ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΚΟΡΙΩΝ

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΚΟΡΙΩΝ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤHN ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΚΟΡΙΩΝ

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΚΟΡΙΩΝ. Ο κοριός έχει χαρακτηριστεί το παράσιτο του 21ου αιώνα, όμως η ύπαρξή του είναι γνωστή εδώ και χιλιάδες χρόνια στους ανθρώπους. Όταν ο κοριός νιώσει κίνδυνο προσποιείται ότι είναι νεκρός και ο τρόπος που λειτουργεί ανήκει στα ευφυολογήματα – κάνει τον ψόφιο κοριό.

1. ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ

Στο τηλεφωνικό μας κέντρο ένας ειδικός στις απολυμάνσεις για κατσαρίδες θα είναι διαθέσιμος να ακούσει το πρόβλημά σας, ημέρα και νύκτα, Κυριακές και αργίες.

2. ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ

Θα συζητήσουμε το πρόβλημα των παρασίτων, θα οργανώσουμε μία έρευνα εάν είναι απαραίτητο και θα παράσχουμε τις απαραίτητες συμβουλές και οδηγίες.

3. ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ

Προγραμματισμός ραντεβού την ημέρα και ώρα που σας βολεύει. Η εφαρμογή απεντόμωσης είναι ασφαλής για εσάς, τα παιδιά σας και τα κατοικίδια ζώα σας.

4. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Θα είμαστε κοντά σας και μετά το τέλος των εργασιών με σαφείς απαντήσεις στις απορίες σας αλλά και τους τρόπους πρόληψης μελλοντικής εισβολής παρασίτων.

Η υπηρεσία μας για την ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΚΟΡΙΩΝ

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΚΟΡΙΩΝ – ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Επιθεώρηση

Ο ειδικός μας για τον έλεγχο των κοριών θα επιθεωρήσει προσεκτικά την ιδιοκτησία σας για να προσδιορίσει πόσο προχωρημένη είναι η προσβολή από κοριούς και ποια δωμάτια επηρεάζονται. Στη συνέχεια θα καθορίσει το είδος της θεραπείας.

Απεντόμωση

Στην πρώτη επίσκεψη απεντόμωσης, ο ελεγκτής κοριών θα χρησιμοποιήσει ένα εξειδικευμένο εντομοκτόνο με ισχυρό αποτέλεσμα και οι κοριοί και τα αυγά τους θα πεθάνουν. Η δεύτερη επίσκεψη είναι για να εξοντωθεί η αποικία.

Επανέλεγχος

Εάν επιλέξετε μία ολοκληρωμένη αντιμετώπιση (η οποία συνιστάται ιδιαίτερα), ο τεχνικός θα επιστρέψει 2 εβδομάδες μετά την αρχική διαδικασία ελέγχου κοριών για να ελέγξει τα αποτελέσματα. Εάν εξακολουθούν να υπάρχουν σημάδια προσβολής από κοριούς, ο τεχνικός θα πραγματοποιήσει μια δεύτερη απεντόμωση.

Πρόληψη

Ο ειδικοί τεχνικοί μας εξολόθρευσης παρασίτων θα σας δώσουν λεπτομερή αναφορά σχετικά με την ολοκληρωμένη υπηρεσία. Θα σας προσφέρουν επίσης συμβουλές για την πρόληψη μελλοντικών προσβολών από κοριούς.

Πότε τσιμπάνε οι κοριοί και που βρίσκονται

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΚΟΡΙΩΝ – ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΠΟΝΟ ΟΤΑΝ ΤΣΙΜΠΑΝΕ

Ίσως αναρωτιέστε αν θα πρέπει να σας απασχολεί το να ξέρετε αν έχετε κοριούς στο σπίτι σας. Ναι, θα έπρεπε και ο λόγος είναι ότι οι κοριοί είναι επικίνδυνα παράσιτα για τους ανθρώπους και για τα οικόσιτα ζώα και ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρή διαταραχή. Δραστηριοποιούνται το βράδυ και τους έλκει το διοξείδιο του άνθρακα που απελευθερώνεται από τους ανθρώπους και τα κατοικίδια ζώα όταν κοιμούνται. Όταν τσιμπήσουν δεν θα το καταλάβετε γιατί δεν προκαλούν πόνο, όμως πολλοί άνθρωποι εμφανίζουν αλλεργική αντίδραση από τις εκκρίσεις των κοριών, δηλαδή εξανθήματα στο δέρμα που συνοδεύονται από φαγούρα. 

