ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ. Πολλές φορές η επιτακτική ανάγκη απεντόμωσης για πολλούς ανθρώπους είναι μονόδρομος σε ό,τι αφορά στα κουνούπια. Αυτά τα ενοχλητικά παράσιτα αν εγκατασταθούν στο σπίτι ή στον κήπο σας γίνονται αρκετά ενοχλητικά και δημιουργούν προβλήματα. Πότε όμως πρέπει να κάνετε απεντόμωση και ποιο θα είναι το κόστος αν απευθυνθείτε σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο απεντομώσεων αντί να την κάνετε εσείς οι ίδιοι;

1. ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ

Στο τηλεφωνικό μας κέντρο ένας ειδικός στις απολυμάνσεις για κατσαρίδες θα είναι διαθέσιμος να ακούσει το πρόβλημά σας, ημέρα και νύκτα, Κυριακές και αργίες.

2. ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ

Θα συζητήσουμε το πρόβλημα των παρασίτων, θα οργανώσουμε μία έρευνα εάν είναι απαραίτητο και θα παράσχουμε τις απαραίτητες συμβουλές και οδηγίες.

3. ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ

Προγραμματισμός ραντεβού την ημέρα και ώρα που σας βολεύει. Η εφαρμογή απεντόμωσης είναι ασφαλής για εσάς, τα παιδιά σας και τα κατοικίδια ζώα σας.

4. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Θα είμαστε κοντά σας και μετά το τέλος των εργασιών με σαφείς απαντήσεις στις απορίες σας αλλά και τους τρόπους πρόληψης μελλοντικής εισβολής παρασίτων.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν πρέπει να θεωρείτε ότι είναι κάτι απλό η εισβολή των κουνουπιών στο χώρο σας. Η πιο συνηθισμένη κίνηση που γίνεται από τους ανθρώπους όταν εισβάλλουν κουνούπια, είναι να χρησιμοποιηθούν εντομοαπωθητικά σπρέι για την απαλλαγή τους. Μερικές φορές, αν η εισβολή είναι σε αρχικό στάδιο, τα εντομοαπωθητικά σπρέι μπορεί να κάνουν δουλειά. Αλλά, δυστυχώς στις περισσότερες περιπτώσεις συμβαίνει το αντίθετο. Τα εντομοαπωθητικά σπρέι αντί να διώχνουν τα κουνούπια τους δίνουν χρόνο να συνεχίζουν να αναπαράγονται και να αυξάνουν τον πληθυσμό τους.

Αυτό είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει πολύς κόσμος σε οποιοδήποτε μέρος ζει και συνήθως χρειάζεται η επαγγελματική προσέγγιση για την επίλυση του προβλήματος εισβολής κουνουπιών και της οριστικής απαλλαγής από αυτά.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤHN ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ – FAQ

Το κουνούπι μπορεί να ζήσει έως τρεις εβδομάδες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μπορεί να γεννήσει έως και πέντε φορές από 100 αυγά.

Οχι. Βασικά, ο ιός HIV, ο ιός που προκαλεί το AIDS, δεν μπορεί να επιβιώσει ή να αναπαραχθεί μέσα σε ένα κουνούπι. Θα μπορούσε ένα κουνούπι να μεταδώσει τον ιό HIV εάν δαγκώσει ένα μολυσμένο άτομο και στη συνέχεια αμέσως ένα άλλο άτομο; Είναι απίθανο να συμβεί αυτό το σενάριο. Ένας επιστήμονας υποστηρίζει ότι θα έπρεπε να τσιμπούν ένα άτομο δέκα εκατομμύρια μολυσμένα κουνούπια ώστε να υπάρχει έστω και μία πιθανότητα να μεταδοθεί αυτή η λοίμωξη. Όπως και να έχει η προφύλαξη μειώνει ακόμα περισσότερο αυτή την απίθανη περίπτωση.

