τρώει τους ομοφύλους του.

Η μέση διάρκεια ζωής των κουνουπιών είναι λιγότερο από δύο μήνες

Τα κουνούπια είναι ένα από τα πιο θανατηφόρα είδη στον πλανήτη και η ιδανική διάρκεια ζωής τους μπορεί να σας εκπλήξει. Μετά το ζευγάρωμα, ένα αρσενικό κουνούπι ζει συνήθως μόνο για τρεις έως πέντε ημέρες και ένα θηλυκό κουνούπι μπορεί να ζήσει έως και έναν ή δύο μήνες υπό ιδανικές συνθήκες. Τα θηλυκά μέσα σε αυτό το διάστημα γεννούν αυγά κάθε τρεις εβδομάδες.

Τα κουνούπια μπορούν να πέσουν σε χειμερία νάρκη

Τα κουνούπια είναι ψυχρόαιμα πλάσματα. Διαφέρουν από τους ανθρώπους με την έννοια ότι οι θερμοκρασίες του σώματός τους προσαρμόζονται ανάλογα με την τρέχουσα θέση τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα κουνούπια, όπως τα περισσότερα άλλα έντομα, τείνουν να είναι πιο ορατά κατά τις θερμότερες περιόδους του χρόνου. Τα κουνούπια που υπάρχουν σε εύκρατες περιοχές τείνουν να περνούν τον πιο πολύ χρόνο τους σε χειμερία νάρκη.

Τα κουνούπια περνούν τις πρώτες 10 ημέρες τους στο νερό

Το νερό είναι απαραίτητο για τα κουνούπια γιατί εκεί συνήθως δημιουργούν το περιβάλλον τους και εκκολάπτουν τα αυγά τους σε προνύμφες. Τρέφονται βασικά με οργανική ύλη που υπάρχει στο στάσιμο νερό και αναπνέουν οξυγόνο από την επιφάνεια. Εξελίσσονται αργότερα σε νύμφες που δεν τρέφονται και είναι εν μέρει εγκλωβισμένα σε κουκούλια. Μετά από λίγες μέρες, αυτές οι χρυσαλλίδες εξελίσσονται σε ενήλικο κουνούπι. Αυτή η διαδικασία διαρκεί 10 ημέρες πριν αρχίσει να πετά ένα κουνούπι.

Τα θηλυκά κουνούπια γεννούν έως και 300 αυγά τη φορά

Τα κουνούπια γεννούν συνήθως τα αυγά τους τη νύχτα. Συνήθως, τα αυγά εναποτίθενται σε συστάδες στην επιφάνεια του λιμνάζοντος νερού ή τοποθετούνται σε περιοχές που πλημμυρίζουν τακτικά. Τα αυγά μπορούν να εκκολαφθούν σε μόλις 2 εκατοστά λιμνάζοντος νερού. Τα θηλυκά γεννούν αυγά έως και τρεις φορές πριν πεθάνουν.

Το ΚΟΥΝΟΥΠΙ είναι ένα από τα πιο θανατηφόρα πλάσματα

Τα κουνούπια είναι τα πιο θανατηφόρα πλάσματα του πλανήτη και είναι ικανά να μεταδώσουν θανατηφόρες ασθένειες. Τα κουνούπια είναι πλήρως υπεύθυνα για τη διάδοση της ελονοσίας που επηρεάζει σχεδόν 300 εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο. Η ελονοσία είναι μια ασθένεια που προκαλείται από τα κουνούπια. Υπάρχουν πολλές άλλες ασθένειες που προκαλούνται από τσίμπημα κουνουπιών όπως: Δάγκειος πυρετό, Ιός Ζίκα, Ιός του Δυτικού Νείλου, Γρίπη.

Το ΚΟΥΝΟΥΠΙ ανιχνεύει το διοξείδιο του άνθρακα από 20 μέτρα μακριά

Το διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο παράγουν οι άνθρωποι και άλλα ζώα, είναι στην πραγματικότητα ένα βασικό σήμα για τα κουνούπια ότι ένα γεύμα αίματος είναι κοντά. Έχουν έντονη ευαισθησία στο διοξείδιο του άνθρακα που υπάρχει στον αέρα. Ένα θηλυκό κουνούπι πετά πέρα ​​δώθε μέχρι να εντοπίσει το θύμα του.