Ακόμα και ένα εξάνθημα να βρείτε στο δέρμα σας είναι μια ανησυχητική ένδειξη της εγκατάστασης των κοριών στο σπίτι σας. Αν αυτό συμβεί πρέπει να το καταπολεμήσετε άμεσα πριν χάσετε τον έλεγχο του πληθυσμού τους, γιατί οι κοριοί είναι ανθεκτικά παράσιτα και μπορούν να επιβιώσουν σε διάφορες ατμοσφαιρικές συνθήκες και θερμοκρασίες και εξαπλώνονται ταχύτατα. Μπορούν να αναπαραχθούν έως και 500 φορές μέσα στο χρόνο. Αν παρατηρήσετε έστω και ένα κοριό μετά από κάποιο ταξίδι σας ή αν έχετε φιλοξενήσει φίλους οι οποίοι είχαν αποσκευές δράστε άμεσα.

Πώς μεταφέρονται οι κοριοί και πού βρίσκονται συνήθως:

  • Στα ρούχα και τις αποσκευές μας μετά από ταξίδια, διακοπές κ.λπ.
  • Μέσα σε αντικείμενα, όπως κλινοσκεπάσματα, στρώματα (το πιο συνηθισμένο καταφύγιο για κοριούς είναι ραφές στρώματος, ρωγμές στο πλαίσιο του κρεβατιού), έπιπλα της κρεβατοκάμαρας, ξύλινες κατασκευές, κουρτίνες, τραπέζια κ.λπ.
  • Σε διαμερίσματα με παρκέ, μολυσμένα αντικείμενα, μέσα σε σωλήνες υδροροών ή ψευδοροφές, χαλιά κ.λπ.
  • Άγρια ζώα (π.χ. πουλιά, νυχτερίδες).
  • Οι κοριοί αποφεύγουν το φως και δεν πηδάνε. Περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους στην κρυψώνα τους και συνήθως δραστηριοποιούνται τη νύχτα.

Μέθοδοι για την ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΚΟΡΙΩΝ

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΚΟΡΙΩΝ – ΨΕΚΑΣΜΟΣ

Καλέστε μας άμεσα για δωρεάν διάγνωση. Θα γίνει λεπτομερής έλεγχος του χώρου σας για να βρούμε την πηγή της εισβολής από κοριούς. Αυτό είναι και το πιο σημαντικό κομμάτι για την αντιμετώπιση έναντι των κοριών. Μόλις εντοπιστούν θα γίνει απεντόμωση και μπορούν να εφαρμοστούν διάφορες μέθοδοι:

Υπολειμματικοί ψεκασμοί

Απεντόμωση με εντομοκτόνα χαμηλής τοξικότητας και μακράς διάρκειας τα οποία είναι εγκεκριμένα για τις οικιακές εφαρμογές. Τα εντομοκτόνα αυτά χρησιμοποιούνται από ειδικές συσκευές, σε υπολειμματικούς ψεκασμούς ή σε κρύους – ζεστούς ψεκασμούς. Επίσης γίνεται αναρρόφηση των ωαρίων των κοριών από τις επιφάνειες που έχουν εγκατασταθεί.

Μια ενδελεχής θεραπεία με εντομοκτόνο θα πρέπει να περιλαμβάνει 2-3 επισκέψεις από το συνεργείο μας, καθώς είναι απίθανο να σκοτωθούν όλοι οι κοριοί στην αρχική θεραπεία. Μια θεραπεία με εντομοκτόνο συνήθως διαρκεί περίπου 30 λεπτά έως 2 ώρες ανά δωμάτιο, ανάλογα με το μέγεθος και την κατάσταση του δωματίου. Μόλις ολοκληρωθεί η θεραπεία, θα πρέπει να περιμένετε έως ότου στεγνώσουν όλα τα εντομοκτόνα πριν επιστρέψετε στο σπίτι σας ή έως ότου το συνεργείο μας πει ότι είναι ασφαλές να εισέλθετε ξανά.

