ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΟΡΙΩΝ

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΟΡΙΩΝ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤHN ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΟΡΙΩΝ

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΟΡΙΩΝ. Οι κοριοί είναι μικρά παρασιτικά έντομα, σχήματος οβάλ και μπορούν να φτάσουν σε μήκος περίπου τα 5 χιλιοστά. Το σώμα τους έχει καφέ χρώμα, όμως μετά τη σίτισή τους γίνεται κόκκινο. Τρέφονται με αίμα από ανθρώπους και ζώα ιδιαίτερα τη νύχτα, και σίγουρα θα είναι μια δυσάρεστη έκπληξη αν καταφέρουν να εισχωρήσουν στο σπίτι σας.

Μπορείτε να προσπαθήσετε να αντιμετωπίσετε μόνοι σας την εισβολή των κοριών, το πιο πιθανό όμως είναι ότι δε θα έχετε οριστικό αποτέλεσμα. Μόνο ένα εξουσιοδοτημένο συνεργείο απεντόμωσης μπορεί να σας βγάλει από τη δύσκολη αυτή θέση και να έχετε μόνιμο αποτέλεσμα. Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΟΡΙΩΝ απαιτεί σχολαστική διαδικασία ώστε να μην επιδεινωθεί αλλά και να εξαλειφθεί το πρόβλημα πλήρως.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΟΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ

1. ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ

Στο τηλεφωνικό μας κέντρο ένας ειδικός στις απολυμάνσεις για κατσαρίδες θα είναι διαθέσιμος να ακούσει το πρόβλημά σας, ημέρα και νύκτα, Κυριακές και αργίες.

2. ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ

Θα συζητήσουμε το πρόβλημα των παρασίτων, θα οργανώσουμε μία έρευνα εάν είναι απαραίτητο και θα παράσχουμε τις απαραίτητες συμβουλές και οδηγίες.

3. ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ

Προγραμματισμός ραντεβού την ημέρα και ώρα που σας βολεύει. Η εφαρμογή απεντόμωσης είναι ασφαλής για εσάς, τα παιδιά σας και τα κατοικίδια ζώα σας.

4. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Θα είμαστε κοντά σας και μετά το τέλος των εργασιών με σαφείς απαντήσεις στις απορίες σας αλλά και τους τρόπους πρόληψης μελλοντικής εισβολής παρασίτων.

Χαρακτηριστικά των κοριών

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΟΡΙΩΝ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οι κοριοί είναι πολύ παραγωγικά παράσιτα και αν καταφέρουν να κολλήσουν σε ρούχα, έπιπλα, καναπέδες και άλλα σημεία, τότε εύκολα γίνεται εισβολή και μόλυνση του χώρου που έχουν εισβάλλει. Λόγω του μικρού μεγέθους τους κρύβονται άνετα σε μικρές σχισμές και μπορούν να ταξιδέψουν παντού. Συχνά σημεία για εισβολή κοριών είναι τα συρτάρια των κομοδίνων, οι βαλίτσες σας (αν κάνετε συχνά ταξίδια), τα στρώματα, ο σκελετός του κρεβατιού, τα κεφαλάρια των κρεβατιών, η χαλαρή ταπετσαρία και η αγαπημένη τους ενασχόληση μόλις τρυπώσουν είναι η δωρεάν σίτιση το βράδυ, καθώς μόλις κοιμόσαστε αυτοί τρέφονται. Επίσης εύκολα επιβιώνουν σε οικόσιτα ζώα όπως σκύλοι, γάτες αλλά και σε άγρια ζώα ή τρωκτικά, ακόμα και σε πουλιά ή και σε νυχτερίδες. Οι κοριοί που βρίσκονται στις νυχτερίδες ανήκουν στην οικογένεια των κοριών όμως η τροφή τους είναι αποκλειστικά από τις νυχτερίδες κι όχι από τους ανθρώπους. Είναι όμως εύκολο να μπερδευτείτε γιατί μοιάζουν πολύ με τους κοινούς κοριούς. Μόνο με μικροσκόπιο μπορεί να γίνει ακριβής διαχωρισμός, από γνώστη.

Το πιο συνηθισμένο είδος κοριού είναι το Cimex lectularius και ανήκει στην οικογένεια Cimicidae δηλαδή του κοριού της νυχτερίδας. Και οι αρσενικοί και οι θηλυκοί κοριοί τρέφονται με αίμα και αποκολλούνται από το δέρμα μόλις εμποτιστούν από αυτό. Οι θηλυκοί κοριοί τσιμπάνε πιο συχνά από τους αρσενικούς λόγω της ωοτοκίας, χρειάζονται δηλαδή περισσότερο αίμα για να γεννήσουν τα αυγά τους. Το τσίμπημα από κοριό μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση και σαν συνέπεια μόλυνση στο δέρμα.