Το σάλιο τους προκαλεί τα εξογκώματα στο πρήξιμο

Όταν ένα κουνούπι δαγκώνει και ρουφάει αίμα, αφήνει σάλιο στο σώμα. Αυτό το σάλιο προκαλεί μια ήπια αλλεργική αντίδραση, ένα κόκκινο εξόγκωμα που προκαλεί φαγούρα.

Η θερμότητα του σώματος μπορεί να οδηγήσει σε τσιμπήματα κουνουπιών

Η θερμότητα του σώματος μπορεί να κάνει μερικούς ανθρώπους ευαίσθητους στα τσιμπήματα των κουνουπιών. Συνήθως οι οπτικές ενδείξεις βοηθούν τα κουνούπια να βρουν ανθρώπους από ένα μακρινό μέρος, αλλά καθώς πλησιάζουν τα κουνούπια, είναι η θερμότητα του σώματός σας που τα τραβάει.

Το ΚΟΥΝΟΥΠΙ έχει κακή όραση

Τα κουνούπια έχουν δύο σφαίρες και στις δύο πλευρές του κεφαλιού τους που έχει εκατοντάδες μάτια. Αν το δει κανείς από κοντά, μοιάζει με πλέγμα. Λόγω αυτού του σχεδιασμού, η όρασή τους παραμορφώνεται σε μεγάλο βαθμό και ως εκ τούτου πρέπει να βασίζονται σε χημικούς και θερμικούς ερεθισμούς.

ΚΟΥΝΟΥΠΙ

Τρόποι για την καταπολέμηση κουνουπιών

ΚΟΥΝΟΥΠΙ – ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Έρχεται το καλοκαίρι και το πρόβλημα των κουνουπιών που πιπιλίζουν αίμα φτάνει στο υψηλότερο σημείο όλων των εποχών. Αν και τα κουνούπια είναι μικρά, μεταφέρουν ιούς, οι οποίοι μπορούν να προκαλέσουν επικίνδυνες ασθένειες. Έτσι, το να είστε προετοιμασμένοι εκ των προτέρων είναι ο καλύτερος τρόπος για να παραμείνετε προστατευμένοι. Παρακάτω είναι μερικοί τρόποι αντιμετώπισης που μπορείτε να δοκιμάσετε για να κρατήσετε το περιβάλλον σας απαλλαγμένο από τα κουνούπια και να παραμείνετε προστατευμένοι από το τσίμπημα κουνουπιών τόσο μέσα όσο και έξω από το σπίτι σας.

Μέσα στο σπίτι

 1. Επιδιορθώστε το κενό μεταξύ των παραθύρων και των θυρών:
  Τα κουνούπια μπορούν εύκολα να μπουν στο σπίτι σας από τα μικρά κενά στα παράθυρα και τις πόρτες. Χρησιμοποιήστε αυτοκόλλητες λωρίδες STOP παραθύρων και πόρτας ή συρμάτινα πλέγματα (σίτες) για να καλύψετε αυτά τα κενά.
 2. Φυτέψτε βασιλικό στο σπίτι
  Ο βασιλικός είναι γνωστό ότι λειτουργεί ως φυσικό απωθητικό για τα κουνούπια, καθώς έχει βρεθεί ότι βοηθά στη θανάτωση των προνυμφών και ταυτόχρονα κρατά τα κουνούπια μακριά.
 3. Ψεκάστε σκόρδο με νερό
  Το σκόρδο όχι μόνο έχει έντονη μυρωδιά, αλλά είναι επίσης ένα από τα καλύτερα και φυσικά απωθητικά κουνουπιών για χρήση σε εσωτερικούς χώρους. Απλώς λιώστε μερικές σκελίδες σκόρδο σε νερό και βράστε το. Ρίξτε το μείγμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάστε με αυτό το νερό όλο το σπίτι.
 4. Κάψτε δεντρολίβανο μέσα στο σπίτι
  Η μυρωδιά του καμένου δεντρολίβανου μπορεί να διώξει τα κουνούπια μακριά. Απλά κάψτε δεντρολίβανο μέσα στο σπίτι για να το κρατήσετε απαλλαγμένο από κουνούπια.
 5. Χρησιμοποιήστε καμφορά σε εσωτερικούς χώρους
  Το κάψιμο καμφοράς σε ένα κλειστό δωμάτιο είναι ένας άλλος φυσικός τρόπος για να απαλλαγείτε από τα κουνούπια μέσα στο σπίτι. Κάψτε καμφορά και αφήστε το δωμάτιο κλειστό για μισή ώρα για καλά αποτελέσματα.
 6. Χρησιμοποιήστε λεμόνι και γαρίφαλο
  Κόψτε ένα λεμόνι στη μέση και βάλτε μέσα τα γαρύφαλλα. Τοποθετήστε το σε κάθε δωμάτιο. Αυτή η τεχνική είναι γνωστό ότι κρατά μακριά τα κουνούπια και τις μύγες.