Ενδεχομένως, ναι. Πολλά κουνούπια μπορούν να μεταφέρουν μια σειρά επικίνδυνων ή μερικές φορές και θανατηφόρων ασθενειών. Όταν ένα μολυσμένο κουνούπι σας τσιμπήσει, μπορεί να μεταφέρει μέσω του αίματός παθογόνους ιούς όπως ελονοσία, κίτρινο πυρετό, ή λοιμώξεις από τον ιό του δυτικού Νείλου. Επιστημονικά υπάρχει ο όρος «διαβιβαστές» για αυτού του είδους τα ζωύφια. Το πιο θανατηφόρο νόσημα που μεταδίδουν οι διαβιβαστές είναι η ελονοσία, η οποία το 2010, προκάλεσε 660.000 θανάτους, κυρίως στην Αφρική. Οι φτωχότερες πληθυσμιακές ομάδες είναι οι πιο ευάλωτες. Καλό είναι να έχουμε τη δέουσα επιμέλεια ώστε η προφύλαξη από τα τσιμπήματα των κουνουπιών να είναι η βέλτιστη.

Όταν ένα κουνούπι σας πλησιάζει για πρώτη φορά, πηγαίνει πρώτα στο κεφάλι σας και κοντά στα αυτιά σας περιοχές που πιθανά αποτελούν μέρος της αρχικής εξερεύνησής τους. Το βουητό που ακούτε είναι τα φτερά τους που χτυπούν με την απίστευτη ταχύτητα των 500 φτερουγισμάτων το δευτερόλεπτο.

Απεντόμωση μόνοι σας ή με συνεργείο απεντομώσεων

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ – ΒΛΑΧΟΣ

Το να απαλλαγείτε μόνοι σας οριστικά από τα κουνούπια δεν είναι εύκολη διαδικασία. Θα πρέπει να γνωρίζετε αρκετά πράγματα σε ό,τι αφορά τα κουνούπια κι αυτό είναι κάτι που οι επαγγελματίες της απεντόμωσης κατέχουν, όπως τα είδη των κουνουπιών, τον αριθμό των εστιών που βρίσκουν σε ένα χώρο, αλλά και τι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν όταν παρέμβουν για να δράσουν με απόλυτη επιτυχία. Όμως πριν παρέμβουν θα πρέπει να κάνουν ένα διαγνωστικό έλεγχο για να δουν την έκταση της εισβολής των κουνουπιών και να σας ενημερώσουν με σαφήνεια για το κόστος της υπηρεσίας που θα σας παρέχουν.

Το να δράσετε μόνοι σας έναντι των κουνουπιών τίγρεις δεν θα λύσει το πρόβλημά σας και θα δώσει χρόνο στα κουνούπια να αυξήσουν τον πληθυσμό τους. Μπορεί σε λίγες μέρες μόνο να δείτε μια μικρή παύση από τα ενοχλητικά τσιμπήματα, όμως το πρόβλημα θα επανέλθει μέχρι τα κουνούπια να σας αναγκάσουν να απευθυνθείτε σε εταιρεία απεντομώσεων.

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ - ΒΛΑΧΟΣ

Τρόποι καταπολέμησης κουνουπιών

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ – ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία απεντόμωσης του σπιτιού ή του κήπου σας θα πρέπει να εντοπίσετε ποιο είδος κουνουπιού έχει εισβάλει στο χώρο σας. Τις πιο πολλές φορές το πρόβλημα προέρχεται από τα κοινά κουνούπια, τα οποία είναι ενεργά από το σούρουπο μέχρι την αυγή. Όμως μπορεί να είναι και το κουνούπι τίγρης το οποίο αναπαράγεται σε μέρη με λίγο στάσιμο νερό, και όχι σε λίμνες ή σε σημεία με μεγάλη ποσότητα νερού. Τα κοινά κουνούπια γεννούν κοντά αλλά και αρκετά μακριά από τα σπίτια, όμως το κουνούπι τίγρης γεννάει κοντά σε κατοικίες προς αναζήτηση καταφυγίου.

