ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΨΥΛΛΩΝ

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΨΥΛΛΩΝ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤHN ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΨΥΛΛΩΝ

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΨΥΛΛΩΝ. Οι ψύλλοι συνήθως μεταφέρονται από κατοικίδια ζώα ή με τα ρούχα και τα υποδήματα ανθρώπων που έχουν έρθει σε επαφή με περιττώματα, επίσης από γλάστρες, κήπους, κτηνοτροφικές μονάδες κ.α. Ακόμα μπορεί να βρίσκονται σε υπόγεια σπιτιών, σε λεβητοστάσια με προβλήματα εισβολής ποντικών ή γάτας που έχει γεννήσει πρόσφατα στην περιοχή. Οι ψύλλοι μέσα στο σπίτι εντοπίζονται συνήθως στις ξύλινες σανίδες των κρεβατιών, στα ανοίγματα του σοβατεπί ή στα ξύλινα πατώματα, σε καναπέδες και καρέκλες, στο χώμα του κήπου ή στις γλάστρες της βεράντες, στο τρίχωμα των οικόσιτων ζώων. Δεν είναι εύκολα ορατοί, κυρίως πηδούν παρά πετούν και έχουν μαύρο χρώμα. Όταν οι άνθρωποι τους βλέπουν τότε έχει αρχίσει και το πρόβλημα της εισβολής τους στο χώρο σας.

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΨΥΛΛΩΝ

1. ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ

Στο τηλεφωνικό μας κέντρο ένας ειδικός στις απολυμάνσεις για κατσαρίδες θα είναι διαθέσιμος να ακούσει το πρόβλημά σας, ημέρα και νύκτα, Κυριακές και αργίες.

2. ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ

Θα συζητήσουμε το πρόβλημα των παρασίτων, θα οργανώσουμε μία έρευνα εάν είναι απαραίτητο και θα παράσχουμε τις απαραίτητες συμβουλές και οδηγίες.

3. ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ

Προγραμματισμός ραντεβού την ημέρα και ώρα που σας βολεύει. Η εφαρμογή απεντόμωσης είναι ασφαλής για εσάς, τα παιδιά σας και τα κατοικίδια ζώα σας.

4. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Θα είμαστε κοντά σας και μετά το τέλος των εργασιών με σαφείς απαντήσεις στις απορίες σας αλλά και τους τρόπους πρόληψης μελλοντικής εισβολής παρασίτων.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤHN ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΨΥΛΛΩΝ – FAQ

Οι ψύλλοι είναι συνήθως χρώμα καφέ, μαύρο ή κοκκινωπό. Εάν εντοπίσετε κάτι χρωματιστό και το βλέπετε να κινείται, τότε είναι ψύλλος. Αυτά τα παράσιτα έχουν μήκος μικρότερο 3 χιλιοστά, με 6 μακριά πόδια που τους επιτρέπουν να πηδούν σε μεγάλες αποστάσεις. Ακόμα κι αν εντοπίσετε μόνο 1 ή 2 ψύλλους, δεν πρέπει να υποτιμήσετε το πρόβλημα.

 • Κόκκινες κηλίδες με απλωμένη κοκκινωπή απόχρωση γύρω από το τσίμπημα.
 • Κνησμό (φαγούρα).
 • Κνίδωση.
 • Εξάνθημα.
 • Πρήξιμο γύρω από το δάγκωμα.

Οι ΨΥΛΛΟΙ αναπαράγονται και αναπτύσσονται σε φωλιές, κρεβάτια και οπουδήποτε ξαπλώνουν τα ζώα. Οι ενήλικες ψύλλοι ζουν στο ζώο σε όλα τα στάδια (αυγά, προνύμφες, νύμφες, κουκούλια) που συνήθως διασκορπίζονται σε όλο το περιβάλλον. Τα σκυλιά μαζεύουν ψύλλους απευθείας από άλλα ζώα ή από περιοχές όπου βρίσκονται ήδη μολυσμένα ζώα. Εάν φέρουν σπίτι ακόμη και έναν ενήλικα ψύλλο, μπορεί να δημιουργηθεί γρήγορα μεγάλο πρόβλημα.

Αν δεν μπορούν να τραφούν με αίμα, οι ψύλλοι πεθαίνουν καθώς χρειάζονται αίμα για να παράγουν αυγά. Αν και είναι πιθανό να τσιμπούν συχνά μέχρι να συμβεί αυτό, δεν είναι και τόσο ευχάριστο να περιμένουμε μέχρι να πεθάνουν μόνοι τους. Η διάρκεια της ζωής τους είναι κανονικά 2-3 μήνες αλλά υπό ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας μπορεί να ζήσουν έως 18 μήνες.

Η υπηρεσία μας για την ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΨΥΛΛΩΝ

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΨΥΛΛΩΝ – ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Έρευνα

Το εξουσιοδοτημένο μας συνεργείο απεντομώσεων θα έρθει στο χώρο σας και θα κάνει προσεκτική διάγνωση για το τους ψύλλους και το μέγεθος της προσβολής. Κατόπιν θα καθορίσει την καλύτερη μέθοδο εξολόθρευσης.