Έξω από το σπίτι

Εφαρμόστε ένα καλής ποιότητας αντικουνουπικό σε ακάλυπτες περιοχές του δέρματος, ειδικά όταν βγαίνετε έξω το βράδυ. Θα απωθήσει τα κουνούπια από το να έρθουν κοντά σας και θα σας προστατεύσει από τα τσιμπήματά τους για αρκετές ώρες. Μπορείτε φυσικά να επιλέξετε φυτικά προϊόντα.

 1. Φοράτε αντικουνουπικό.
 2. Επιπλέον προστασία για παιδιά
  Είναι αδύνατο να εμποδίσουμε τα παιδιά να βγουν έξω, αλλά λαμβάνοντας προστατευτικά μέτρα μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι θα παραμείνουν προστατευμένα από τα τσιμπήματα των κουνουπιών. Οι ανοιχτοί χώροι όπως τα πάρκα, η παιδική χαρά ή η πισίνα προσελκύουν συχνά τα κουνούπια σε μεγάλους αριθμούς καθώς προσελκύονται εύκολα από τα φυτά και τα υγρά μέρη. Να βάζετε πάντα μια καλή αντικουνουπική κρέμα ή τζελ στο σώμα τους, να τα βάζετε να φορούν προστατευτικά ρούχα και για επιπλέον προστασία, να πακετάρετε ένα σπρέι κουνουπιών στη σχολική τους τσάντα ή στο σετ παιχνιδιού.
 3. Φορέστε προστατευτική ενδυμασία:
  Όταν βγαίνετε έξω, φορέστε πουκάμισα με ολόσωμο μανίκι, μπλουζάκια και παντελόνια για να μείνετε προστατευμένοι από το τσίμπημα των κουνουπιών, καθώς δεν μπορούν να τσιμπήσουν το μεγαλύτερο μέρος του υφάσματος.
 4. Φορέστε ανοιχτόχρωμα ρούχα:
  Τα σκούρα χρώματα ξεχωρίζουν και προσελκύουν τα κουνούπια. Για να αποφύγετε να τα προσελκύσετε, φορέστε διακριτικές ή ανοιχτές αποχρώσεις του λευκού, του ροζ και του πράσινου.

Γύρω από το σπίτι

 1. Κούρεμα στο γκαζόν του κήπου του σπιτιού σας. Τα κουνούπια αναπαράγονται εύκολα σε σκοτεινά βαλτώδη σημεία. Έτσι, εάν έχετε κήπο ή γκαζόν στο σπίτι σας, να περιποιείστε τακτικά τους θάμνους και τα φυτά για να αποφύγετε τη συγκέντρωση ή την αναπαραγωγή κουνουπιών στην περιοχή.
 2. Χρησιμοποιήστε βότανα και φυτά. Βότανα όπως η μέντα, το γαρύφαλλο, ο γλυκάνισος και η σιτρονέλα και φυτά όπως η λεβάντα, ο ευκάλυπτος και ο κέδρος, μεταξύ άλλων, είναι γνωστό ότι δίνουν έντονα αρώματα που απωθούν τα κουνούπια και άλλα έντομα που τσιμπούν.
 3. Αποφύγετε να πλησιάζετε σε στάσιμα υδάτινα σημεία. Το ακίνητο ή στάσιμο νερό είναι γνωστό ότι είναι το έδαφος αναπαραγωγής για τα κουνούπια καθώς είναι γνωστό ότι γεννούν τα αυγά τους σε αυτό. Εάν έχετε οποιοδήποτε υδάτινο σημείο στο σπίτι σας, αφαιρέστε οποιαδήποτε πηγή στάσιμου νερού, όπως πιατάκια φυτών, ποτίστρες πουλιών, πισίνες παιχνιδιών ή κουβάδες που βρίσκονται στην αυλή όταν δεν χρησιμοποιούνται. Καθαρίστε τα και γεμίστε τα με φρέσκο ​​νερό σε τακτική βάση.
ΚΟΥΝΟΥΠΙ