Το να γνωρίζετε αυτά τα πράγματα θα σας βοηθήσει στη σωστή επιλογή των προϊόντων που θα προμηθευτείτε έναντι των κουνουπιών. Το εξουσιοδοτημένο συνεργείο απεντομώσεων στοχεύει στις προνύμφες για να εμποδίσει τη μετάβασή τους στην ενηλικίωση. Αν απεντομώσετε εσείς θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε συγκεκριμένα εντομοαπωθητικά κατά των προνυμφών σε συγκεκριμένες ποσότητες και στα σημεία που δρουν τα κουνούπια. Έτσι δεν θα επιβαρύνετε και το περιβάλλον με τη χρήση των χημικών προϊόντων.

Πριν τη διαδικασία της απεντόμωσης κάντε ένα καλό έλεγχο περιμετρικά του σπιτιού ή του κήπου σας για να δείτε αν υπάρχουν σε διάφορα σημεία στάσιμα νερά. Κατόπιν η παρέμβασή σας θα πρέπει να γίνει περιοδικά. Τα εντομοαπωθητικά προϊόντα έχουν επιπτώσεις και σε άλλα έμβια όντα. Η διάρκεια της απεντόμωσης μπορεί να είναι από 10 έως 30 ημέρες και υπάρχουν και προϊόντα τα οποία επιρρίπτονται στο νερό και εμποδίζουν τα κουνούπια στο να αφήσουν τα αυγά τους.

Απεντόμωση ενηλίκων κουνουπιών

Μπορείτε ακόμα να απεντομώσετε έναντι των ενήλικων κουνουπιών ανάλογα πάντα με τον τόπο διαμονής σας. Δεν είναι εφικτό να γίνει αντινυμφική θεραπεία εξολοκλήρου γιατί οι περιοχές που αναπτύσσονται οι προνύμφες είναι αρκετά εκτεταμένες και κανείς δεν μπορεί να δράσει σε τόσο μεγάλη έκταση. Σε αυτή την περίπτωση κανονίζεται η διαδικασία απεντόμωσης και ο χρόνος που θα γίνει σε συνάρτηση με το είδος των κουνουπιών. Με τα κοινά κουνούπια η παρέμβαση γίνεται τις πρώτες βραδινές ώρες και με τα κουνούπια τίγρης αργά το απόγευμα.

Απεντόμωση κουνουπιών τίγρης στον κήπο

Τα κουνούπια τίγρης είναι ένα γνωστό είδος κουνουπιού το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει εξαπλωθεί αρκετά. Έχουν αυτό το χαρακτηριστικό χρώμα με τις ασπρόμαυρες ραβδώσεις και σε αντίθεση με τα άλλα κουνούπια που είναι θορυβώδη, αυτά είναι σιωπηλά και έτσι δεν τραβούν εύκολα την προσοχή.

Για να εμποδίσετε την εισβολή κουνουπιών στο χώρο του σπιτιού σας ή του κήπου σας θα πρέπει να αποφύγετε να έχετε σημεία τα οποία έχουν στάσιμο νερό. Σε τέτοια σημεία γεννούν τα αυγά τους τα κουνούπια γιατί μόνο εκεί μπορούν να εκκολαφθούν τα αυγά τους κι έτσι οι προνύμφες ζουν και αναπαράγονται πάντα σε στάσιμα νερά. Δεν έχει σημασία η ποσότητα των υδάτινων σημείων ούτε η καθαρότητα. Όλα τα υδάτινα μέρη είναι ιδανικός τόπος για την αναπαραγωγή και διαβίωση των κουνουπιών. Τα κουνούπια προσαρμόζονται στο περιβάλλον που εκκολάπτονται με ευκολία αρκεί να είναι υδάτινο.

Π.χ. αν ο κήπος σας διαθέτει ένα συντριβάνι το οποίο δεν θέλετε να το θέσετε εκτός λειτουργίας, μπορείτε να βάλετε ψάρια μέσα τα οποία είναι εντομοφάγα και τρέφονται με προνύμφες, αρκεί το νερό να έχει ροή.