 • Οι κοριοί μπορούν να γεννήσουν από 200 έως 500 αυγά σε διάστημα 2 μηνών και κάθε γέννα τους περιλαμβάνει από 10 έως 50 αυγά.
 • Οι θηλυκοί κοριοί χρειάζονται απαραίτητα αίμα πριν την ωοτοκία τους.
 • Τα αυγά τους οι κοριοί τα κρύβουν σε σχισμές ή σε ακάθαρτα έπιπλα και εξαρτήματα ή σε ραφές ενός στρώματος κ.ά. Τα αυγά τους τα προστατεύουν με μια διαφανή ουσία.
 • Είναι 7 τα στάδια του κύκλου ζωής του κοριού από αυγό έως ανεπτυγμένο ζωύφιο.
 • Η διάρκεια ζωής του κοριού είναι περίπου 50 ημέρες όμως αν οι συνθήκες διαβίωσής του είναι ευνοϊκές μπορεί να ζήσει και ένα χρόνο.
 • Μπορούν να περιμένουν για τροφή εβδομάδες ή ακόμα και μήνες μέχρι να βρουν ένα σώμα για να τραφούν.

Η προσβολή από κοριούς είναι παγκόσμιο πρόβλημα και η εξάπλωσή τους γίνεται γρήγορα. Καθώς οι άνθρωποι ταξιδεύουν είτε για αναψυχή είτε για επαγγελματικούς λόγους είναι εύκολο να τους μεταφέρουν μαζί τους. Πέραν των ταξιδίων όμως, αύξηση σε κοριούς μπορεί να υπάρχει σε φοιτητικές εστίες, γηροκομεία, λεωφορεία κ.ά. Μόλις οι κοριοί εισβάλλουν κάπου μπορούν εύκολα να μετακινηθούν στο χώρο, βρίσκοντας κρυψώνες και να ξεκινήσουν την αναπαραγωγική τους διαδικασία. 

Επαγγελματική ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΟΡΙΩΝ

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΟΡΙΩΝ – ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ

Αν εντοπίσετε ότι στο σπίτι σας έχετε εισβολή από κοριούς, τότε η έμπειρη ομάδα μας μπορεί να σας δώσει τις πιο σωστές συμβουλές και την πιο αποτελεσματική πορεία για την ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΟΡΙΩΝ. Οι κοριοί είναι παράσιτα που δεν εξοντώνονται εύκολα με απλά εντομοαπωθητικά ή προϊόντα του εμπορίου και πρέπει να γίνει απολύμανση με τα ειδικά σκευάσματα που διαθέτουμε για αυτές τις περιπτώσεις. Και αυτό γιατί όπως προαναφέραμε σε αυτό το άρθρο οι κοριοί μπορούν να επιβιώσουν για μήνες χωρίς τροφή και αυτό καθιστά δύσκολο τον εντοπισμό τους. Αλλά και μόλις αρχίσει η ωοτοκία τους τα αυγά που γεννούν είναι τόσο πολλά που δε θα μπορέσετε να τα εξολοθρεύσετε μόνοι σας χωρίς ριζική και σωστή αντιμετώπιση.

Όσο πιο γρήγορα αντιμετωπιστεί η εισβολή από τους κοριούς τόσο πιο εύκολο θα είναι να σταματήσει και η εξάπλωσή τους. Η εκπαιδευμένη ομάδα του συνεργείου μας θα ελέγξει όλο το χώρο του σπιτιού σας για να εντοπίσει σημεία που έχετε προσβολή από κοριούς και θα σας παρέχει την καλύτερη μέθοδο απεντόμωσης ή και απολύμανσης για να απαλλαγείτε πλήρως από αυτά τα παράσιτα. Η εταιρεία μας διαθέτει την εμπειρία, τα κατάλληλα εργαλεία και τα ασφαλή σκευάσματα, ώστε να μπορεί να σας δώσει αρκετές επιλογές στην αντιμετώπιση εισβολής κοριών.