Τσίμπημα από ΚΟΥΝΟΥΠΙ

ΚΟΥΝΟΥΠΙ – ΤΣΙΜΠΗΜΑ

Τα κουνούπια ποτέ δεν είναι ευχάριστα. Τσιμπάνε, ρουφάνε το αίμα και μετά δημιουργούν νευρικότητα σε όποιον έχουν τσιμπήσει. Αλλά αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί τα τσιμπήματα των κουνουπιών φαγουρίζουν τόσο πολύ; Ανεξάρτητα από τα είδη κουνουπιών που σας τσιμπάνε ή το είδος του ιού που μεταφέρει ένα κουνούπι μέσα του, το κοινό στοιχείο για οποιοδήποτε τσίμπημα κουνουπιού είναι ότι προκαλεί έντονη φαγούρα. Όταν ένα κουνούπι σας τσιμπήσει, βγάζει το αίμα από το σώμα σας χρησιμοποιώντας το στόμα του, το οποίο είναι επίσης γνωστό ως προβοσκίδα.

Τι μπορεί να σας προκαλέσει ένα τσίμπημα κουνουπιού;

Αν και όλους τους ανθρώπους τους τσιμπάνε τα κουνούπια, οι αντιδράσεις όμως διαφέρουν. Κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν καμία αντίδραση από το τσίμπημα του κουνουπιού, κάποιοι έχουν αποκτήσει ανοσία για μια χρονική περίοδο, όμως υπάρχουν και άνθρωποι που όχι μόνο παρουσιάζουν μια αντίδραση στο σώμα τους, αλλά έρχονται αντιμέτωποι ακόμα και με ασθένειες. Για να προστατευτείτε από τα τσιμπήματα των κουνουπιών, εφαρμόστε μια λεπτή στρώση αντικουνουπικής κρέμας ή λοσιόν.

Τι να κάνετε όταν σας τσιμπάει ένα ΚΟΥΝΟΥΠΙ

Μόλις τσιμπήσει ένα κουνούπι, η πληγείσα περιοχή πρήζεται, γίνεται κόκκινη και αρχίζει να δημιουργεί φαγούρα. Το πιθανότερο είναι ότι ο ερεθισμός στην περιοχή θα σας αναγκάσει να ξύνεστε επίμονα και να χαράξετε το δέρμα σας. Αυτό με τη σειρά του έχει ως αποτέλεσμα την εναπόθεση βρωμιάς στην περιοχή, η οποία τελικά προκαλεί βακτηριακή μόλυνση. Έτσι, πριν η κατάσταση ξεφύγει, λάβετε προληπτικά μέτρα και μην αφήσετε ένα μικρό τσίμπημα κουνουπιού να γίνει αιτία της κακής υγείας σας. Την επόμενη φορά που θα σας τσιμπήσει ένα κουνούπι, δείτε τι πρέπει να κάνετε:

 1. Καθαρίστε την πληγείσα περιοχή με οινόπνευμα. Το αλκοόλ έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και το τρίψιμο απαλά στην πληγείσα περιοχή με τη βοήθεια βαμβακιού μπορεί να προσφέρει ένα δροσιστικό αποτέλεσμα. Αλλά θυμηθείτε να μην υπερβάλλετε με την εφαρμογή του καθώς μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα και ερεθισμό στο δέρμα.
 2. Εφαρμόστε μέλι. Εμπλουτισμένο με αντιβακτηριδιακές, αντιμυκητιακές και αντισηπτικές ιδιότητες και ως υψηλή πηγή αντιοξειδωτικών, το μέλι βοηθά στην επούλωση των πληγών. Η εφαρμογή του θα βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής στην πληγείσα περιοχή και θα αποτρέψει την περαιτέρω εξάπλωση.
 3. Βάλτε βρασμένο βασιλικό στο ερεθισμένο δέρμα:
  Ο βασιλικός έχει ενώσεις που βοηθούν να απαλλαγούμε από τον κνησμό ή οποιοδήποτε άλλο είδος ερεθισμού από το δέρμα. Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας πολτό βασιλικού βράζοντας 2 φλιτζάνια νερό με ½ φλιτζάνι αποξηραμένα φύλλα βασιλικού. Μόλις κρυώσει το νερό εφαρμόστε το στην πληγείσα περιοχή με τη βοήθεια ενός βαμβακιού.
ΚΟΥΝΟΥΠΙ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙ – FAQ

Τα περισσότερα είδη έχουν εύρος πτήσης 1,5 – 3 χιλιόμετρα. Τα είδη κουνουπιών που προτιμούν να αναπαράγονται γύρω από το σπίτι, όπως το ασιατικό κουνούπι τίγρης, έχουν περιορισμένο εύρος πτήσης περίπου 100 μέτρα.

Δεν υπάρχει όριο στον αριθμό των τσιμπημάτων κουνουπιών που μπορεί να προκαλέσει ένα από αυτά. Ένα θηλυκό κουνούπι θα συνεχίσει να δαγκώνει και να τρέφεται με αίμα μέχρι να χορτάσει. Αφού καταναλώσει αρκετό αίμα, το θηλυκό κουνούπι θα ξεκουραστεί για μερικές ημέρες (συνήθως μεταξύ 2-3 ημέρες) πριν γεννήσει τα αυγά του.

Τα κουνούπια μισούν τη μυρωδιά της λεβάντας, της σιτρονέλλας, του γαρίφαλου, της μέντας, του βασιλικού, του κέδρου, του ευκαλύπτου, της μέντας, του λεμονόχορτου και του δεντρολίβανου. Μισούν επίσης τον καπνό.

Τα κουνούπια τείνουν να είναι αδύναμα ιπτάμενα και το δυνατό αεράκι από έναν ανεμιστήρα μπορεί να τα εμποδίσει να προσγειωθούν πάνω σας, αν και πιθανόν να χρειαστείτε μια ισχυρή ταχύτητα ανεμιστήρα για να είναι πραγματικά αποτελεσματικό.

Πώς τσιμπάνε τα κουνούπια

ΚΟΥΝΟΥΠΙ – ΤΣΙΜΠΗΜΑ

Αν και τα τσιμπήματα κουνουπιών μπορεί να φαίνονται φυσιολογικά, οι συνέπειές τους μπορεί να οδηγήσουν σε ασθένεια εάν αγνοηθούν. Διαφορετικά είδη κουνουπιών μεταδίδουν θανατηφόρες ασθένειες και για να προστατευτούμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντικουνουπικά προϊόντα.

Δομή κουνουπιού

 1. Κεφάλι. Το κεφάλι είναι το πρώτο από όλα τα μέρη του υπόλοιπου σώματος που χρησιμοποιεί το κουνούπι για να τσιμπήσει και να ρουφήξει το αίμα. Αποτελείται από μάτια, κεραίες για την ανίχνευση χημικών ουσιών από το ανθρώπινο σώμα και τα μέρη του στόματος που παίζουν σημαντικό ρόλο στο τσίμπημα του κουνουπιού και στην κατανάλωση τροφής του.
 2. Θώρακας. Αυτό είναι το μέρος στο οποίο συνδέονται τα φτερά και τα πόδια των κουνουπιών. Περιέχει επίσης την καρδιά και τους μύες του κουνουπιού.
 3. Κοιλιά. Όπως σε κάθε άλλο ον, η κοιλιά χρησιμοποιείται για την αποθήκευση της τροφής, αποτελείται από τα πεπτικά όργανα και τα όργανα που χρησιμοποιούνται για την απέκκριση.

