ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΚΟΡΙΩΝ

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΚΟΡΙΩΝ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤHN ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΚΟΡΙΩΝ

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ - ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΚΟΡΙΩΝ

Ο εντοπισμός και η ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΚΟΡΙΩΝ μπορεί να είναι μία δύσκολη υπόθεση. Η «ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ» είναι η ειδική εταιρεία στον έλεγχο και στην αντιμετώπιση κοριών και είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να αφαιρέσετε οριστικά αυτά τα παράσιτα ώστε να απαλλαγείτε πλήρως από τα τσιμπήματά τους.

Οι κοριοί είναι μικρά, καστανοκόκκινα έντομα που τρέφονται με το αίμα ανθρώπων και ζώων. Έχουν συνήθως το μέγεθος ενός σπόρου μήλου και έχουν επίπεδα σώματα σε σχήμα οβάλ που τους επιτρέπουν να κρύβονται σε ρωγμές και σχισμές μέσα και γύρω από τα κρεβάτια, τα έπιπλα και τους τοίχους.

Οι κοριοί μπορούν να προκαλέσουν διάφορα προβλήματα, όπως δερματικά εξανθήματα, αλλεργικές αντιδράσεις, ακόμη και ψυχολογικές επιπτώσεις που προκαλούν άγχος και άγρυπνες νύχτες που μπορεί να οδηγήσουν σε διάφορα άλλα προβλήματα.

Είναι γνωστοί για την ικανότητά τους να αναπαράγονται, που σημαίνει ότι οι προσβολές μπορούν γρήγορα να εξελιχθούν σε προσβολές πολύ μεγαλύτερης κλίμακας. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να ενεργήσετε γρήγορα για να απαλλαγείτε από τους κοριούς το συντομότερο δυνατό. Στην «ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ», προσφέρουμε αποτελεσματικές μεθόδους για την ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΚΟΡΙΩΝ που θα τους εξαλείψουν γρήγορα από το σπίτι ή την επιχείρησή σας, ώστε να επιστρέψετε στην κανονικότητα.

Εκπαιδευμένοι επαγγελματίες για την ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΚΟΡΙΩΝ

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΚΟΡΙΩΝ – ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Η ομάδα των εκπαιδευμένων επαγγελματιών μας χρησιμοποιεί τις πιο πρόσφατες τεχνικές και εξοπλισμό για να διασφαλίσει ότι η καταπολέμηση κοριών διενεργείται αποτελεσματικά και διακριτικά. Μην αφήσετε τους κοριούς να χαλάσουν την ηρεμία σας, επικοινωνήστε μαζί μας, για έρευνα και κάντε το πρώτο βήμα προς ένα σπίτι ή μία επιχείρηση απαλλαγμένη από κοριούς.

Ποια είναι τα σημάδια της προσβολής από κοριούς;

Αναγνώριση κοριών ή η ανίχνευση της παρουσίας τους μπορεί να είναι δύσκολη, καθώς τείνουν να κρύβονται σε μικρές ρωγμές και σχισμές κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά υπάρχουν μερικά ενδεικτικά σημάδια που πρέπει να προσέχετε όταν ψάχνετε για κοριούς. Ανεξάρτητα από το πόσο άνετα είναι το κρεβάτι, ο καναπές ή τα μαξιλάρια σας, οι κοριοί το χρησιμοποιούν ως το αγαπημένο τους κρησφύγετο στο σπίτι σας, στα ξενοδοχεία, στη δουλειά και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Αν παρατηρήσετε τα εξής είναι ώρα για θεραπεία κοριών:

 • Μια ασυνήθιστη δυσάρεστη μυρωδιά – αυτή αποβάλλεται από τους αρωματικούς αδένες των ζωυφίων.
 • Σκούρα ή σκουριασμένα σημεία στα στοιχεία του κρεβατιού και στους τοίχους – αυτά είναι συνήθως τα περιττώματά τους.
 • Λεκέδες αίματος στα στοιχεία του κρεβατιού.
 • Κοχύλια αυγών και δέρματα σε κεφαλάρια, ελατήρια, σκελετό κρεβατιού και στρώματα.
 • Σημάδια δαγκώματος στο δέρμα σας.
ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΚΟΡΙΩΝ - Σημάδια από τσιμπήματα ψύλλων και κοριών
Σημάδια από τσιμπήματα ψύλλων και κοριών