Υποκαπνισμός

• Για πολύ δύσκολες περιπτώσεις γίνεται υποκαπνισμός με χρήση εντομοκτόνων σε μορφή αερίου.

Μην ξεχνάτε πως οι κοριοί μπορεί να βρίσκονται παντού, ακόμη και σε πολυτελής χώρους όπως ξενοδοχεία και επιχειρήσεις αλλά και σε δημόσιους χώρους και η καθαριότητα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ύπαρξή τους εκεί. Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να τους μεταφέρει εν αγνοία του καθώς προσκολλώνται με μεγάλη ευκολία και δεν γίνονται αντιληπτοί.

Συνιστούμε ανεπιφύλακτα να μην προσπαθήσετε να κάνετε μόνοι σας μια εντομοκτόνο θεραπεία για κοριούς. Ο έλεγχος των κοριών με εντομοκτόνα είναι μια προκλητική και χρονοβόρα διαδικασία που απαιτεί τεχνογνωσία και φυσικά απαιτείται άδεια για την εφαρμογή των εντομοκτόνων που σκοτώνουν τους κοριούς.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤHN ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΚΟΡΙΩΝ – FAQ

Το κόστος απεντόμωσης εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως το είδος του εντόμου, την έκταση του χώρου, τις ενδεχόμενες επαναλήψεις και το βάρος του φορτίου προσβολής. Η ενδεδειγμένη διαδικασία απαιτεί αρχικά τον έλεγχο από τον εξειδικευμένο τεχνικό μας στις απεντομώσεις ο οποίος θα κάνει την ακριβή διάγνωση και θα σας συμβουλεύσει για την καταλληλότερη μέθοδο ανάλογα με την εκάστοτε περίπτωση.

Ο χρόνος απουσίας από το χώρο σας μετά την απεντόμωση ποικίλλει ανάλογα με την εφαρμογή που πραγματοποιήθηκε. Υπάρχουν σαφείς οδηγίες ανάλογα με την κάθε περίπτωση οι οποίες θα σας δοθούν από τους τεχνικούς μας. Συνήθως μετά από καλό αερισμό και αφού στεγνώσει το απεντομωτικό υγρό ώστε να διατηρηθεί η υπολειμματική του δράση.

Όχι. Μετά την απεντόμωση και αφού έχει αεριστεί καλά ο χώρος μπορούν τα παιδιά και τα κατοικίδια να μπουν στο σπίτι. Οι τεχνικοί μας θα σας ενημερώσουν λεπτομερώς για όλη τη διαδικασία και θα είναι δίπλα σας για οποιαδήποτε απορία έχετε.

Όχι. Η εφαρμογή απεντόμωσης κοριών απαιτείται μόνο αν έχουν προσβληθεί οι χώροι σας. Μπορείτε φυσικά να ακολουθήσετε τους παρακάτω βασικούς κανόνες ώστε να μειώσετε στο ελάχιστο την πιθανότητα προσβολής κοριών.

  • Η κρεβατοκάμαρα καλό είναι να μην είναι ακατάστατη και παραμελημένη.
  • Αν ταξιδεύετε συχνά, συνηθίστε να ελέγχετε το κρεβάτι στο οποίο θα κοιμηθείτε.
  • Η ηλεκτρική σκούπα είναι μία από τις καλύτερες μεθόδους αντιμετώπισης των κοριών, καθαρίστε με αυτήν κυρίως τους χώρους γύρω από το κρεβάτι.
  • Υπάρχουν διάφορα καλύμματα που προστατεύουν το στρώμα αλλά και την κάσα του κρεβατιού.
  • Τα μεταχειρισμένα έπιπλα είναι ένας καλός οικοδεσπότης και μεταφορέας κοριών.