Πώς τσιμπάνε τα κουνούπια;

Τα θηλυκά κουνούπια έλκονται από πολλά πράγματα όπως η θερμότητα, η οσμή του σώματος, το φως και το διοξείδιο του άνθρακα που εκπέμπει το σώμα σας λόγω της εφίδρωσης μεταξύ άλλων παραγόντων. Προσγειώνονται στο δέρμα σας, το δαγκώνουν χρησιμοποιώντας το στόμα τους, γνωστό και ως προβοσκίδα, απορροφούν το αίμα σας και αφήνουν πίσω το σάλιο τους μέσα στο δέρμα σας που περιέχει πρωτεΐνη. Η πρωτεΐνη που αφήνεται πίσω από το σάλιο προκαλεί μια ανοσολογική απόκριση από το σώμα που σας προκαλεί φαγούρα. Ο επαναλαμβανόμενος κνησμός στην πληγείσα περιοχή οδηγεί σε φλεγμονή και οίδημα. Υπάρχουν διάφορα είδη ασθενειών που μπορεί να προκαλέσει ένα τσίμπημα κουνουπιού, οι πιο κοινές μεταξύ αυτών είναι ο δάγκειος πυρετός, η τσικουνγκούνια και η ελονοσία.

Τι τραβάει τα κουνούπια:

Τα κουνούπια έλκονται συνήθως από τη μυρωδιά του διοξειδίου του άνθρακα που εκπνέει το σώμα σας. Χρησιμοποιούν τους αισθητήριους αδένες τους για να ανιχνεύσουν τη θερμότητα του σώματος και να ρουφήξουν το αίμα από το σώμα σας. Έχουν επίσης ανιχνευτές οσμής που τους διευκολύνει να πιπιλίζουν αίμα. Τα κουνούπια μπορούν ακόμη και να ξεχωρίσουν τους διαφορετικούς τύπους εφίδρωσης.

Προφυλάξεις από τσιμπήματα κουνουπιών

ΚΟΥΝΟΥΠΙ – ΤΣΙΜΠΗΜΑ

Ο καλύτερος τρόπος για να μείνετε προστατευμένοι από τα τσιμπήματα κουνουπιών είναι να ελέγξετε την εξάπλωσή τους και να παραμείνετε προστατευμένοι από αυτά χρησιμοποιώντας διαφορετικές μεθόδους. Μερικές από αυτές είναι:

Χρησιμοποιήστε απωθητικά κουνουπιών

Το αντικουνουπικό είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να απαλλαγείτε από τα κουνούπια. Μια αντικουνουπική κρέμα, είναι εξαιρετικά αποτελεσματική στο να κρατά μακριά τα κουνούπια. Υπάρχουν αρκετές στο εμπόριο και μπορείτε να αναζητήσετε και οικολογικές κρέμες. Να μην ξεχνάτε να ανανεώνετε την κρέμα κάθε 8 ώρες περίπου. Προστατευτικά ρούχα όπως ολομάνικα πουκάμισα, μπλουζάκια και παντελόνια μπορούν να σας προστατεύσουν από το τσίμπημα των κουνουπιών. Φορέστε επίσης ανοιχτόχρωμα ρούχα καθώς τα κουνούπια έλκονται από σκούρες αποχρώσεις.

Εξάλειψη του στάσιμου νερού

Το στάσιμο ή ακίνητο νερό είναι συνήθως το μέρος όπου τα θηλυκά κουνούπια γεννούν τα αυγά τους. Ως εκ τούτου, είναι πολύ σημαντικό να απαλλαγείτε από το νερό που μαζεύεται, καθώς μπορεί να είναι τόπος αναπαραγωγής για τα κουνούπια. Διατηρείτε πάντα τις αποχετεύσεις καθαρές και στεγνές και την περιοχή γύρω από το σπίτι καθαρή.

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ

Πραγματοποιούμε ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ και ΜΥΟΚΤΟΝΙΕΣ σε όλους τους χώρους, για όλα τα έντομα και τα παράσιτα.