Κίνδυνοι από τους κοριούς για την επιχείρηση ή τον οργανισμό σας

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΚΟΡΙΩΝ – ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ

Οι κοριοί μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό κίνδυνο για τις επιχειρήσεις, ιδιαίτερα εκείνες του κλάδου της φιλοξενίας, όπως ξενοδοχεία, ξενώνες, γηροκομεία, φοιτητικά καταλύματα και ενοικιαζόμενα μέσω Airbnb. Οι κίνδυνοι που σχετίζονται με τους κοριούς περιλαμβάνουν:

 • Αρνητικές επιπτώσεις στη φήμη: Οι κοριοί συνδέονται συχνά με ακάθαρτο ή ανθυγιεινό περιβάλλον. Εάν μια επιχείρηση γίνει γνωστή ότι έχει κοριούς, μπορεί να βλάψει τη φήμη της και να οδηγήσει σε απώλεια πελατών.
 • Οικονομικές απώλειες: Εάν εντοπιστούν κοριοί στους χώρους μιας επιχείρησης, μπορεί να χρειαστεί να κλείσουν προσωρινά για να αντιμετωπίσουν την προσβολή, με αποτέλεσμα να χαθούν έσοδα. Επιπλέον, εάν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, οι προσβολές από κοριούς μπορούν να εξαπλωθούν σε όλες τις κατοικίες για να δημιουργήσουν προσβολές μεγάλης κλίμακας, οι οποίες μπορεί να είναι δαπανηρές για τη θεραπεία.
 • Νομική ευθύνη: Οι επιχειρήσεις είναι υπεύθυνες για τη διασφάλιση ότι τα δωμάτια είναι χωρίς κοριούς. Εάν διαπιστωθεί ότι μια επιχείρηση είναι η πηγή μόλυνσης από κοριούς, μπορεί να θεωρηθεί νομικά υπεύθυνη για τυχόν ζημιές ή απώλειες που προκλήθηκαν από τα επηρεαζόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των επισκεπτών, των εργαζομένων ή των γειτονικών επιχειρήσεων.
 • Ρίσκα υγείας: Ενώ οι κοριοί δε μεταδίδουν ασθένειες, τα τσιμπήματα τους μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις, ερεθισμό του δέρματος και δευτερογενείς λοιμώξεις, οι οποίες μπορεί να είναι άβολες και δυσάρεστες. Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει ταλαιπωρία για όσους επηρεάζονται, ενδεχομένως να πρέπει να αναζητήσουν ιατρική συμβουλή και θεραπεία.

Συνολικά, οι κοριοί μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τα αποτελέσματα, τη φήμη και τις νομικές υποχρεώσεις μιας επιχείρησης. Οι επιχειρήσεις πρέπει να λάβουν προληπτικά μέτρα για την πρόληψη των προσβολών και να τις αντιμετωπίσουν έγκαιρα εάν εμφανιστούν.

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΚΟΡΙΩΝ - ΣΤΡΩΜΑ

Προβλήματα που μπορούν να προκαλέσουν οι κοριοί στο σπίτι σας

Οι κοριοί μπορούν να προκαλέσουν διάφορα προβλήματα στο σπίτι σας:

 • Δαγκώματα: Τα δαγκώματα μπορεί να προκαλέσουν δυσφορία και φαγούρα, τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μολύνσεις του δέρματος εάν γρατσουνιστούν υπερβολικά.
 • Άγχος και στρες: Μπορούν να προκαλέσουν άγχος, οδηγώντας σε αϋπνία, καθώς οι άνθρωποι αγχώνονται μήπως δαγκωθούν ενώ κοιμούνται.
 • Αμηχανία: Συχνά συνδέονται με ακάθαρτες ή ανθυγιεινές συνθήκες, οι οποίες μπορεί να καθυστερήσουν τους ανθρώπους να αναζητήσουν βοήθεια έγκαιρα. Αλλά είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι κοριοί μπορούν να βρεθούν τόσο σε καθαρά όσο και σε βρώμικα περιβάλλοντα, καθώς έλκονται από τη ζεστασιά και το διοξείδιο του άνθρακα που εκπέμπει ο άνθρωπος με την εκπνοή.
 • Μέγεθος και κλίμακα προσβολής: Αν αφεθεί χωρίς αντιμετώπιση, μια προσβολή μπορεί να αναπτυχθεί γρήγορα, προσβάλλοντας πολλούς χώρους στο σπίτι σας, συμπεριλαμβανομένων των επίπλων, των χαλιών και των κουρτινών.
 • Καταστροφή ιδιοκτησίας: Σε ορισμένες περιπτώσεις οι προσβολές μπορεί να οδηγήσουν σε υλικές ζημιές. Οι άνθρωποι μπορεί να προσπαθήσουν να απορρίψουν μολυσμένα και κατεστραμμένα αντικείμενα, όπως στρώματα, καναπέδες ή άλλα έπιπλα.
 • Δικαστικά έξοδα: Τα προβλήματα θα συνεπάγονται κόστος αντιμετώπισης και πιθανό κόστος για την αντικατάσταση οποιασδήποτε μολυσμένης ιδιοκτησίας.

Συνολικά, οι κοριοί μπορεί να είναι μια σημαντική ενόχληση και μπορεί να προκαλέσουν σωματική και συναισθηματική δυσφορία, καθιστώντας απαραίτητη την έγκαιρη αντιμετώπιση τυχόν προσβολών.

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΚΟΡΙΩΝ με εμπειρία και αποτελεσματικότητα

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΚΟΡΙΩΝ – ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Στην «ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ», δεσμευόμαστε να παρέχουμε τις υψηλότερης ποιότητας υπηρεσίες αφαίρεσης κοριών για να σας βοηθήσουμε να επιστρέψετε στην κανονικότητα όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να κλείσετε μια έρευνα και να κάνετε το πρώτο βήμα για να απαλλαγείτε από κοριούς από το σπίτι ή την επιχείρησή σας.

Συνιστάται να ζητήσετε αμέσως τη βοήθεια ενός επαγγελματία για την αντιμετώπιση της προσβολής από κοριούς, καθώς η καθυστέρηση της θεραπείας μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω ανάπτυξη και εξάπλωση της μόλυνσης.

Επιτόπια έρευνα για τον εντοπισμό κοριών

Μια επιτόπια έρευνα που θα διεξαχθεί διακριτικά από έναν εκπαιδευμένο επαγγελματία που θα ολοκληρώσει μια οπτική επιθεώρηση διαφόρων χώρων στην ιδιοκτησία σας, συμπεριλαμβανομένου του υπνοδωματίου και του καθιστικού σας, θα μας επιτρέψει να εντοπίσουμε αν υπάρχουν κοριοί αλλά και το μέγεθος προσβολής και την κρυψώνα τους.

Μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα, θα λάβετε μια λεπτομερή αναφορά που θα περιγράφει τυχόν ευρήματα και τις συστάσεις. Η ομάδα μας θα συνεργαστεί μαζί σας για να αναπτύξει ένα προσαρμοσμένο σχέδιο για την ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΚΟΡΙΩΝ που να καλύπτει τις ανάγκες σας και να βοηθά στην εξάλειψη της προσβολής από κοριούς όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και αποτελεσματικά.