Η μέθοδος που ακολουθούμε για την ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΟΡΙΩΝ είναι μη τοξική για τον άνθρωπο και τα κατοικίδια ζώα, ενώ εξαλείφει όλα τα στάδια της ζωής του κοριού από αυγά έως ενήλικες και είναι εξαιρετικά αποδοτική με μόνιμα αποτελέσματα. Οι υπηρεσίες απεντόμωσης και απολύμανσης που σας παρέχουμε είναι ιδανικές για κατοικίες αλλά και για επαγγελματικά κτίρια, ξενοδοχεία, χώρους εστίασης, μέσα μαζικής μεταφοράς και όπου υπάρχει εισβολή των παρασίτων.

Που ζουν οι κοριοί

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΟΡΙΩΝ – ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ

Πού να ψάξω για κοριούς στο σπίτι

 • Σκελετό κρεβατιού και ρωγμές στο κεφαλάρι του κρεβατιού
 • Στρώμα, ραφές του στρώματος
 • Μοκέτες, χαλιά, υπόστρωμα κρεβατιού, κουβέρτες
 • Ανάμεσα σε σανίδες δαπέδου
 • Σε ραγισμένο ή σπασμένο γύψο, πίσω από ξεφλουδισμένη ταπετσαρία
 • Συρτάρια, ντουλάπια και άλλα έπιπλα στην κρεβατοκάμαρα
 • Σοβατεπί και υπόγεια

Πού κρύβονται οι κοριοί;

Οι κοριοί έχουν περίπου 5 mm μήκος, όσο ένα μικρό κουκούτσι και ακριβώς γι’ αυτό το λόγο μπορούν εύκολα να εισχωρήσουν σε απίστευτα μικρά σημεία όπως ρωγμές, ραφές κ.ά. Τους έλκει η θερμότητα του σώματος των ανθρώπων και των ζώων και χρειάζονται αίμα για την επιβίωσή τους και ιδιαίτερα οι θηλυκοί κοριοί για την ωοτοκία τους. Έτσι τα σημεία που συχνά θα βρίσκονται είναι κοντά σε περιοχές που ζουν οι άνθρωποι αλλά και τα ζώα και θα κρυφτούν μόλις προσκολληθούν πάνω σας στο κρεβάτι σας, στα κουφώματα του σπιτιού, στο στρώμα σας ή τις ραφές του, στα κλινοσκεπάσματα, στα χαλιά ή τις μοκέτες σας, στην ταπετσαρία του σπιτιού σας αν είναι χαλαρή και αλλού. Όμως κοριοί μπορεί να βρίσκονται και σε μέσα μεταφοράς ή σε χώρους εργασίας και σε χώρους μαζικής εστίασης γενικότερα.

Η ΒΛΑΧΟΥΛΙΤΣΑ συμβουλεύει για την ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΟΡΙΩΝ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΟΡΙΩΝ – FAQ

Μπορούν να προέρχονται από άλλα μολυσμένα σημεία του κτιρίου ή από μεταχειρισμένα έπιπλα. Μπορούν να μεταφερθούν μέσα σε αποσκευές, τσαντάκια, σακίδια πλάτης ή άλλα αντικείμενα τοποθετημένα σε μαλακές ή επενδυμένες επιφάνειες. Ταξιδεύουν μεταξύ δωματίων σε κτίρια πολλαπλών μονάδων, όπως συγκροτήματα διαμερισμάτων και ξενοδοχεία.

Οι κοριοί συνήθως δεν κρύβονται στο σώμα. Προτιμούν να τσιμπάνε για τροφή και μετά επιστρέφουν στην κρυψώνα τους μέχρι να πεινάσουν ξανά. Σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να κρύβονται στα ρούχα ή στις σόλες των παπουτσιών.

Η σύντομη απάντηση είναι: «Όχι, οι κοριοί δε φεύγουν έτσι απλά». Αλλά, φυσικά, είναι πιθανό μερικές φορές να φύγουν εάν δε λαμβάνουν πλέον τα γεύματα αίματος που χρειάζονται. Αυτό βέβαια μπορεί να πάρει πολύ χρόνο και δεν έχετε την πολυτέλεια να αφήσετε τον εαυτό σας στο μεταξύ εκτεθειμένο στα τσιμπήματα.

Οι κοριοί δεν έλκονται από τη βρωμιά και την ακαταστασία. Τους προσελκύει η ζεστασιά, το αίμα και το διοξείδιο του άνθρακα από την εκπνοή μας. Ωστόσο, η ακαταστασία προσφέρει περισσότερα σημεία απόκρυψης.

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ

Πραγματοποιούμε ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ και ΜΥΟΚΤΟΝΙΕΣ σε όλους τους χώρους, για όλα τα έντομα και τα παράσιτα.