Απεντόμωση

Θα ψεκάσει τις περιοχές που έχουν πληγεί με το κατάλληλο εντομοκτόνο, εξαλείφοντας αποτελεσματικά τους ψύλλους. Το εντομοκτόνο, με την υπολειμματική του δράση θα παραμείνει ενεργό για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Επανέλεγχος

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία της απεντόμωσης, το συνεργείο θα επιστρέψει μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα αναλόγως της εκάστοτε περίπτωσης, για να ελέγξει ξανά το χώρο σας. Φυσικά, πάντα κατόπιν συμφωνίας μαζί σας.

Πρόληψη

Οι επαγγελματίες του εξουσιοδοτημένου συνεργείου απεντομώσεων θα σας δώσουν χρήσιμες συμβουλές για να αποφύγετε μελλοντική προσβολή από ψύλλους και θα σας δοθεί πιστοποίηση για την εργασία που έχει γίνει στο χώρο σας.

Πώς να απαλλαγείτε από τους ψύλλους στο σπίτι

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΨΥΛΛΩΝ – ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΤΕ

Η εισβολή ψύλλων στο σπίτι ή στον κήπο σας είναι μια δυσάρεστη κατάσταση. Δείτε πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από τους ψύλλους όταν εισβάλλουν στο χώρο σας.

 • Η κύρια σύσταση για την καταπολέμηση των ψύλλων και κάθε άλλου είδους εντόμου στο σπίτι είναι η καθαριότητα. Διατηρώντας το σπίτι τακτοποιημένο και καθαρό, μειώνετε τις πιθανές κρυψώνες αυτών των παρασίτων και εμποδίζετε την εμφάνισή τους.
 • Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει επίσης να δοθεί στην επισκευή και κάλυψη κάθε είδους ρωγμών που μπορεί να υπάρχουν στους τοίχους του σπιτιού, στα πατώματα και στα κουφώματα των πορτών και των παραθύρων. Αυτές οι μικρές τρύπες είναι το ιδανικό μέρος για να εγκατασταθούν οι ψύλλοι.
 • Εάν έχετε ζώα στο σπίτι, θα πρέπει να τα διατηρείτε καθαρά και αποπαρασιτωμένα για να αποτρέπουν τους ψύλλους, καθώς καθαρά πρέπει να είναι και τα μέρη όπου κοιμούνται τα κατοικίδιά σας. Με αυτόν τον τρόπο θα αποτρέψετε την εμφάνιση ψύλλων, τσιμπουριών και άλλων παρασίτων που εισβάλλουν στα οικόσιτα ζώα.
 • Όταν καθαρίζετε στο σπίτι, συνιστούμε να σκουπίζετε με ηλεκτρική σκούπα τις μολυσμένες περιοχές ή τις περιοχές που πιστεύετε ότι μπορεί να έχουν ψύλλους και στη συνέχεια να πετάτε τη σακούλα της ηλεκτρικής σκούπας. Για να καθαρίσετε τα κλινοσκεπάσματα και τα προσωπικά ρούχα, θα πρέπει να τα πλένετε στην υψηλότερη θερμοκρασία στο πλυντήριο για να σκοτωθούν οι ψύλλοι.
 • Αν ενώ έχετε κάνει όλα τα ανωτέρω και έχετε απολυμάνει καλά το σπίτι σας με οικιακά εντομοκτόνα αλλά εξακολουθείτε να έχετε ψύλλους, ή αν πιστεύετε ότι η προσβολή από αυτούς είναι μεγάλη, τότε καλέστε μας άμεσα.
 • Η εταιρεία μας πραγματοποιεί απεντομώσεις για την εξάλειψη ψύλλων, τσιμπουριών αλλά και κάθε είδους παράσιτο με πιστοποιημένα και εγκεκριμένα προϊόντα. Τα αποτελέσματα είναι άριστα και διαρκούν στο χρόνο, επιπλέον, η εταιρεία μας διενεργεί περιοδικό έλεγχο για την αποφυγή μελλοντικών προσβολών.

Επαγγελματική απεντόμωση για σίγουρα αποτελέσματα

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΨΥΛΛΩΝ – ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Στην εταιρεία μας παρέχουμε αποτελεσματικές και ασφαλείς εφαρμογές για την καταπολέμηση της μόλυνσης από ψύλλους. Η εταιρεία μας διενεργεί ενδελεχή έλεγχο για τον εντοπισμό των περιοχών όπου ζουν οι ψύλλοι, τα ανώριμα στάδια του πληθυσμού αυτών των παρασίτων, τα οποία συνήθως γίνονται αντιληπτά αφού το πρόβλημα της ύπαρξής τους αποκτήσει μεγάλες διαστάσεις. Όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο δύσκολο γίνεται να τα αντιμετωπίσετε. Επιπλέον, όποια και αν είναι η φυσική προσέγγιση καταπολέμησης των ψύλλων που μπορεί να ακολουθήσετε, το πρόβλημα σπάνια θα εξαλειφθεί πλήρως και θα χρειαστείτε πολύ χρόνο. Μη χάνετε λοιπόν χρόνο. Επικοινωνήστε με τους επαγγελματίες της εταιρείας μας και το εξειδικευμένο προσωπικό μας θα εξαλείψει πλήρως τους ψύλλους σε σύντομο χρονικό διάστημα με επιτυχία.