Αν όμως έχουν εισβάλλει στο χώρο του σπιτιού σας κουνούπια τίγρης τότε θα πρέπει να λάβετε δραστικά μέτρα για την απομάκρυνσή τους.

Απεντόμωση κουνουπιών κήπου

Και στον κήπο η απεντόμωση γίνεται ανάλογα με την εποχή και το είδος των κουνουπιών που έχουν εισβάλλει. Το εντομοαπωθητικό φάρμακο που βγαίνει από τη συσκευή στοχεύει εκεί που βρίσκουν καταφύγιο τα κουνούπια, δηλαδή στους θάμνους ή σε φράχτες και σε ύψος μικρότερο από 3-4 μέτρα. Το φάρμακο επεμβαίνει στο κουνούπι είτε αυτό πετάει είτε όταν κάθεται σε μια επιφάνεια.

Έλεγχος για κουνούπια και πότε πρέπει να γίνει

Είναι εύλογο να ανησυχείτε για το πότε πρέπει να κάνετε έλεγχο για τα κουνούπια. Αν αυτό δεν γίνει την κατάλληλη στιγμή θα είναι δύσκολο να διορθωθεί το πρόβλημα που θα προκύψει. Αν επιλέξετε να βασιστείτε σε μια εταιρεία εξειδικευμένη στις απεντομώσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας κάνουμε δωρεάν διάγνωση και προσφορά για τις υπηρεσίες που θα χρειαστείτε. Θα πρέπει να μπορείτε να είστε στο χώρο σας για την απεντόμωση τις ώρες που θα πρέπει να γίνει, ανάλογα με τον τύπο των κουνουπιών. Για τα κοινά κουνούπια δηλαδή, νωρίς το βράδυ και για τα κουνούπια τίγρης αργά το απόγευμα.

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ - ΒΛΑΧΟΣ

Γιατί απαιτείται η ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ – ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ

  1. Για να απαλλαγείτε από τα ενοχλητικά κουνούπια και το τσίμπημά τους.
  2. Για την πρόληψη της εξάπλωσης ασθενειών που μεταδίδονται από τα κουνούπια.

Τα κουνούπια πέραν των ενοχλητικών τσιμπημάτων είναι αρκετά σοβαρή απειλή για την υγεία μας. Και μόνο αυτός ο λόγος είναι αρκετά σοβαρός για να γίνει στοχευμένη θεραπεία έναντι των κουνουπιών. Ακόμα, τα κουνούπια προκαλούν ενόχληση εκεί που δεν το περιμένει κανείς. Μπορεί να καταστραφεί μια υπαίθρια εκδήλωση στον κήπο του σπιτιού σας από εισβολή κουνουπιών, ή να διακόψουν τον ύπνο σας με τα τσιμπήματά τους. Η εταιρεία μας δουλεύει με γνώμονα τη δημόσια υγεία και άνεση.

Τις περισσότερες φορές οι περισσότεροι άνθρωποι παραπονιούνται μόνο για την ενόχληση που προκαλούν τα κουνούπια, παραβλέποντας τους σοβαρούς κινδύνους που ενέχουν για την υγεία μας. Η εταιρεία μας δίνει ιδιαίτερη έμφαση όμως στην υγεία των ανθρώπων. Τρεις είναι οι λόγοι που πρέπει να κάνετε επειγόντως απεντόμωση έναντι των κουνουπιών:

Προστασία από ασθένειες που μεταδίδονται από τα κουνούπια

Από τα 200 είδη κουνουπιών τα 12 είδη μεταφέρουν μικρόβια και μπορούν να μεταδώσουν σοβαρές ασθένειες. Παγκόσμια οι μελέτες έχουν δείξει ότι πάνω από 1.000.000 άνθρωποι πεθαίνουν ετησίως από ασθένειες που μεταδίδονται από τα κουνούπια. Αυτές οι ασθένειες περιλαμβάνουν τη νόσο του Lyme, το δάγγειο πυρετό, την ελονοσία, τον ιό του Δυτικού Νείλου και τον κίτρινο πυρετό. Τα κουνούπια, μόλις μολυνθούν μεταφέρουν τις παθογόνες ουσίες στο σώμα τους και μόλις τσιμπήσουν τις διαδίδουν. Γι’ αυτό το λόγο η απεντόμωση έναντι των κουνουπιών είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς φρενάρει τα κουνούπια τα οποία είναι φορείς ασθενειών. Η άμεση δράση για να μην εξαπλωθούν τα μολυσμένα ενήλικα κουνούπια βοηθάει στο να μην αρρωστήσουν οι άνθρωποι και φυσικά δημιουργείται ένα υγιές και ασφαλές περιβάλλον.

Η χρήση σπρέι είναι προσωρινή λύση

Τα εντομοαπωθητικά σπρέι για τον έλεγχο των κουνουπιών δεν παρέχουν μόνιμα αποτελέσματα, παρά μόνο προσωρινή ανακούφιση. Συγκριτικά με τη μόνιμη λύση των συνεργείων απεντόμωσης τα σπρέι θα σας έρθουν πιο ακριβά, καθώς κατά τη διάρκεια των μηνών που κυκλοφορούν τα κουνούπια, θα χρειαστείτε αρκετές συσκευασίες εντομοαπωθητικών προϊόντων. Οι υπηρεσίες απεντόμωσης είναι πιο οικονομικές, πιο αποτελεσματικές και με τα κατάλληλα φάρμακα ανάλογα το είδος του παρασίτου που έχει εισβάλει στο σπίτι σας.

Η εταιρεία μας θα σας στείλει μια ομάδα εκπαιδευμένη, η οποία μέσα σε λίγες ώρες θα σας ανακουφίσει από το πρόβλημα των κουνουπιών και το αποτέλεσμα που θα σας προσφέρει θα κρατήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τέρμα στις ενοχλήσεις από τα κουνούπια

Το πιο συνηθισμένο πρόβλημα που δημιουργούν τα κουνούπια είναι η φαγούρα και η φλεγμονή που προκαλεί το τσίμπημά τους. Μπορούν όταν εισβάλλουν να σας καταστρέψουν όμορφες στιγμές με τους φίλους σας στον κήπο του σπιτιού σας ή να σας ξυπνήσουν από έναν ευχάριστο ύπνο.

Μην αφήνετε τα κουνούπια να σας ενοχλούν και να σας φοβίζουν. Κύριο μέλημα της εταιρείας μας είναι η υγεία των ανθρώπων και η καθαρή και χωρίς εισβολές ατμόσφαιρα του σπιτιού τους. Επικοινωνήστε μαζί μας και απαλλαγείτε από τα κουνούπια.

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ - ΒΛΑΧΟΣ

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ + ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ = ΒΛΑΧΟΣ

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ – ΒΛΑΧΟΣ

Η υγεία σας είναι ο πρωταρχικός στόχος της εταιρείας μας καθώς τα κουνούπια μπορούν να μεταφέρουν σοβαρές ασθένειες. Η εισβολή των κουνουπιών μπορεί να επηρεάσει το χώρο εργασίας σας, τις δραστηριότητές σας αλλά και τα οικόσιτα ζώα σας.

Μια σοβαρή ασθένεια, η διροφιλαρίωση, για τους σκύλους είναι ιδιαίτερα ανησυχητική. Αυτή εμφανίζεται όταν ένα μολυσμένο παράσιτο τσιμπήσει τον σκύλο και καθώς το μικρόβιο εισέρχεται στο σώμα του, αναπτύσσεται στην καρδιά του και στο τέλος προκαλεί το θάνατό του. Μην αφήνετε τα κουνούπια να πετούν ανεξέλεγκτα και επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για να κάνουμε μια δωρεάν διάγνωση και να εξοντώσουμε άμεσα τα κουνούπια!

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ

Πραγματοποιούμε ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ και ΜΥΟΚΤΟΝΙΕΣ σε όλους τους χώρους, για όλα τα έντομα και τα παράσιτα.