Θερμικές μέθοδοι για ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΚΟΡΙΩΝ

Παρέχουμε ειδικές υπηρεσίες θερμικής επεξεργασίας για την εξάλειψη των κοριών. Χρησιμοποιώντας εξειδικευμένο εξοπλισμό για την αύξηση της θερμοκρασίας στην πληγείσα περιοχή, αυτό εξαλείφει με επιτυχία όλα τα στάδια ζωής του κοριού από το αυγό μέχρι τον ενήλικα. Η θερμική επεξεργασία για κοριούς είναι φιλική προς το περιβάλλον καθώς είναι μη τοξική και δε χρησιμοποιεί επιβλαβείς χημικές ουσίες. Η θερμική επεξεργασία είναι μια γρήγορη και αποτελεσματική μέθοδος επίλυσης των προσβολών από κοριούς και επιτρέπει στα επηρεαζόμενα δωμάτια να είναι διαθέσιμα για χρήση σε ώρες και όχι ημέρες.

Πληροφορίες για τους κοριούς

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΚΟΡΙΩΝ – ΧΡΗΣΙΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Έχουν μια απίστευτη ικανότητα να εξαπλώνονται χρησιμοποιώντας ανυποψίαστους ανθρώπους και τα υπάρχοντά τους ως μεταφορικά μέσα. Στην πραγματικότητα, μεταφέρονται κυρίως από ανθρώπους και ανθρώπινα αντικείμενα όπως βαλίτσες, αλλά μπορούν επίσης να απλωθούν σε έπιπλα από δεύτερο χέρι όταν μεταφέρονται από το ένα μέρος στο άλλο.

Είναι νυκτόβια έντομα και βρίσκονται συνήθως σε κοντινή απόσταση από κρεβάτια, καθώς τρέφονται με ανθρώπους που κοιμούνται στο κρεβάτι τη νύχτα. Το δάγκωμα είναι ανώδυνο ενώ τρέφονται και το γεύμα αίματος διαρκεί περίπου 10 λεπτά. Μερικοί άνθρωποι θα παρατηρήσουν δαγκώματα στο δέρμα τους, ενώ άλλοι μπορεί να μην παρατηρήσουν κανένα ορατό σημάδι δαγκώματος.

Εντοπίζουν την παρουσία κατάλληλου ξενιστή μέσω της θερμότητας του σώματος και του διοξειδίου του άνθρακα από την εκπνεόμενη αναπνοή. Μόλις χορτάσουν, αποσύρονται στις κρυμμένες ρωγμές και σχισμές τους για μια εβδομάδα περίπου πριν αναζητήσουν ένα επιπλέον γεύμα αίματος, ωστόσο μπορούν να παραμείνουν έως και ένα μήνα χωρίς σίτιση. Αυτό είναι που μπορεί να κάνει δύσκολη την ανίχνευση της παρουσίας κοριών αν τα επίπεδα προσβολής είναι χαμηλά. Διαθέτουμε ειδικά εκπαιδευμένους τεχνικούς με εμπειρία στον εντοπισμό και τον έλεγχο κοριών και μπορούμε να προσφέρουμε γρήγορες και αποτελεσματικές μεθόδους για την ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΚΟΡΙΩΝ οπουδήποτε στην Αθήνα και τα προάστιά της.

Βρίσκονται κυρίως εκεί όπου υπάρχει μεγάλη ροή ανθρώπων όπως ξενοδοχεία και φοιτητικά καταλύματα. Αυτά τα μέρη τείνουν να αναφέρουν επαναλαμβανόμενες προσβολές λόγω πολλών ανθρώπων που έρχονται και φεύγουν και οι κοριοί μπορούν εύκολα να εξαπλωθούν σε όλη την ιδιοκτησία σε αντικείμενα όπως κλινοσκεπάσματα, αποσκευές και άλλα αντικείμενα. Κοριοί μπορούν επίσης να βρεθούν στα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως λεωφορεία, τρένα ή ταξί.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΚΟΡΙΩΝ – FAQ

 • Διατηρείτε καθαρά κλινοσκεπάσματα, καναπέ, μαξιλάρια, χαλιά και τους περιβάλλοντες χώρους.
 • Τρίψτε και σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα το στρώμα του κρεβατιού, τους καναπέδες, τα χαλιά και τους γύρω χώρους για να αφαιρέσετε τους κοριούς.
 • Συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία εξολοθρευτή κοριών. Οι εξολοθρευτές εφαρμόζουν αποτελεσματικές θεραπείες κοριών που κυμαίνονται από χημική έως θερμική επεξεργασία για κοριούς. Αυτό περιλαμβάνει τη χρήση χημικών και μη χημικών θεραπειών που στοχεύουν ειδικά σε κοριούς, ο χειρισμός και η εφαρμογή τους με ιδιαίτερη προσοχή για την πρόληψη της αντοχής στους κοριούς, καθώς και των επιβλαβών επιπτώσεων στην υγεία των ανθρώπων.

Μετά το ταξίδι, ελέγχετε πάντα τις βαλίτσες πριν τις φέρετε σε εσωτερικούς χώρους, ιδιαίτερα εάν έχετε μείνει σε κοινόχρηστους ξενώνες. Μην αφήνετε ποτέ ανοιχτές βαλίτσες στο πάτωμα όταν βρίσκεστε σε διακοπές. Επίσης, να είστε προσεκτικοί με την αγορά μεταχειρισμένων επίπλων – επιθεωρήστε τα παλιά κρεβάτια για να ελέγξετε ότι δεν μεταφέρουν «παράξενους ταξιδιώτες»!

Την ημέρα της απεντόμωσης, μην μετακινείτε στρώματα ή έπιπλα ή αντικείμενα. Αφήστε το στους ειδικούς μας απεντομωτές. Μην εισέρχεστε στην περιοχή απεντόμωσης έως ότου ο τεχνικός σας συμβουλεύσει ότι είναι ασφαλές να το κάνετε. Θα σας δώσουν συμβουλές για το πότε να σκουπίσετε με ηλεκτρική σκούπα ή να χρησιμοποιήσετε ξανά την περιοχή.

Οι κοριοί δεν έλκονται από τη βρωμιά και την ακαταστασία. Τους προσελκύει η ζεστασιά, το αίμα και το διοξείδιο του άνθρακα από την εκπνοή μας. Ωστόσο, η ακαταστασία προσφέρει περισσότερα σημεία απόκρυψης.

Μπορούν να προέρχονται από άλλα μολυσμένα σημεία του κτιρίου ή από μεταχειρισμένα έπιπλα. Μπορούν να μεταφερθούν μέσα σε αποσκευές, τσαντάκια, σακίδια πλάτης ή άλλα αντικείμενα τοποθετημένα σε μαλακές ή επενδυμένες επιφάνειες. Ταξιδεύουν μεταξύ δωματίων σε κτίρια πολλαπλών μονάδων, όπως συγκροτήματα διαμερισμάτων και ξενοδοχεία.

Οι κοριοί συνήθως δεν κρύβονται στο σώμα. Προτιμούν να τσιμπάνε για τροφή και μετά επιστρέφουν στην κρυψώνα τους μέχρι να πεινάσουν ξανά. Σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να κρύβονται στα ρούχα ή στις σόλες των παπουτσιών.

Η σύντομη απάντηση είναι: «Όχι, οι κοριοί δε φεύγουν έτσι απλά». Αλλά, φυσικά, είναι πιθανό μερικές φορές να φύγουν εάν δε λαμβάνουν πλέον τα γεύματα αίματος που χρειάζονται. Αυτό βέβαια μπορεί να πάρει πολύ χρόνο και δεν έχετε την πολυτέλεια να αφήσετε τον εαυτό σας στο μεταξύ εκτεθειμένο στα τσιμπήματα.

Μετά τη απεντόμωση, πλύνετε όλα τα κλινοσκεπάσματα σε θερμοκρασία τουλάχιστον 60°C. Μετά το ταξίδι, ελέγχετε πάντα τις βαλίτσες πριν τις φέρετε σε εσωτερικούς χώρους, ιδιαίτερα εάν έχετε μείνει σε κοινόχρηστους ξενώνες. Επίσης, να είστε προσεκτικοί με την αγορά μεταχειρισμένων επίπλων – επιθεωρήστε τα παλιά κρεβάτια για να ελέγξετε ότι δεν μεταφέρουν ταξιδιώτες!