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΨΥΛΛΩΝ

Γενικά χαρακτηριστικά ψύλλων

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΨΥΛΛΩΝ – ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Οι ψύλλοι είναι μικρά παράσιτα, όμως παρά το μικρό τους μέγεθος είναι ενοχλητικοί και μπορούν να γίνουν επικίνδυνοι για την υγεία των ανθρώπων και των οικόσιτων ζώων καθώς μπορούν να μεταδώσουν σοβαρές ασθένειες όπως η πανώλη ή ο τυφοειδής πυρετός, ενώ ορισμένα είδη λειτουργούν ως διαβιβαστές παθογόνων μικροοργανισμών στο αίμα.

Χαρακτηριστικά, μορφολογία, ικανότητες

Πρόκειται για εξωτερικά παράσιτα, που έχουν μέγεθος από 1,5 έως 3,3 mm, είναι άπτερα και πολύ ευκίνητα και τρέφονται με το αίμα θηλαστικών και πτηνών και διακρίνονται από τη σκληρότητα του σώματός τους, που τους επιτρέπει να αντέχουν σε πιέσεις, όπως το ξύσιμο.

Έχουν σκούρο δυσδιάκριτο χρώμα και μπορούν να πηδήξουν έως και 200 ​​φορές το μήκος τους και ο πληθυσμός τους αυξάνεται 6 εβδομάδες μετά την άνοδο της θερμοκρασίας από χειμώνα σε άνοιξη – καλοκαίρι. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι μπορεί να υπάρχουν ψύλλοι στο χώρο σας χωρίς να το γνωρίζετε, γι’ αυτό η εφαρμογή προληπτικών μέτρων είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Η ταυτόχρονη προστασία για το σπίτι, την αυλή και το κατοικίδιο σας είναι απαραίτητη για την πρόληψη της επανεμφάνισης των ψύλλων.

Η ενήλικη φάση των ψύλλων ξεκινάει όταν γίνονται ορατοί και αρχίζουν να τσιμπάνε. Περνούν τον περισσότερο χρόνο τους στο ζώο π.χ. στη γάτα ή τον σκύλο που έχουν εισβάλλει και γεννούν τα αυγά τους σε αυτό. Μπορούν να γεννήσουν έως και 50 αυγά την ημέρα.

Ωστόσο, τα αυγά των ψύλλων πέφτουν εύκολα από το ζώο και φυσικά απλώνονται σε χαλιά, μαξιλάρια, κάτω από έπιπλα και οπουδήποτε περνάει το χρόνο του το κατοικίδιο. Εδώ έγκειται το κύριο πρόβλημα της προσβολής από ψύλλους, γιατί ακόμα κι αν αφαιρέσετε τους ψύλλους που βλέπετε από τον σκύλο ή τη γάτα σας, μπορεί να υπάρχουν αυγά αυτών των παρασίτων στο σπίτι σας.

Μόλις εκκολαφθούν αυτά τα αυγά, οι προνύμφες αναπτύσσονται, κρύβονται στις ίνες του χαλιού, στις πολυθρόνες ή στα έπιπλα αναζητώντας καταφύγιο μέχρι να γίνουν νύμφες πριν ωριμάσουν.

Η προνύμφη ανθίζει μέσα σε ένα μεταξένιο κουκούλι που είναι πολύ ανθεκτικό. Αυτός είναι ο λόγος που, ακόμα κι αν έχετε θεραπεύσει τα κατοικίδια ζώα σας κατά των παρασίτων, οι ενήλικοι ψύλλοι μπορούν να εμφανιστούν στο σπίτι.

Κύκλος ζωής των ψύλλων

Χαρακτηριστικό στοιχείο αυτών των εντόμων είναι ότι μπορούν να ζήσουν στον ξενιστή (που είναι η κύρια πηγή τροφής τους) έως και 100 ημέρες, ενώ τα κουκούλια, οι προνύμφες και τα αυγά τους είναι εξαιρετικά κρυμμένα από τη φύση. Ο βιολογικός κύκλος των ψύλλων μπορεί να διαρκέσει έως και 2 χρόνια και τα αυγά και οι νύμφες μπορούν να παραμείνουν σε λανθάνουσα κατάσταση για πολλούς μήνες, για να ενεργοποιηθούν μόλις υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες.