ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΜΥΡΜΗΓΚΙΩΝ

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΜΥΡΜΗΓΚΙΩΝ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤHN ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΜΥΡΜΗΓΚΙΩΝ

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΜΥΡΜΗΓΚΙΩΝ. Οι τεχνικοί μας είναι άρτια εκπαιδευμένοι και γνωρίζουν τους διαφόρους τύπους μυρμηγκιών. Έτσι μπορούν να προσφέρουν την πιο σωστή και αποτελεσματική λύση για την εξόντωση των μυρμηγκιών. Θα απομακρύνουν την εισβολή των μυρμηγκιών εντός και εκτός του σπιτιού σας ή της επιχείρησής σας. Όλες οι απεντομώσεις που εφαρμόζουμε είναι ασφαλείς για τους ανθρώπους και τα κατοικίδια ζώα.

1. ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ

Στο τηλεφωνικό μας κέντρο ένας ειδικός στις απολυμάνσεις για κατσαρίδες θα είναι διαθέσιμος να ακούσει το πρόβλημά σας, ημέρα και νύκτα, Κυριακές και αργίες.

2. ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ

Θα συζητήσουμε το πρόβλημα των παρασίτων, θα οργανώσουμε μία έρευνα εάν είναι απαραίτητο και θα παράσχουμε τις απαραίτητες συμβουλές και οδηγίες.

3. ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ

Προγραμματισμός ραντεβού την ημέρα και ώρα που σας βολεύει. Η εφαρμογή απεντόμωσης είναι ασφαλής για εσάς, τα παιδιά σας και τα κατοικίδια ζώα σας.

4. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Θα είμαστε κοντά σας και μετά το τέλος των εργασιών με σαφείς απαντήσεις στις απορίες σας αλλά και τους τρόπους πρόληψης μελλοντικής εισβολής παρασίτων.

Χρήσιμες πληροφορίες για τα μυρμήγκια

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΜΥΡΜΗΓΚΙΩΝ – ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ

Θεωρητικά τα μυρμήγκια δε μεταφέρουν ασθένειες, όμως μεταφέρουν ουσίες από το εξωτερικό περιβάλλον, οι οποίες είναι ανθυγιεινές και μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες. Σίγουρα λοιπόν, δε θα χαρείτε αν τα εντοπίσετε πάνω στο τραπέζι της κουζίνας ή σε χώρους που αποθηκεύετε τρόφιμα.

 • Προκειμένου να βρουν τροφή τα μυρμήγκια μπορούν να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις ψάχνοντας και αφήνουν ίχνη για να μπορούν και άλλα μυρμήγκια να βρουν την ίδια πηγή τροφής εύκολα.
 • Αν δείτε μια μικρή ομάδα μυρμηγκιών στο δάπεδο του σπιτιού σας τότε ψάχνουν για τροφή. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι η βασίλισσα προσπαθεί να δημιουργήσει αποικία στο σπίτι σας και αυτή η μικρή ομάδα είναι ένα δείγμα της μεγαλύτερης εισβολής που μπορεί να δημιουργηθεί.
 • Αν δείτε αρκετά μυρμήγκια ζωντανά τότε μάλλον έχετε εισβολή. Μπορεί να τα δείτε στην κουζίνα σας, ή στα ντουλάπια της κουζίνας σας. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να δράσετε άμεσα.
 • Μπορεί να έχουν κάνει μονοπάτια μέσα και έξω από το σπίτι σας. Κάποια είδη μυρμηγκιών αφήνουν ίχνη φερομόνης στην τροφή που βρίσκουν. Αυτή η ουσία που αφήνουν προσελκύει τα άλλα μυρμήγκια της φωλιάς να βρουν την τροφή.
 • Οι φωλιές τους είναι ένα μικρό βουναλάκι από χώμα, όμως μερικά μυρμήγκια προτιμούν να φτιάξουν την αποικία τους σε τοίχους ή σε άλλα σημεία σκοτεινά που δεν είναι εύκολο να εντοπιστούν.
 • Τα μυρμήγκια είναι έντομα που ανήκουν στην τάξη Hymenoptera. Είναι συγγενικά έντομα με τις μέλισσες και τις σφήκες..
 • Η κάθε αποικία των μυρμηγκιών μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 500.000 μυρμήγκια και σε περίπτωση που νιώσουν κίνδυνο μπορούν να εγκαταλείψουν με ταχύτητα την αποικία τους.
 • Ο κύκλος ζωής των μυρμηγκιών είναι 7 χρόνια για τα μυρμήγκια εργάτες και 15 χρόνια για τη βασίλισσα.
 • Τα μυρμήγκια συγκεντρώνονται μία φορά το χρόνο και συνήθως τον Αύγουστο. Οι νέες βασίλισσες φεύγουν πετώντας για να φτιάξουν τις δικές τους αποικίες. Έτσι αν έχετε δει ιπτάμενα μυρμήγκια είναι το σμήνος που ταξιδεύει προς αναζήτηση νέας αποικίας.

Η υπηρεσία μας για την ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΜΥΡΜΗΓΚΙΩΝ

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΜΥΡΜΗΓΚΙΩΝ – ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Επιθεώρηση – Διάγνωση

Ο συνεργάτης μας μετά από συνεννόηση μαζί σας θα έρθει για μια δωρεάν διάγνωση του χώρου σας εσωτερικά και εξωτερικά. Ανάλογα με την προσβολή που έχει γίνει, ο έμπειρος τεχνικός μας θα σας προτείνει την ανάλογη διαδικασία απεντόμωσης και θα σας ενημερώσει για το ακριβές κόστος.

Απεντόμωση

Αφού ενημερωθείτε για την διαδικασία και το κόστος, μπορείτε να κανονίσετε την ημέρα και την ώρα του ραντεβού για να την έναρξη απεντόμωσης των μυρμηγκιών. Σε μερικές περιπτώσεις η ώρα καθορίζεται από τον τρόπο αντιμετώπισης του κάθε είδους των εντόμων.

Επανέλεγχος

Μετά την απεντόμωση, το συνεργείο μας θα επιστρέψει μετά από ένα χρονικό διάστημα αναλόγως της εκάστοτε περίπτωσης, για να ελέγξει ξανά το χώρο σας. Ανάλογα με την έκταση της προσβολής θα συζητήσετε και για το αν θα χρειαστούν επιπλέον επισκέψεις για την οριστική απομάκρυνση των μυρμηγκιών.

Πρόληψη

Ο ειδικοί τεχνικοί μας εξολόθρευσης παρασίτων θα σας δώσουν λεπτομερή αναφορά σχετικά με μία ολοκληρωμένη υπηρεσία προληπτικής απεντόμωσης. Θα σας προσφέρουν επίσης συμβουλές και οδηγίες για την αποφυγή μελλοντικών προσβολών από τα μυρμήγκια και από άλλα έντομα.

Οι τεχνικοί της εταιρείας μας γνωρίζουν τις συνήθειες όλων των τύπων μυρμηγκιών και μπορούν να προσφέρουν αποτελεσματική λύση στην εξολόθρευσή τους. Όλες οι θεραπείες μας είναι εγκεκριμένες και ασφαλείς.

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΜΥΡΜΗΓΚΙΩΝ

Επαγγελματική ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΜΥΡΜΗΓΚΙΩΝ

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΜΥΡΜΗΓΚΙΩΝ ΑΠΟ ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Πώς να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια στο σπίτι σας

Αν αντιμετωπίζετε για πρώτη φορά εισβολή από μυρμήγκια στο σπίτι σας, τότε σίγουρα δε θα ξέρετε τι ακριβώς πρέπει να κάνετε και είναι λογικό. Σε μια τέτοια περίπτωση καλέστε μας άμεσα για διάγνωση του χώρου σας και σωστή διαδικασία απεντόμωσης η οποία θα είναι ασφαλής για εσάς και την οικογένειά σας καθώς και για τα κατοικίδια ζώα σας. Ο επαγγελματίας τεχνικός μας μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημά σας γρήγορα και με μόνιμο αποτέλεσμα.

Πώς να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια στην επιχείρησή σας

Ο κίνδυνος από εισβολή μυρμηγκιών σε μια επιχείρηση είναι ανάλογος με τον κλάδο της επιχείρησης π.χ. εστίαση, τις νομοθετικές απαιτήσεις για τον έλεγχο των παρασίτων και το μέγεθος της επιχείρησης. Είναι ένα σοβαρός παράγοντας, το να επηρεαστεί η φήμη μιας επιχείρησης από παράσιτα και να αλλάξουν οι κριτικές των πελατών, η γνώμη των εργαζόμενων σε αυτή και σίγουρα η μείωση των εσόδων της επιχείρησης από κακό χειρισμό των παρασίτων.

Σίγουρα σε μια επιχείρηση, ο εκάστοτε επιχειρηματίας δε διακινδυνεύει να δημιουργηθεί τόσο μεγάλο πρόβλημα από εισβολή παρασίτων και δεν μπαίνει στη διαδικασία να κάνει απεντόμωση μόνος του καθώς διακυβεύονται πολλά προβλήματα και ειδικά αν η επιχείρηση είναι χώρος με τρόφιμα. Η επαγγελματική προσέγγιση για απεντόμωση σε αυτές τις περιπτώσεις είναι μονόδρομος γιατί είναι αξιόπιστη και αποτελεσματική. Η συνεργασία μιας επιχείρησης με την εταιρεία απεντομώσεων ΒΛΑΧΟΣ, βοηθάει στην προστασία από τα παράσιτα αλλά προλαμβάνει και μελλοντικά προβλήματα.

Γιατί να μας επιλέξετε για ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΜΥΡΜΗΓΚΙΩΝ

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΜΥΡΜΗΓΚΙΩΝ – ΒΛΑΧΟΣ

Για να είστε σίγουροι ότι έχετε κάνει τη σωστή επιλογή της εταιρείας ελέγχου παρασίτων θα πρέπει να γνωρίζετε αν η εταιρεία που έχετε επιλέξει πληροί τα βασικά κριτήρια.

 • Η εταιρεία μας έχει την ικανότητα να κάνει σωστή διάγνωση του προβλήματος που αντιμετωπίζετε και να προσεγγίσει με σεβασμό στον ιδιωτικό ή τον επαγγελματικό σας χώρο για να μπορείτε να λειτουργήσετε στο χώρο σας με ασφάλεια.
 • Οποιαδήποτε προσβολή από παράσιτα είναι μεμονωμένη και διαφορετική σε αντιμετώπιση κι αυτό έχει άμεση σχέση με το μέγεθος του κτιρίου και τη δομή του. Προσαρμοζόμαστε σε όλα τα δεδομένα.
 • Απαντάμε με σαφήνεια στους προβληματισμούς σας και μπορείτε με άνεση να εκφράσετε τις ανησυχίες σας ώστε να καλυφθείτε πλήρως από τις απαντήσεις που θα σας δοθούν.
 • Παρέχουμε Πιστοποιητικό απεντόμωσης. Είναι απαραίτητο κριτήριο και απόδειξη, ειδικά για μια επιχείρηση ότι η απεντόμωση πραγματοποιήθηκε με πιστοποιημένα απεντομωτικά σκευάσματα.
 • Είμαστε μία έμπειρη και εξειδικευμένη εταιρεία απεντομώσεων και μπορούμε με απλό και ευχάριστο τρόπο να  παρέχουμε τις υπηρεσίες μας και να σας απαλλάξουμε από το άγχος και το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε.
 • Κάθε είδος παρασίτου αντιμετωπίζεται με το ανάλογο προϊόν ώστε η απεντόμωση να είναι πάντα στοχευμένη. 
 •  Η προσέγγιση απέναντι στους πελάτες μας γίνεται με βάση τη μοναδικότητα του κάθε χώρου καθώς γνωρίζουμε ότι κάθε πρόβλημα είναι διαφορετικό. 
 • Οι εξελιγμένες μέθοδοι απεντόμωσης που χρησιμοποιούμε είναι εγκεκριμένες από τον κλάδο απεντομώσεων ώστε να διασφαλίζουμε την αξιοπιστία και τη σίγουρη επιτυχία. 
 • Τα πολλά χρόνια εμπειρίας μας στον έλεγχο παρασίτων και η τεχνογνωσία μας στον κλάδο απεντομώσεων είναι διασφάλιση για εσάς αλλά και για την ποιότητα των υπηρεσιών μας με τους έμπειρους και άρτια εκπαιδευμένους τεχνικούς μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας άμεσα και απαλλαγείτε από την εισβολή μυρμηγκιών χωρίς να ανησυχείτε για το χώρο της επιχείρησής σας ή του σπιτιού σας. Επωφεληθείτε από τις εξειδικευμένες υπηρεσίες μας και θα γίνετε μέλος των ικανοποιημένων πελατών μας σε όλο το Λεκανοπέδιο της Αττικής.

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΜΥΡΜΗΓΚΙΩΝ

Έλεγχος μυρμηγκιών για επιχειρήσεις

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΜΥΡΜΗΓΚΙΩΝ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στον επιχειρηματικό τομέα η εισβολή μυρμηγκιών είναι μία αρκετά σοβαρή υπόθεση, ιδιαίτερα στους χώρους εστίασης που πρέπει να είναι απόλυτα συμμορφωμένοι με το νομικό καθεστώς. Έτσι χώροι όπως εστιατόρια, νοσοκομεία, ξενοδοχεία και άλλα κτίρια που έχουν άμεση σχέση με τροφή και νερό θα πρέπει να πληρούν τα κατάλληλα μέτρα υγιεινής κι αυτό προϋποθέτει ότι δεν θα μπορεί να γίνει εισβολή μυρμηγκιών.

Αν μια επιχείρηση μείνει εκτός ελέγχου από τα μυρμήγκια μπορούν να συμβούν τα εξής:

 • Σκουπίδια. Τα τρόφιμα που θα έχουν προσβληθεί από μυρμήγκια θα πρέπει να πεταχτούν άμεσα κάτι το οποίο θα σας κοστίσει χρήματα καθώς θα πρέπει να αντικαταστήσετε τα προϊόντα που θα πεταχτούν.
 • Φόβος μετάδοσης ασθενειών. Σε χώρους νοσοκομείων ή γηροκομείων και αλλού, η εισβολή μυρμηγκιών μπορεί να μεταδώσει παθογόνους οργανισμούς και να αναστατώσει τους ασθενείς ή τους επισκέπτες, κάνοντάς τους να χάσουν την αξιοπιστία τους για τα πρότυπα υγιεινής του χώρου που βρίσκονται.
 • Φήμη. Η γνώμη των πελατών σας θα αλλάξει και αυτό θα έχει άμεσο αντίκτυπο και στον τραπεζικό σας λογαριασμό καθώς οι πελάτες σας θα αρχίσουν να εξαφανίζονται.

Υπηρεσία ελέγχου μυρμηγκιών κήπου 

Τα μυρμήγκια κήπου είναι το πιο κοινό είδος μυρμηγκιού. Είναι ευέλικτα και μπορούν να εισχωρήσουν με ευκολία σε διάφορα σημεία, δηλαδή κάτω από πλακάκια, σε κοιλότητες του τοίχου και σε μικρά κενά. Αν έχετε εισβολή από μυρμήγκια στον κήπο του ακινήτου σας, η εταιρεία μας μπορεί να τα καταπολεμήσει χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες μεθόδους. Οι απεντομώσεις που εφαρμόζουμε είναι ασφαλείς για εσάς και τους πελάτες σας.

Εκπληκτικά χαρακτηριστικά των μυρμηγκιών

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΜΥΡΜΗΓΚΙΩΝ – ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Τα μυρμήγκια έχουν υπερβολική δύναμη!

Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΜΥΡΜΗΓΚΙΩΝ
Το μυρμήγκι μπορέι να σηκώσει 50 φορές το βάρος του!

Τα μυρμήγκια είναι απίστευτα δυνατά. Έχουν την ικανότητα να κουβαλούν έως και 50 φορές το βάρος του σώματός τους! Η ποσότητα που μπορεί να μεταφέρει ένα μυρμήγκι εξαρτάται από το είδος. Το ασιατικό μυρμήγκι, για παράδειγμα, μπορεί να σηκώσει 100 φορές τη μάζα του.

Γιατί τα μυρμήγκια είναι δυνατά; Αυτή η εκπληκτική δύναμη είναι αποτέλεσμα του μικρού τους μεγέθους, είτε το πιστεύετε είτε όχι. Το κρατικό Πανεπιστήμιο της Αριζόνα αναφέρει ότι, λόγω του μικρού τους μεγέθους, οι μύες των μυρμηγκιών έχουν μεγαλύτερη περιοχή διατομής σε σχέση με το μέγεθος του σώματός τους σε σύγκριση με τα μεγαλύτερα ζώα. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να παράγουν περισσότερη δύναμη.

Τα μυρμήγκια δεν έχουν πνεύμονες

Τα μυρμήγκια εισπνέουν οξυγόνο από τρύπες που βρίσκονται στα πλάγια του σώματός τους.

Λόγω του μικρού τους μεγέθους, τα μυρμήγκια δεν έχουν τον χώρο να φιλοξενήσουν ένα περίπλοκο αναπνευστικό σύστημα όπως το δικό μας. Αντίθετα, έχουν τους δικούς τους τρόπους αναπνοής για να βοηθήσουν στη μεταφορά οξυγόνου γύρω από το σώμα τους.

Πώς αναπνέουν τα μυρμήγκια; Τα μυρμήγκια εισπνέουν οξυγόνο μέσω σπειρών που είναι μια σειρά από τρύπες που βρίσκονται στα πλάγια του σώματός τους. Τα σπειροειδή συνδέονται μέσω ενός δικτύου σωλήνων που βοηθούν στη διανομή του οξυγόνου σχεδόν σε κάθε κύτταρο του σώματός τους.

Η κίνηση ενός μυρμηγκιού βοηθά το οξυγόνο να κυκλοφορεί μέσω των σωλήνων, με το απελευθερωμένο διοξείδιο του άνθρακα να εξέρχεται επίσης μέσω των εν λόγω σωλήνων.

Τα μυρμήγκια δεν έχουν αυτιά

Σε αντίθεση με άλλα παράσιτα όπως οι αρουραίοι, τα μυρμήγκια δεν έχουν αυτιά. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ακούνε.

Πώς ακούνε τα μυρμήγκια; Τα μυρμήγκια χρησιμοποιούν δονήσεις για να ακούσουν, χρησιμοποιώντας τους όταν αναζητούν τροφή ή ως σήμα συναγερμού. Τα μυρμήγκια χρησιμοποιούν τους κραδασμούς στο έδαφος για να ακούσουν σηκώνοντάς τους στο υπογονικό όργανο που βρίσκεται κάτω από το γόνατο.

Υπάρχουν πάρα πάρα πολλά μυρμήγκια στον κόσμο

Η φράση «πάρα πολλά» είναι σχετικά υποτιμητική όταν περιγράφεται ο αριθμός των μυρμηγκιών που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 2,5 εκατομμύριο μυρμήγκια για κάθε 1 άνθρωπο στον κόσμο! Ο ανθρώπινος πληθυσμός της Γης το 2022 ήταν περίπου 8 δισ. Βάσει της παραπάνω αναλογίας, ο πληθυσμός των μυρμηγκιών ανά τον κόσμο είναι περίπου 20.000.000.000.000.000.

Τα μυρμήγκια έχουν σχεδόν κατακτήσει ολόκληρη την υδρόγειο. Με εξαίρεση την Ανταρκτική, την Αρκτική και μια χούφτα νησιά, υπάρχει τουλάχιστον ένα εγγενές είδος μυρμηγκιού που βρίσκεται σε κάθε ήπειρο. Ο εντομολόγος Ted Schultz λέει ότι η παρουσία μυρμηγκιών σε ολόκληρο τον κόσμο είναι «αναμφισβήτητα η μεγαλύτερη ιστορία επιτυχίας στην ιστορία των επίγειων όντων».

Τα μυρμήγκια έχουν δύο στομάχια

ΤΡΟΦΑΛΛΑΞΗ ΜΥΡΜΗΓΚΙΩΝ - Τα μυρμήγκια έχουν δύο στομάχια

Tα μυρμήγκια έχουν δύο στομάχια, όχι επειδή είναι άπληστα. Το ένα από τα στομάχια τους είναι για να κρατούν τροφή για δική τους κατανάλωση και το δεύτερο είναι να κρατούν φαγητό για να το μοιραστούν με άλλα μυρμήγκια.

Αυτή η διαδικασία είναι γνωστή ως τροφάλλαξη και επιτρέπει σε μια αποικία μυρμηγκιών να λειτουργεί εξαιρετικά αποτελεσματικά. Επιτρέπει στα μυρμήγκια που αναζητούν τροφή να ταΐσουν αυτά που μένουν πίσω και εκτελούν τα καθήκοντα της βασίλισσας και της φωλιάς.

Τα μυρμήγκια λειτουργούν και ως αγρότες

Μυρμήγκι τρέφεται με μελίτωμα από αφίδες.

Κι όμως είναι αλήθεια, εκτός από τους ανθρώπους, τα μυρμήγκια είναι τα μόνα πλάσματα που εκτρέφουν άλλα πλάσματα.

Ακριβώς όπως εκτρέφουμε αγελάδες, πρόβατα, κοτόπουλα προκειμένου να αποκτήσουμε μια πηγή τροφής, τα μυρμήγκια κάνουν το ίδιο με άλλα έντομα. Η πιο συχνή εμφάνιση αυτού είναι με τις αφίδες. Τα μυρμήγκια προστατεύουν τις αφίδες από τους φυσικούς θηρευτές τους και τις προστατεύουν στις φωλιές τους από τις έντονες βροχοπτώσεις, προκειμένου να αποκτήσουν μια συνεχή παροχή μελιτώματος.

Τα μυρμήγκια είναι τόσο παλιά όσο οι δεινόσαυροι

Μια μελέτη από τα πανεπιστήμια του Χάρβαρντ και της Φλόριντα ανακάλυψε ότι τα μυρμήγκια αναπτύχθηκαν για πρώτη φορά κατά την Κρητιδική περίοδο πριν από περίπου 130 εκατομμύρια χρόνια! Έχουν επιζήσει από την Κρητιδική-Τριτογενή (Κ/Τ εξαφάνιση) που σκότωσε τους δεινόσαυρους καθώς και από την εποχή των παγετώνων.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤHN ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΜΥΡΜΗΓΚΙΩΝ – FAQ

Εάν υπήρξαν πολλαπλά και ξεχωριστά περιστατικά προσβολής από μυρμήγκι, ήρθε η ώρα να καλέσετε έναν ειδικό στην εξολόθρευση μυρμηγκιών. Εάν τα μυρμήγκια συνεχίζουν να επιστρέφουν, ακόμη και μετά από πολλές προσπάθειες και δοκιμές διαφόρων μεθόδων, φυσικών και μη, τότε η επέμβαση από επαγγελματίες είναι επιβεβλημένη.

Τα μυρμήγκια εξερευνούν κυρίως για δοκιμή αλλά και εύρεση πηγών φαγητού. Κάθε φορά που υπάρχει ξαφνική προσβολή μυρμηγκιών, η πιο πιθανή αιτία είναι ότι υπάρχει εκτεθειμένο φαγητό κάπου στο σπίτι σας για αυτά. Τα περισσότερα μυρμήγκια είναι «ευκαιριακοί φαγάδες». Θα φάνε σχεδόν οτιδήποτε αλλά συνήθως προτιμούν τα γλυκά.

Φυτέψτε μέντα (δυόσμο) γύρω από το σπίτι για φυσική απώθηση μυρμηγκιών. Η μέντα είναι ένα φυσικό εντομοαπωθητικό. Μπορείτε είτε να φυτέψετε μέντα ή να χρησιμοποιήσετε το αιθέριο έλαιο μέντας για τον έλεγχο των μυρμηγκιών. Τα μυρμήγκια μισούν τη μυρωδιά αυτή και το σπίτι σας θα μυρίζει όμορφα.

Εάν πατήσετε ένα μυρμήγκι, λίγο αργότερα, μπορεί να δείτε εκατοντάδες μυρμήγκια γύρω από το πατημένο μυρμήγκι. Αυτό γίνεται επειδή το πατημένο μυρμήγκι εκπέμπει μια φερομόνη συναγερμού, στέλνοντας μήνυμα απειλής για τα άλλα μυρμήγκια τα οποία τίθενται σε κατάσταση επίθεσης. Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει ποτέ να πατήσετε ή να συνθλίψετε ένα μυρμήγκι.

Η νεκροφόρηση είναι μια συμπεριφορά που εντοπίζεται σε κοινωνικά έντομα – όπως μυρμήγκια, μέλισσες, σφήκες και τερμίτες – κατά την οποία μεταφέρουν τα πτώματα των μελών της αποικίας τους έξω από τη φωλιά. Αυτό λειτουργεί ως υγειονομικό μέτρο για την πρόληψη της εξάπλωσης νόσων ή λοιμώξεων σε όλη την αποικία.

Αν δείτε μόνο μια χούφτα μυρμήγκια να ερευνούν για τροφή (τυχαία επεξεργάζοντας τους πάγκους σας) πηγαίνουν κάπου γενικά και από κάπου ήρθαν. Συνήθως, εάν καθαρίσετε τη διαδρομή αυτή, τα μυρμήγκια θα φύγουν από μόνα τους (μέχρι την επόμενη φορά).

Πώς να αποφύγετε τα μυρμήγκια

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΜΥΡΜΗΓΚΙΩΝ – ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ

Αν πιστεύετε ότι έχετε εισβολή από μυρμήγκια μπορείτε να ακολουθήσετε μερικά απλά βήματα για να απαλλαγείτε από αυτά. Στην παρακάτω λίστα θα δείτε τρόπους αντιμετώπισης και πρόληψης έναντι των μυρμηγκιών. Αν όμως το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε είναι μεγάλο θα πρέπει να αναζητήσετε βοήθεια από τους ειδικούς απεντόμωσης της εταιρείας μας για να καταπολεμήσετε οριστικά την εισβολή από τα μυρμήγκια. 

Συνήθως τα μυρμήγκια εισβάλλουν στο σπίτι σας για να τραφούν. Τους τραβάει οτιδήποτε είναι γλυκό και κολλώδες κι έτσι μπορεί να τα συναντήσετε στα ντουλάπια της κουζίνας σας ή γενικότερα σε σημεία που φυλάτε τα τρόφιμα. Έτσι μην αφήνετε σημάδια για να βρουν τροφή και μπορείτε να κάνετε τα ακόλουθα:

 • Σκουπίστε καλά τα δάπεδα το σπιτιού από ψίχουλα και υγρά καθώς είναι πόλος έλξης των μυρμηγκιών. Τα μυρμήγκια θα τα τραβήξει η ζάχαρη, τα ψίχουλα και γενικά μικρά υπολείμματα τροφών.
 • Καθαρίστε τις συσκευές περιμετρικά της κουζίνας από υπολείμματα τροφής και ψίχουλα. Ακόμα και λίγα ψίχουλα να έχουν μείνει, τα μυρμήγκια έχουν τρόπο να ειδοποιήσουν τα υπόλοιπα της αποικίας τους για φαγητό.
 • Αποθηκεύστε τα τρόφιμά σας σωστά και σφραγίστε τα αεροστεγώς σε σακούλες ή δοχεία τροφίμων και ποτέ ανοιχτά. Τα φρούτα που είναι εκτός ψυγείου και αρχίζουν να χαλάνε, να τα πετάτε.
 • Εάν έχετε κατοικίδιο να καθαρίζετε αμέσως το μπολ του φαγητού του μόλις φάει. Η τροφή των κατοικιδίων λόγω της έντονης μυρωδιάς έλκει τα μυρμήγκια..
 • Σφραγίστε τις μικρές ρωγμές γύρω από τις πόρτες και τα κουφώματα των παραθύρων με σιλικόνη ή με ακρυλικό. Ελέγξτε ανά τακτά χρονικά διαστήματα περιμετρικά το σπίτι σας γιατί και μια μικρή τρύπα είναι αρκετή για τα μυρμήγκια. 
 • Στον κήπο να ελέγχετε τον κάδο απορριμμάτων. Το καπάκι του κάδου να είναι πάντα κλειστό.

Το πιο σημαντικό είναι να καλύπτετε τα τρόφιμα καθώς δεν μπορείτε να γνωρίζετε από πού έρχονται τα μυρμήγκια και τι ουσίες κουβαλάνε μαζί τους. Όταν τα μυρμήγκια ανακαλύψουν τροφή αφήνουν στο πέρασμά τους ίχνη φερομόνης. Αυτή η ουσία βοηθάει και τα υπόλοιπα μυρμήγκια της αποικίας να ακολουθήσουν για να βρουν τροφή.